Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Kritika restaurací: Papa´s Living Restaurant

2. 06. 2011 23:40:07
Představme si, že žijeme v přenádherném království. Vše je čisté, uspořádané a veselé. Lidé jsou plní úsměvů a všichni se mají dobře. Jenže co se nestalo! Jednoho dne zaútočil na království požadavek zákazníka. Chtěl jídlo! Jak dopadne tato dramatická pohádka? Vyhraje dobro, či zlo? Čtěte pátou recenzi a dozvíte se více!

Vejdeme dovnitř výše zmíněného království (říkejme mu třeba restaurace). Vnitřek nás neokouzlí, ale ani nezklame. Jedná se o hezkou restauraci, se vkusnou výzdobou a fotkami herců a umělců převážně z let minulých. Po krátkém porozhlédnutí zjistíme, že se zde nachází i terasa s výhledem. Avšak nic nás vyloženě neposadí do jedné z dřevěných židlí, takže dávám 2 * za prostředí. (Navíc zahlédneme i něco, co se podobá hracímu koutku pro děti.)

Posadíme se do výše zmíněné židle a objednáme si jídlo. Ano, to my jsme ti zlí zákazníci, co chtějí jídlo. Peněženka lehce brečí za vyšponované ceny, ale na dobrém jídle se přece šetřit nedá, každopádně se k tomu vyjádřím později. Místní děvečka (říkejme jí obsluha) tedy přijde a čeká nás velice milé překvapení. Obsluha je milá, usměvavá, komunikativní. Neváhá s doporučením dražších jídel a nezapomene připomenout, že jsou jídla téměř domácí výroby. Obsluha 3/3.

Po objednání se odebéřeme na výsernici (dnes toaleta), abychom vykonali menší potřebu a hodnotili hygienu. Co čert nechtěl, vše bylo čisté jako mistr Proper. Hygiena maximální počet hvězdiček.

Tady něco zle páchne. Zatím jsme neobjevili žádné pořádné hrubky, ale nebojte se, ono to přijde.

Po více než čtyřiceti minutách konečně dorazí vytoužené jídlo. Objednal jsem si lasaně a přes ty se já považuji za experta. Takže když si nějaká restaurace troufne dát tak těžké jídlo na jídelní lístek, velmi rád ho ochutnám. Nebudu vám lhát, bylo to dobré, ale rozhodně se nedá říct vynikající, nebo snad dokonalé. Já vím, co bych chtěl za 40 minut, když lasaně trvají klidně i 2 až 3 hodiny nejlepším kuchařům, ale nebyl to můj nápad umístit je do menu. 3*.Další jídlo byl steak s brambory. Dvěma brambory. Byly pořádné, to ano, ale 2? No nic. Toto jídlo bylo skvělé, ale ne dokonalé. Steak byl lehce vysušený a to je chyba. Opět mi nebyl vyražen dech, takže 4*. A nyní ke špagetám. Kdo by kdy věřil, že se na nich dá něco zkazit, že? A víte, že dá? Špagety se nedaly jíst. Skutečně, existuje jen málo jídel, které bych já odmítal, avšak toto patří mezi ně. Nevím, co všechno se tam zkazilo, ale tato kombinace lehce rozvařených špaget a podivného sýra a omáčky k sobě vůbec nepasovaly. 0*. Veliké, veliké zklamání. Celkem za jídlo 2 hvězdičky.

A jakmile se pokazí jídlo, ostatní hodnocení se s tím svezou. Čekat 40 minut na odporné špagety v poloprázdné restauraci? Rychlost 1/3. A poměr kvalita-cena? Kdybych měl hodnotit čistě jen jídlo, pohybovalo by se to kolem 1* (byly použity i přírodní suroviny, avšak chuť to nezlepšilo). Jenže vzhledem k dobrému prostředí, skvělé obsluze a excelentní hygieně dávám 2*.

