Kritika restaurací: Hospoda u Němečka
Hned z kraje zmíním, že jsem změnil hodnocení restaurací na standardní pětihvězdičkový systém. Předchozí hodnocení se mohlo zdát někomu nepřehledné, ale pokud byste chtěli původní hodnocení vrátit zpět, napište mi do komentářů.
Malá hospůdka na Šumavských kopcích se může pochlubit skvělým interiérem. Když vejdete dovnitř, hned vás ovine náruč babiččiny staré kuchyně. Vše je z kvalitně vyřezávaného dřeva, všude visí spousta obrazů a vyrytých ornamentů. Co by se ale dalo vytknout je celkem malý prostor. Ten naštěstí doplňuje venkovní terasa s příjemným výhledem na pohoří. Venku dále potěší přítomnost kinklajících se kuželek a zatoulaný míč. Těžko říci, jestli je tam ten míč pokaždé, ale zábava pro děti je zaručena.
Usedl jsem ke stolu a prakticky okamžitě ke mně přišla obsluha. Obsluhou byl velice sympatický hostinský. Přesně takový, kterého je možné vidět v pohádkách a naštěstí se tak i choval, čímž si zajistil slušné dýžko.
Objednal jsem záhadnou masovou směs, která byla v extrémně stručném jídelním lístku připsána propiskou. Extrémně stručným myslím uvedení názvu a ceny. Například u řízku s bramborem není problém rozpoznat, co dostanete na talíř, ale u masové směsi to problém je. Co je to za maso? Co bude za přílohu? Bude to grilované, nebo něco na způsob číny? Kdo ví. Nevyčítejte mi, že si objednávám něco, o čem nemám tušení, co to bude. Za to může má dobrodružná povaha.
Je na čase si nasadit rukavici a smést prach na parapetu. Je to tak! Jde se hodnotit hygiena! A zde přichází první velké zklamání. Nakouknul jsem do kuchyně a tam to rozhodně kdovíjak nevypadalo, ale rozhodně se to dalo zařadit jako průměrné. To samé toalety, či vnitřní prostor celkově. Už jsem si chtěl zapsat dobré hodnocení, když jsem spatřil největší hřích českých hospod- vymývání půllitrů ve stojaté vodě bez dalšího opláchnutí. Saponáty a bakterie- šup do mé pusy! (EDIT: Byl jsem však informován, že se zde nalézá Spulboy- automatická myčka sklenic)
O několik doušků piva později ke mně dorazilo jídlo. Za 120 korun přišlo veliké zklamání. Nejen, že masovou směsí bylo myšleno trochu vepřového a hodně zeleniny (především papriky a rajčat- ošklivé překvapení pro alergiky), ale to samé se dá koupit v obchodě za mnohem nižší cenu. Brambory byly dokonale zkažené a bez chuti. Chyběla tam minimálně sůl. Já sním prakticky všechno a prakticky všechno mi i chutná, ale tohle jídlo bylo vyložené zklamání. Úplně se mi dere do úst věta nejmenovaného pedagoga: „To bylo tak chabé, že jedna pětka je málo. Tady máš tři a jdi si sednout!“
Závěrem: Pokud nejste citlivky a nehodláte zde jíst, je to excelentní místo na pokec s kamarády či samostatné popíjení. Ale běda vám, jak si troufnete dát jídlo. A když už, vsaďte raději na ten řízek.
Hodnocení- * (1 hvězdička)
Hodnocená restaurace: Hospoda u Němečka, Dobrá na Šumavě 7, Volary
Lukáš Navara
Recenze: Interstellar
Pan Christopher Nolan je skutečný mistr svého řemesla. Prakticky vzato nenatočil film, který bych hodnotil jako špatný, nebo i jen nadprůměrný. Interstellar nám ukázal, že když se bratři Nolanovi do něčeho pustí, vznikne něco úžasného. Pojďme se na to podívat.
Lukáš Navara
Fejeton: Volit dnes už není v módě
Mnoho lidí sledovalo letošní druhé kolo senátních voleb se strachem, jiní s nadšením a poté se najde masová většina, které byly volby zcela lhostejné. A ne že by to bylo kvůli tomu, že se volby konaly jen v jedné třetině volebních obvodů, nebo že by průměrný Čech neměl zájem o politiku...
Lukáš Navara
Utrpení
Krátká báseň o utrpení, protože ve světě je mnoho zla a proto se nemůžeme vždy smát...
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Švejk restaurant
Někdo, kdo vydělává na dobrém jméně příběhů a nejslavnějším českém vojákovi z dob Rakouska-Uherska. Je to ostuda, nebo si název zaslouží?
