Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kritika restaurací: Suchan Kaffee

Moje druhá kritika restaurací vstoupí do jedné restaurace v Rakousku, aneb jaké to je, když mezi odpadky najdete hroudu zlata.

Především chci poděkovat za vaše ohlasy na moje minulé články, hodně mě potěšili.

Zvenku to nevypadá, že by tam nějaká restaurace byla. A světe, nediv se, opravdu tam žádná nebyla! Kavárnička Suchan Kaffee je především kvalitní kavárnou, jak hlásají jejich internetové stránky (no vida- je tu první hvězdička za internet), takže servírování jídel je pouze speciální příležitost při důležitých akcích. A já měl to štěstí (bystrý čtenář vytuší, že tady to páchne hodnocením něčeho dobrého), že jsem se tam šel najíst.

Takže, když vyčmucháte, že za okny se zrovna podává jídlo, nebo to prostě víte, vejdete do závodní jídelny. Skutečně, co se týče interiéru, byl velice strohý. Takže klasické hranaté stoly přikryté jen bílým ubrusem a na konci místnosti ničím nezajímavý prosklený bar. Takže za prostředí 0. I když musím přiznat, že když se opravdu pozorně zadíváte, všimnete si hezky vyřezávaných sloupů, které vedou směrem ke stropu.

Já a horda mých přátel zabereme jednu řadu stolů a já mám nyní čas zhodnotit hygienu. Kdyby tam tedy nějaká hygiena byla. Tento podnik viděl hygienu jen z okna rychlíku a to se před ní ještě schoval. Na zemi se válely podtácky a kapesníčky (i když toaletní papír by vypadal efektněji), na stolech byly fleky od čehosi a v květináči s 1 květinou plaval nedopalek cigarety. Zadržel jsem zuby a šel zkontrolovat záchody. Ty byly pěkné, až překvapivě pěkné. A dokonce i mé špionské oko zaregistrovalo dobré dodržování hygieny v kuchyni. Tak dejme tomu tedy 2*, protože udržet špičkovou hygienu při tak velké návštěvnosti může být obtížné.

Obsluha měla fofr, ale to neznamenalo, že by donesení jídla trvalo dlouhou chvíli. Skvělá rychlost si zaslouží 3*. Naneštěstí to znamenalo, že příjemného popovídání se příliš nedostalo. Ale to by mi zase tak moc vadit nemělo, protože německy stejně neumím šprechtit ani slovo. Ocenit se ale musí zájem o to, jestli nám chutnalo a popřání dobré chuti. Dejme tomu tak 2*.

Hrací koutek pro děti chybí. Sice vedle v sále byly nehlídané bubny, ale to tak nemusí být vždycky.

No a to nejlepší nakonec. To, co mi opravdu vyrazilo dech. Neuvěřitelné se stalo skutečným. Ať to doteď vypadalo jakkoliv příšerně, jídlo bylo excelentní. Měl jsem houbovou omáčku s hovězím masem a nudlemi. Něco tak dobrého v restauraci jsem jedl naposledy někdy dávno. Bravo! Bravo! Ještě teď slintám. Možná trochu přeháním, protože pár nedostatků by se najít dalo, ale i přesto dávám 5*.

No a teď poměr kvalita/cena. Moje jídlo stálo asi 11 Euro, což je, dejme tomu 275 Kč. Nic proti, ale za stejnou cenu bych si dal v McDonald´s 2 obří menu i se zákuskem. Jistě, tady nejde o kvantitu, ale když to celé zhodnotím, dávám 1*.

 

Shrnutí:

Jídlo 5/5

Hygiena 2/5

Obsluha 2/3

Prostředí 0/3

Rychlost- 3/3

Internet- 1/1

Hrací koutek- 0/1

Cena 1/4

Celkem- 14/25 = 56%

(Dle nového pětihvězdičkového hodnocení- ** (2 hvězdičky))

Věta na závěr- Pokud máte silnější žaludek a jde vám čistě o jídlo, zajděte sem. Myslím, že i přes nedostatky by jídlo odsud měl ochutnat každý.