Shrnutí:

Jídlo 2/5

Hygiena 5/5

Obsluha 3/3

Prostředí 2/3

Rychlost- 1/3

Hrací koutek- 1/1

Cena 2/4

Celkem- 16/24 = 67%

(Dle nového pětihvězdičkového hodnocení- *** (3 hvězdičky))

Věta na závěr: Naše milé království tedy návštěvu zákazníka prohrálo. Ale kdo ví, třeba to někdy příště zase dopadne jinak. Jestli nějaké příště bude.

Hodnocená restaurace: Papa ́s Living Restaurant, Latrán 13, Český Krumlov

Autor: Lukáš Navara | čtvrtek 2.6.2011 23:40 | karma článku: 6.14 | přečteno: 1988x

Další články blogera

Lukáš Navara

Recenze: Interstellar

Pan Christopher Nolan je skutečný mistr svého řemesla. Prakticky vzato nenatočil film, který bych hodnotil jako špatný, nebo i jen nadprůměrný. Interstellar nám ukázal, že když se bratři Nolanovi do něčeho pustí, vznikne něco úžasného. Pojďme se na to podívat.

8.11.2014 v 12:01 | Karma článku: 6.57 | Přečteno: 530 | Diskuse

Lukáš Navara

Fejeton: Volit dnes už není v módě

Mnoho lidí sledovalo letošní druhé kolo senátních voleb se strachem, jiní s nadšením a poté se najde masová většina, které byly volby zcela lhostejné. A ne že by to bylo kvůli tomu, že se volby konaly jen v jedné třetině volebních obvodů, nebo že by průměrný Čech neměl zájem o politiku...

21.10.2014 v 10:00 | Karma článku: 6.59 | Přečteno: 326 | Diskuse

Další články z rubriky Cestování

Ladislav Větvička

Byl to komuňista. Ale umirněny. Tradyce v Koločavě byla obnovena.

Koločava, to je hrozna ďura v krasnem udoli Podkarpatske Rusi. Žije se tam blbě, bo všude daleko, dostat se tam da blbě, bo cesty pamatuju Masaryka a je tam nuda, bo zhyčkany turista tam nema co robit a raději vali do Chorvacka.

27.6.2017 v 11:11 | Karma článku: 43.55 | Přečteno: 3757 | Diskuse

Jan Tomášek

Oběd po indicku

Někde v indickém státe Radžastán – na úpatí nevysokých hor leží malá vesnice kam byli na oběd pozváni dva Češi. Jedním z nich jsem byl i já – psal se rok 1996.

27.6.2017 v 9:02 | Karma článku: 10.71 | Přečteno: 336 | Diskuse

Miroslav Hruška

Jak jsem vypnul aneb reportáž z druhé víkendovky v Jeseníkách

Jedna víkendovka mi nestačila. Respektive nebude stačit. S tímto pocitem jsem se přihlásil na obě jarní víkendovky Zeměchval. Takže sotva jsem se vzpamatoval z jedné víkendovky, vyrážím v pátek 5. května do Jeseníku znovu.

27.6.2017 v 7:30 | Karma článku: 7.03 | Přečteno: 198 | Diskuse

Jan Tomášek

Halič a severní Slovensko 1997

Tenkrát bylo Polsko taková země neprobádaná – už nevím přesně kdo s nápadem na cestu sem přišel – ale každopádně jsme jeli čtyři. Jedna dívka a tři pánové.

26.6.2017 v 23:21 | Karma článku: 9.48 | Přečteno: 380 | Diskuse

Lukáš Swoboda

Když církev zdědí dům v němž žijete. Aneb: "My jsme církev, my neděláme chyby" (dopsáno)

To se povedlo i mě. Zaklepali na dveře a něco chtěli. Jsem přívětivý. Svědky kohokoliv klidně vyslechnu ať rozšířím nejen obzory. Jenže!:-) Oni chtějí rozšířit jen jedno. Tvoji peněženku. Nebo tě prostě jen tak z legrace vyho...

26.6.2017 v 23:16 | Karma článku: 25.75 | Přečteno: 1484 | Diskuse
Počet článků 43 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1552
Křesťan, student, spisovatel, moderátor rádia ICM, amatérský kritik restaurací.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.