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Cikánská jizba
Navštívil jsem restauraci, kde je o zábavu postaráno, překvapivě dobré jídlo a kde rasismus skutečně nemá své místo ani opodstatnění. První kritika roku 2012 čeká na přečtení.
Lukáš Navara
5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích
Zde je můj (trochu opožděný) vánoční dárek pro vás, milí čtenáři! Mám za sebou 11 kritik a spoustu návštěv různých restaurací. Rozhodl jsem se, že stejně jako slavný Gordon Ramsey vám napíšu 5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích ze všeho nejvíce. Napište mi, jakých je vašich TOP 5 a přeji vám šťastný nový rok 2012!
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Prima restaurace
Minulá restaurace byla velmi dobrá, ale tahle je jako ledová sprcha pro můj optimismus. Opečený masakr se právě servíruje na naše stoly v 11. kritice.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Pizzerie Latrán
A je to tady! V mé jubilejní desáté kritice proběhne setkání dvou nejtěžších vah české gastronomie- mě a Zdeňka Pohlreicha. Ale nebojte se, příliš kečupu nepoteče.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Lesní hostinec Eisenmann
Válka dvou architektů, lesní hospůdka a odporný bufet. Tyto tři prvky se skloubí do restaurace, která mě nepotěšila. A já jí také nepotěším.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Al Dente
Toto jídlo si musíte doslova ulovit sami a musíme být ostražití. Je totiž tak výborné, že ostatní lovci- zákazníci vás nenechají vydechnout. Kdo ale trpí nejvíce? Hygiena. Osmá kritika v našem seriálu je zde.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Cafe Retro Pizza & Cocktail
Po delší době tu máme konečně další sousto, do kterého je třeba se pořádně zakousnout! Dnes ochutnáme staročeskou pizzu, kterou nám donese nepříjemná servírka a dokonce poznáme i její rodinu! Ne však, že by šlo o co stát...
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Papa´s Living Restaurant
Představme si, že žijeme v přenádherném království. Vše je čisté, uspořádané a veselé. Lidé jsou plní úsměvů a všichni se mají dobře. Jenže co se nestalo! Jednoho dne zaútočil na království požadavek zákazníka. Chtěl jídlo! Jak dopadne tato dramatická pohádka? Vyhraje dobro, či zlo? Čtěte pátou recenzi a dozvíte se více!
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Restaurace Coca-Cola (Aquapalace Praha)
Minule jsem byl při své recenzi lehce neobjektivní, takže je na čase si zase pořádně zakritizovat. Dnes si dáme hranolky bez hranolků a hamburger bez hamburgeru aneb čtvrtá recenze je tady.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Český mlýn
Ve třetí kritice se podíváme do jižních Čech, kde si dáme pořádný žvanec a rožmberskou rybí polévku v typicky staročeském mlýnu.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Suchan Kaffee
Moje druhá kritika restaurací vstoupí do jedné restaurace v Rakousku, aneb jaké to je, když mezi odpadky najdete hroudu zlata.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Restaurant u Eiffelovky
Má první kritika bude o zajímavé restauraci. Především je zajímavá tím, že není ničím zajímavá. Jak dopadne kritika první restaurace v našem seriálu?
Lukáš Navara
Nový seriál recenzí na blog.idnes.cz
Našel jsem si nového koníčka. Jsem milovník jídla a to především toho dobrého. Zároveň si potrpím na hygienu a příjemné vystupování. Mým novým koníčkem je dělat kritika restaurací, které jsem navštívil. Protože do restaurace člověk nejde jen něco zdlábnout, ale jde si pro celkový zážitek.
Lukáš Navara
Nápad pro reklamy na notebooky Fujitsu
Toto je můj příspěvek do soutěže Fujitsu. Doufám, že se bude líbit. Více na www.soutez-fujitsu.cz.
Lukáš Navara
Láska- nekrásnější a zároveň nejkrutější cit
Co je vůbec láska? Kde se vzala? Je to jen dočasná hormonální porucha, nebo vnitřní opravdovost? Čím to, že láska nás tak na jednu stranu drtí a na druhou povzbuzuje? A proč se člověk zamilovává? Láska. Jedna z nejhezčích věcí na světě. Nebo jedna z nejodpornějších věcí? Já jakožto zamilovaný člověk vím, co to je láska a znám její krutost i radost.
Lukáš Navara
Kněžství vs. rodinný život
Když se mladý člověk rozhodne, že celý svůj život zasvětí Kristu a službě církvi, musí počítat s tím, že přijde o spoustu „výhod" standardního života. Proč dávám slovo „výhod" do uvozovek? Čtěte dál.
předchozí | 1 2 3 | další |
- Počet článků 43
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1618x