Hodnocená restaurace: Suchan Kaffee, Pfarrplatz 3, Freistadt

Autor: Lukáš Navara | čtvrtek 9.9.2010 23:40 | karma článku: 9,19 | přečteno: 1780x
  • Další články autora

Lukáš Navara

Recenze: Interstellar

Pan Christopher Nolan je skutečný mistr svého řemesla. Prakticky vzato nenatočil film, který bych hodnotil jako špatný, nebo i jen nadprůměrný. Interstellar nám ukázal, že když se bratři Nolanovi do něčeho pustí, vznikne něco úžasného. Pojďme se na to podívat.

8.11.2014 v 12:01 | Karma: 7,16 | Přečteno: 550x | Diskuse| Kultura

Lukáš Navara

Fejeton: Volit dnes už není v módě

Mnoho lidí sledovalo letošní druhé kolo senátních voleb se strachem, jiní s nadšením a poté se najde masová většina, které byly volby zcela lhostejné. A ne že by to bylo kvůli tomu, že se volby konaly jen v jedné třetině volebních obvodů, nebo že by průměrný Čech neměl zájem o politiku...

21.10.2014 v 10:00 | Karma: 8,32 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Lukáš Navara

Utrpení

Krátká báseň o utrpení, protože ve světě je mnoho zla a proto se nemůžeme vždy smát...

14.2.2012 v 22:17 | Karma: 8,61 | Přečteno: 931x | Diskuse| Poezie a próza

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Švejk restaurant

Někdo, kdo vydělává na dobrém jméně příběhů a nejslavnějším českém vojákovi z dob Rakouska-Uherska. Je to ostuda, nebo si název zaslouží?

20.1.2012 v 0:07 | Karma: 12,59 | Přečteno: 2291x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Cikánská jizba

Navštívil jsem restauraci, kde je o zábavu postaráno, překvapivě dobré jídlo a kde rasismus skutečně nemá své místo ani opodstatnění. První kritika roku 2012 čeká na přečtení.

5.1.2012 v 23:40 | Karma: 12,38 | Přečteno: 4035x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích

Zde je můj (trochu opožděný) vánoční dárek pro vás, milí čtenáři! Mám za sebou 11 kritik a spoustu návštěv různých restaurací. Rozhodl jsem se, že stejně jako slavný Gordon Ramsey vám napíšu 5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích ze všeho nejvíce. Napište mi, jakých je vašich TOP 5 a přeji vám šťastný nový rok 2012!

30.12.2011 v 1:39 | Karma: 16,72 | Přečteno: 2518x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Prima restaurace

Minulá restaurace byla velmi dobrá, ale tahle je jako ledová sprcha pro můj optimismus. Opečený masakr se právě servíruje na naše stoly v 11. kritice.

15.12.2011 v 23:40 | Karma: 9,94 | Přečteno: 1968x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Pizzerie Latrán

A je to tady! V mé jubilejní desáté kritice proběhne setkání dvou nejtěžších vah české gastronomie- mě a Zdeňka Pohlreicha. Ale nebojte se, příliš kečupu nepoteče.

1.12.2011 v 23:40 | Karma: 12,29 | Přečteno: 2333x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Lesní hostinec Eisenmann

Válka dvou architektů, lesní hospůdka a odporný bufet. Tyto tři prvky se skloubí do restaurace, která mě nepotěšila. A já jí také nepotěším.

17.11.2011 v 23:40 | Karma: 8,73 | Přečteno: 1293x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Al Dente

Toto jídlo si musíte doslova ulovit sami a musíme být ostražití. Je totiž tak výborné, že ostatní lovci- zákazníci vás nenechají vydechnout. Kdo ale trpí nejvíce? Hygiena. Osmá kritika v našem seriálu je zde.

