Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Kritika restaurací: Restaurant u Eiffelovky

26. 08. 2010 23:40:00
Má první kritika bude o zajímavé restauraci. Především je zajímavá tím, že není ničím zajímavá. Jak dopadne kritika první restaurace v našem seriálu?

Restaurant u Eiffelovky se nachází vedle výstavy miniatur světových památek v Ostravě, čímž je příhodné si do něho zajít. Ze zahrádky je navíc na památky výhled, takže na první pohled skvělé místo k odpočinku. Zvenku to však příliš valně nevypadá. Budova restaurace vypadá jako ideální pro další nechutnou hospodu. Ale nesuďme knihu podle obalu a vejděme dovnitř.

„Páni“, napadlo mě hned. Zevnitř to na první pohled vypadalo na moc dobrou restauraci. Stoly i židle jsou nové, vše je přehledně uspořádáno a vyvedeno v dřevě. A jak už bylo zmíněno, ze zahrádky je moc hezký výhled. I po bližším prozkoumání se mi styl moc líbil, takže ten ohodnotím jako první. Dávám plný počet hvězdiček a tedy 3. Jediné, co by se dalo vytknout je, že nehrála u jídla živá kapela. :)

Takže příjemné překvapení. Naneštěstí teď nás čekají už jen překvapení nepříjemná. Restaurace se dle svého popisu zaměřuje hlavně na slavnosti, což ale neomlouvá nízký počet hostů- mě a rodinu. A vzpomínám si, že kdosi seděl na zahrádce a pracoval na přenosném počítači. To je vše. Což je ale kolikrát i plus, protože při jídle vás nikdo neruší a ještě k tomu jste velice rychle obsloužení. Ale to je jen poznámka na okraj.

Je na čase objednat si jídlo a tudíž přichází test obsluhy. Paní servírka se netvářila příliš nadšeně, že jsme narušili její pravidelné polehávání, ale poté byla celkem příjemná. Co mě však zamrzelo je, že nebylo vyslyšeno mé přání vyměnit v předem připraveném menu bramborovou polévku za jinou, přitom obě jsou za stejnou cenu. A to jsme tam seděli jen my. Takže za první citronový obličej a za nesmyslnost s polévkou ubírám dvě * ze tří. Jedna hvězdička zůstala za hezké popřání dobré chuti a za pohotovost.

Jídlo je objednáno- jde se testovat hygiena. A to jako první vždy mířím na záchod. Příjemné překvapení- záchody byly hezky čisté a vše bylo funkční, což ale prý neplatilo na záchodech dámských, kde chyběly ručníky a mýdlo. A kde není mýdlo, nejsou čisté ruce. Po vyjití ze záchodu jsem zpozoroval skupinu pavučin na stropě. Ale ne jen tak ledajakých. Starých, potrhaných a černých pavučin. Jíst s vědomím, že vám něco takového létá nad hlavou je nepříjemné. Dále jsem viděl zvenku restaurace velké otevřené okno do kuchyně, kam v letních měsících může nalétat spoustu nepříjemného hmyzu. A nádobí též nebylo čisté jako křišťál, takže dám 1 * z pěti za záchodky a čisté stoly. Jen jedna je proto, že udržet dobrý stav hygieny je při tak malém počtu zákazníků jednoduché.

A za velice krátký čas přichází k nám jídlo (3 *). Začínáme bramborovou polévkou. Jediné, co jsem pořádně cítil, je pepř a brambor tam bylo také poskrovnu. Toto byl spíše bramborový vývar. Hlavní chod byl pro mě salát. Oceňuji celkem dobrou čerstvost surovin, ale objednán byl salát s dresinkem. Jeho valná část se asi ztratila v jiné dimenzi, protože jsem tam našel jen pár nic neříkajících kapek. Navíc salát byl špatně opláchnutý a na okrajích trochu seschlý. Jiný, šunkový salát se čtyřmi druhy sýrů, byl pro jistotu bez šunky, což později servírka vysvětlila tím, že je to špatně napsané na jídelním lístku. Objednané palačinky nikomu dech nevyrazily, ale špatné nebyly. Jídlo za moc nestálo, ale jedl jsem horší. 1 * za snahu.

A nyní se vyjadřuji k ceně. Cena je průměrná, jako v jiných restauracích, ale v poměru kvalita/cena je to tak za 1 * ze 4.

Poslední hvězdičky se dají přidělit za umístění na internetu, což bylo splněno a ještě za atrakce pro děti. Též splněno, takže 2 * k dobru.

Shrnutí:

Jídlo 1/5

Hygiena 1/5

Obsluha- 1/3

Prostředí- 3/3

Rychlost- 3/3

Internet- 1/1

Hrací koutek- 1/1

Cena- 1/4

Celkem- 12/25 = 48%

(Dle nového pětihvězdičkového hodnocení- * (1 hvězdička))

Věta na závěr- Chcete-li něco rychle do pusy v hezkém prostředí a do nedalekého McDonald’s se vám nechce, zajděte sem. Těším se příště a dobrou chuť!

Hodnocená restaurace: Restaurant u Eiffelovky, Černá louka 3260, Ostrava

Autor: Lukáš Navara | čtvrtek 26.8.2010 23:40 | karma článku: 9.22 | přečteno: 2961x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Cestování

Jan Ziegler

Chcete užít parádní dovolenou, Horní Planá s krásným okolím je ideální volbou

Mimořádně pestrá nabídka pro návštěvníky, kteří se tady rozhodně nemusí nudit. To je Horní Planá v letních měsících. Toto šumavské město navíc leží v relativní blízkosti dalších návštěvnických magnetů.

17.8.2017 v 7:08 | Karma článku: 8.00 | Přečteno: 242 | Diskuse

Ervín Dostálek

Místo báječné k narození - 201: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Ano, čtete správně název obce na ostrově Anglesey ve Walesu, známé jen pro své dlouhé jméno, což v překladu zní asi takto: Kostel Panny Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela sv Tysilia u červené jeskyně...

16.8.2017 v 20:48 | Karma článku: 5.59 | Přečteno: 164 | Diskuse

Lubomír Stejskal

Korálový miniatlas (II). Pomec – císařský, nebo královský?

V úvodním díle (15/8/2017) tohoto nepravidelného cyklu o korálových rybách v Rudém moři jsme se zastavili u klipek. Řekli jsme si, že jeden a týž druh může mít (a také má) víc názvů. Dnes je na řadě pomec.

16.8.2017 v 8:00 | Karma článku: 8.40 | Přečteno: 135 | Diskuse

Milan Zajíc

Cestou k mrakům .... výlet na Brandlscharte

V 4.45 mi zvoní budík, hbitě vstávám a začínám "balit" propriety na dnešní výlet. Dnes se vydávám na jeden z místních kopců Brandlscharte 2371 m.

15.8.2017 v 16:52 | Karma článku: 9.71 | Přečteno: 174 | Diskuse

Vladimír Hauk

Tajemství čínské kuchyně

Hlavně dávej pozor na to, co tam budeš jíst...aby ses z toho nepotento..., kdo ví co ti tam všechno strčí pod nos. V tropech buď zvlášť opatrný. Pozor na psy, krysy, brouky, hady a vůbec na všechnu tu havěť, co tam jedí.

15.8.2017 v 8:15 | Karma článku: 22.07 | Přečteno: 661 | Diskuse
Počet článků 43 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1556
Křesťan, student, spisovatel, moderátor rádia ICM, amatérský kritik restaurací.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.