Kritika restaurací: Restaurace Coca-Cola (Aquapalace Praha)
Pro začátek se pojďme (trochu netradičně) zasmát. Podívejte se na tento odkaz: http://www.aquapalace.cz/coca-cola-restaurace. Přečtěte si to a já nyní povím, co je tam správně- poloha. Jinak nic víc nečekejte.
Ale pěkně popořadě. Pokud dostanete ve vodním světě hlad, zajdete si do jediné přístupné restaurace (v opačném případě budete holt o hladu nebo odejdete pryč). První knock-out, který vás srazí k zemi je poměrně výrazný teplotní rozdíl oproti bazénovému světu. Je tam docela zima, takže pokud zrovna nemilujete zimní koupání v Severním ledovém oceánu, bude vám tam ze začátku trochu nepříjemně. (No, teď trochu přeháním, ale je tam opravdu zima.) Navíc vejdete do závodní jídelny, což na zážitku rozhodně nepřidá. (A navíc ta všudypřítomná reklama.) Prostředí 0.
Je na čase se usadit a počkat na číšníka. Chyba. Je to samoobslužná restaurace, což je tak trochu další knock-out. Vezmeme si tedy tác a jdeme se podívat na nabídku. Není nic moc, ale někdy je méně více. Objednám si tedy Hamburger starého piráta a zhodnotím hygienu.
Gril je černý jako bota, prostředí kuchyně ušmudlané. Naopak prostor pro samotnou konzumaci čistý je. Dal bych 3 hvězdičky, ale nakonec se to nestalo. Později se dozvíte více.
Jídlo jsem dostal (spíše nandal) opravdu rychle. Rychlost tedy 3 hvězdičky (i když ne zaslouženě).
Usedám si a pouštím se do těstovinového salátu. Salát= nudle, rajče a sem tam něco málo sýra. Jistě, co více bych chtěl, ale přece jen bych od salátu očekával něco víc. Jdeme na hamburger. Pohled na hranolky, které k němu byly přiložené, byl přímo žalostný. Byly to spíš tvrdé, trochu studené hranolkové mini špagety. Hamburger sám o sobě byl celkem dobrý. Strčím toho macka do pusy a… Výbuch slasti v mé puse se nekonal. Koušu, koušu a čekám, kdy konečně narazím na maso, abych mohl zhodnotit i něco jiného, než salát v důchodu a kombinaci kečupu a tatarky.
Na maso jsem nenarazil a to proto, že tam žádné nebylo. Neváhal jsem a šel jsem reklamovat. V tomhle ohledu byla obsluha skutečně milá a dostal jsem rovnou nový hamburger. Ovšem kámen úrazu bylo, že hranolky byly přendány z mé staré porce na tu novou kleštičkami, kterými se běžně nandává jídlo. A teď si představte, že na ty hranolky omylem utrousím nějakou tu slinu a ta se přenese na ty kleštičky a z těch kleštiček na vaše jídlo. Z toho vyplývá- vy sníte můj plivanec. Na tohle já jsem extrémně háklivý, takže hvězdička za hygienu dolů.
Ještě k té obsluze- kuchaři byli celkem milí, ale zkazila jim to lehce nepříjemná pokladní a to, že jsem se musel obsloužit sám- 1 hvězdička.
Konečně můžu zhodnotit hamburger celý. Nebudu vám nic nalhávat- maso to nezachránilo. Salát 2, hranolky 0, hamburger 2 a bráškovo mastné špagety za 1 (to proto, že byly poživatelné). Suma sumárum 1 hvězdička za jídlo. A to je u mě hodně bídné hodnocení.
A nakonec hrací koutek- ano (hned vedle je vodní svět, že) a cena. Za částku přes 150 korun bych očekával něco mnohem lepšího. Nekompromisně 0. (Třetí knock-out. Konec zápasu, zákazník je zničen).
Shrnutí:
Jídlo 1/5
Hygiena 2/5
Obsluha 1/3
Prostředí 0/3
Rychlost- 3/3
Hrací koutek- 1/1
Cena 0/4
Celkem- 8/24 = 33%
(Dle nového pětihvězdičkového hodnocení- 0 (0 hvězdiček))
Věta na závěr- Máte-li rádi sebe a svou peněženku, doneste si raději svačinu.
Hodnocená restaurace: Restaurace Coca-Cola, Pražská 138, obchodní zóna Průhonice – Čestlice (areál Aquapalace Praha)
Lukáš Navara
Recenze: Interstellar
Pan Christopher Nolan je skutečný mistr svého řemesla. Prakticky vzato nenatočil film, který bych hodnotil jako špatný, nebo i jen nadprůměrný. Interstellar nám ukázal, že když se bratři Nolanovi do něčeho pustí, vznikne něco úžasného. Pojďme se na to podívat.
Lukáš Navara
Fejeton: Volit dnes už není v módě
Mnoho lidí sledovalo letošní druhé kolo senátních voleb se strachem, jiní s nadšením a poté se najde masová většina, které byly volby zcela lhostejné. A ne že by to bylo kvůli tomu, že se volby konaly jen v jedné třetině volebních obvodů, nebo že by průměrný Čech neměl zájem o politiku...
