Kritika restaurací: Papa´s Living Restaurant

Představme si, že žijeme v přenádherném království. Vše je čisté, uspořádané a veselé. Lidé jsou plní úsměvů a všichni se mají dobře. Jenže co se nestalo! Jednoho dne zaútočil na království požadavek zákazníka. Chtěl jídlo! Jak dopadne tato dramatická pohádka? Vyhraje dobro, či zlo? Čtěte pátou recenzi a dozvíte se více!

Vejdeme dovnitř výše zmíněného království (říkejme mu třeba restaurace). Vnitřek nás neokouzlí, ale ani nezklame. Jedná se o hezkou restauraci, se vkusnou výzdobou a fotkami herců a umělců převážně z let minulých. Po krátkém porozhlédnutí zjistíme, že se zde nachází i terasa s výhledem. Avšak nic nás vyloženě neposadí do jedné z dřevěných židlí, takže dávám 2 * za prostředí. (Navíc zahlédneme i něco, co se podobá hracímu koutku pro děti.)

Posadíme se do výše zmíněné židle a objednáme si jídlo. Ano, to my jsme ti zlí zákazníci, co chtějí jídlo. Peněženka lehce brečí za vyšponované ceny, ale na dobrém jídle se přece šetřit nedá, každopádně se k tomu vyjádřím později. Místní děvečka (říkejme jí obsluha) tedy přijde a čeká nás velice milé překvapení. Obsluha je milá, usměvavá, komunikativní. Neváhá s doporučením dražších jídel a nezapomene připomenout, že jsou jídla téměř domácí výroby. Obsluha 3/3.

Po objednání se odebéřeme na výsernici (dnes toaleta), abychom vykonali menší potřebu a hodnotili hygienu. Co čert nechtěl, vše bylo čisté jako mistr Proper. Hygiena maximální počet hvězdiček.

Tady něco zle páchne. Zatím jsme neobjevili žádné pořádné hrubky, ale nebojte se, ono to přijde.

Po více než čtyřiceti minutách konečně dorazí vytoužené jídlo. Objednal jsem si lasaně a přes ty se já považuji za experta. Takže když si nějaká restaurace troufne dát tak těžké jídlo na jídelní lístek, velmi rád ho ochutnám. Nebudu vám lhát, bylo to dobré, ale rozhodně se nedá říct vynikající, nebo snad dokonalé. Já vím, co bych chtěl za 40 minut, když lasaně trvají klidně i 2 až 3 hodiny nejlepším kuchařům, ale nebyl to můj nápad umístit je do menu. 3*.Další jídlo byl steak s brambory. Dvěma brambory. Byly pořádné, to ano, ale 2? No nic. Toto jídlo bylo skvělé, ale ne dokonalé. Steak byl lehce vysušený a to je chyba. Opět mi nebyl vyražen dech, takže 4*. A nyní ke špagetám. Kdo by kdy věřil, že se na nich dá něco zkazit, že? A víte, že dá? Špagety se nedaly jíst. Skutečně, existuje jen málo jídel, které bych já odmítal, avšak toto patří mezi ně. Nevím, co všechno se tam zkazilo, ale tato kombinace lehce rozvařených špaget a podivného sýra a omáčky k sobě vůbec nepasovaly. 0*. Veliké, veliké zklamání. Celkem za jídlo 2 hvězdičky.

A jakmile se pokazí jídlo, ostatní hodnocení se s tím svezou. Čekat 40 minut na odporné špagety v poloprázdné restauraci? Rychlost 1/3. A poměr kvalita-cena? Kdybych měl hodnotit čistě jen jídlo, pohybovalo by se to kolem 1* (byly použity i přírodní suroviny, avšak chuť to nezlepšilo). Jenže vzhledem k dobrému prostředí, skvělé obsluze a excelentní hygieně dávám 2*.

 

Shrnutí:

Jídlo 2/5

Hygiena 5/5

Obsluha 3/3

Prostředí 2/3

Rychlost- 1/3

Hrací koutek- 1/1

Cena 2/4

Celkem- 16/24 = 67%

(Dle nového pětihvězdičkového hodnocení- *** (3 hvězdičky))

 

Věta na závěr: Naše milé království tedy návštěvu zákazníka prohrálo. Ale kdo ví, třeba to někdy příště zase dopadne jinak. Jestli nějaké příště bude.

 

Hodnocená restaurace: Papa´s Living Restaurant, Latrán 13, Český Krumlov

Autor: Lukáš Navara | čtvrtek 2.6.2011 23:40 | karma článku: 8,86 | přečteno: 2113x
  • Další články autora

Lukáš Navara

Recenze: Interstellar

8.11.2014 v 12:01 | Karma: 7,16

Lukáš Navara

Utrpení

14.2.2012 v 22:17 | Karma: 8,61

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Al Dente

3.11.2011 v 23:40 | Karma: 10,28

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Český mlýn

30.12.2010 v 23:40 | Karma: 12,34

Lukáš Navara

Kněžství vs. rodinný život

1.11.2009 v 18:00 | Karma: 16,17
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
Křesťan, student, spisovatel, moderátor rádia ICM, amatérský kritik restaurací.

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články