3.11.2011 v 23:40 | Karma: 10,28 | Přečteno: 1936x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Cafe Retro Pizza & Cocktail

Po delší době tu máme konečně další sousto, do kterého je třeba se pořádně zakousnout! Dnes ochutnáme staročeskou pizzu, kterou nám donese nepříjemná servírka a dokonce poznáme i její rodinu! Ne však, že by šlo o co stát...

6.10.2011 v 23:40 | Karma: 10,56 | Přečteno: 1533x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Hospoda u Němečka

Dnes se podíváme na špatnou restauraci ve vesnici Dobrá. A tento protimluv není jediný. Potkáme dědečka hříbečka a neveselé překvapení na talíři. Nasaďte si bryndáky, šestá kritika je zde.

7.7.2011 v 23:40 | Karma: 13,53 | Přečteno: 2735x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Papa´s Living Restaurant

Představme si, že žijeme v přenádherném království. Vše je čisté, uspořádané a veselé. Lidé jsou plní úsměvů a všichni se mají dobře. Jenže co se nestalo! Jednoho dne zaútočil na království požadavek zákazníka. Chtěl jídlo! Jak dopadne tato dramatická pohádka? Vyhraje dobro, či zlo? Čtěte pátou recenzi a dozvíte se více!

2.6.2011 v 23:40 | Karma: 8,86 | Přečteno: 2113x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Restaurace Coca-Cola (Aquapalace Praha)

Minule jsem byl při své recenzi lehce neobjektivní, takže je na čase si zase pořádně zakritizovat. Dnes si dáme hranolky bez hranolků a hamburger bez hamburgeru aneb čtvrtá recenze je tady.

7.4.2011 v 23:40 | Karma: 17,72 | Přečteno: 3462x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Český mlýn

Ve třetí kritice se podíváme do jižních Čech, kde si dáme pořádný žvanec a rožmberskou rybí polévku v typicky staročeském mlýnu.

30.12.2010 v 23:40 | Karma: 12,34 | Přečteno: 3281x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Restaurant u Eiffelovky

Má první kritika bude o zajímavé restauraci. Především je zajímavá tím, že není ničím zajímavá. Jak dopadne kritika první restaurace v našem seriálu?

26.8.2010 v 23:40 | Karma: 12,03 | Přečteno: 3122x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Nový seriál recenzí na blog.idnes.cz

Našel jsem si nového koníčka. Jsem milovník jídla a to především toho dobrého. Zároveň si potrpím na hygienu a příjemné vystupování. Mým novým koníčkem je dělat kritika restaurací, které jsem navštívil. Protože do restaurace člověk nejde jen něco zdlábnout, ale jde si pro celkový zážitek.

25.8.2010 v 23:40 | Karma: 8,78 | Přečteno: 1487x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Nápad pro reklamy na notebooky Fujitsu

Toto je můj příspěvek do soutěže Fujitsu. Doufám, že se bude líbit. Více na www.soutez-fujitsu.cz.

7.2.2010 v 22:34 | Karma: 6,17 | Přečteno: 788x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Navara

Láska- nekrásnější a zároveň nejkrutější cit

Co je vůbec láska? Kde se vzala? Je to jen dočasná hormonální porucha, nebo vnitřní opravdovost? Čím to, že láska nás tak na jednu stranu drtí a na druhou povzbuzuje? A proč se člověk zamilovává? Láska. Jedna z nejhezčích věcí na světě. Nebo jedna z nejodpornějších věcí? Já jakožto zamilovaný člověk vím, co to je láska a znám její krutost i radost.

8.11.2009 v 18:00 | Karma: 12,21 | Přečteno: 1603x | Diskuse| Společnost

Lukáš Navara

Kněžství vs. rodinný život

Když se mladý člověk rozhodne, že celý svůj život zasvětí Kristu a službě církvi, musí počítat s tím, že přijde o spoustu „výhod" standardního života. Proč dávám slovo „výhod" do uvozovek? Čtěte dál.

1.11.2009 v 18:00 | Karma: 16,17 | Přečteno: 1942x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
Křesťan, student, spisovatel, moderátor rádia ICM, amatérský kritik restaurací.

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články