Lukáš Navara
Utrpení
Krátká báseň o utrpení, protože ve světě je mnoho zla a proto se nemůžeme vždy smát...
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Švejk restaurant
Někdo, kdo vydělává na dobrém jméně příběhů a nejslavnějším českém vojákovi z dob Rakouska-Uherska. Je to ostuda, nebo si název zaslouží?
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Cikánská jizba
Navštívil jsem restauraci, kde je o zábavu postaráno, překvapivě dobré jídlo a kde rasismus skutečně nemá své místo ani opodstatnění. První kritika roku 2012 čeká na přečtení.
Lukáš Navara
5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích
Zde je můj (trochu opožděný) vánoční dárek pro vás, milí čtenáři! Mám za sebou 11 kritik a spoustu návštěv různých restaurací. Rozhodl jsem se, že stejně jako slavný Gordon Ramsey vám napíšu 5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích ze všeho nejvíce. Napište mi, jakých je vašich TOP 5 a přeji vám šťastný nový rok 2012!
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Prima restaurace
Minulá restaurace byla velmi dobrá, ale tahle je jako ledová sprcha pro můj optimismus. Opečený masakr se právě servíruje na naše stoly v 11. kritice.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Pizzerie Latrán
A je to tady! V mé jubilejní desáté kritice proběhne setkání dvou nejtěžších vah české gastronomie- mě a Zdeňka Pohlreicha. Ale nebojte se, příliš kečupu nepoteče.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Lesní hostinec Eisenmann
Válka dvou architektů, lesní hospůdka a odporný bufet. Tyto tři prvky se skloubí do restaurace, která mě nepotěšila. A já jí také nepotěším.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Al Dente
Toto jídlo si musíte doslova ulovit sami a musíme být ostražití. Je totiž tak výborné, že ostatní lovci- zákazníci vás nenechají vydechnout. Kdo ale trpí nejvíce? Hygiena. Osmá kritika v našem seriálu je zde.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Cafe Retro Pizza & Cocktail
Po delší době tu máme konečně další sousto, do kterého je třeba se pořádně zakousnout! Dnes ochutnáme staročeskou pizzu, kterou nám donese nepříjemná servírka a dokonce poznáme i její rodinu! Ne však, že by šlo o co stát...
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Hospoda u Němečka
Dnes se podíváme na špatnou restauraci ve vesnici Dobrá. A tento protimluv není jediný. Potkáme dědečka hříbečka a neveselé překvapení na talíři. Nasaďte si bryndáky, šestá kritika je zde.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Papa´s Living Restaurant
Představme si, že žijeme v přenádherném království. Vše je čisté, uspořádané a veselé. Lidé jsou plní úsměvů a všichni se mají dobře. Jenže co se nestalo! Jednoho dne zaútočil na království požadavek zákazníka. Chtěl jídlo! Jak dopadne tato dramatická pohádka? Vyhraje dobro, či zlo? Čtěte pátou recenzi a dozvíte se více!
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Český mlýn
Ve třetí kritice se podíváme do jižních Čech, kde si dáme pořádný žvanec a rožmberskou rybí polévku v typicky staročeském mlýnu.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Suchan Kaffee
Moje druhá kritika restaurací vstoupí do jedné restaurace v Rakousku, aneb jaké to je, když mezi odpadky najdete hroudu zlata.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Restaurant u Eiffelovky
Má první kritika bude o zajímavé restauraci. Především je zajímavá tím, že není ničím zajímavá. Jak dopadne kritika první restaurace v našem seriálu?
Lukáš Navara
Nový seriál recenzí na blog.idnes.cz
Našel jsem si nového koníčka. Jsem milovník jídla a to především toho dobrého. Zároveň si potrpím na hygienu a příjemné vystupování. Mým novým koníčkem je dělat kritika restaurací, které jsem navštívil. Protože do restaurace člověk nejde jen něco zdlábnout, ale jde si pro celkový zážitek.
Lukáš Navara
Nápad pro reklamy na notebooky Fujitsu
Toto je můj příspěvek do soutěže Fujitsu. Doufám, že se bude líbit. Více na www.soutez-fujitsu.cz.
Lukáš Navara
Láska- nekrásnější a zároveň nejkrutější cit
Co je vůbec láska? Kde se vzala? Je to jen dočasná hormonální porucha, nebo vnitřní opravdovost? Čím to, že láska nás tak na jednu stranu drtí a na druhou povzbuzuje? A proč se člověk zamilovává? Láska. Jedna z nejhezčích věcí na světě. Nebo jedna z nejodpornějších věcí? Já jakožto zamilovaný člověk vím, co to je láska a znám její krutost i radost.
Lukáš Navara
Kněžství vs. rodinný život
Když se mladý člověk rozhodne, že celý svůj život zasvětí Kristu a službě církvi, musí počítat s tím, že přijde o spoustu „výhod" standardního života. Proč dávám slovo „výhod" do uvozovek? Čtěte dál.
předchozí | 1 2 3 | další |
- Počet článků 43
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1618x