Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Kritika restaurací: Hospoda u Němečka

7. 07. 2011 23:40:07
Dnes se podíváme na špatnou restauraci ve vesnici Dobrá. A tento protimluv není jediný. Potkáme dědečka hříbečka a neveselé překvapení na talíři. Nasaďte si bryndáky, šestá kritika je zde.

Hned z kraje zmíním, že jsem změnil hodnocení restaurací na standardní pětihvězdičkový systém. Předchozí hodnocení se mohlo zdát někomu nepřehledné, ale pokud byste chtěli původní hodnocení vrátit zpět, napište mi do komentářů.

Malá hospůdka na Šumavských kopcích se může pochlubit skvělým interiérem. Když vejdete dovnitř, hned vás ovine náruč babiččiny staré kuchyně. Vše je z kvalitně vyřezávaného dřeva, všude visí spousta obrazů a vyrytých ornamentů. Co by se ale dalo vytknout je celkem malý prostor. Ten naštěstí doplňuje venkovní terasa s příjemným výhledem na pohoří. Venku dále potěší přítomnost kinklajících se kuželek a zatoulaný míč. Těžko říci, jestli je tam ten míč pokaždé, ale zábava pro děti je zaručena.

Usedl jsem ke stolu a prakticky okamžitě ke mně přišla obsluha. Obsluhou byl velice sympatický hostinský. Přesně takový, kterého je možné vidět v pohádkách a naštěstí se tak i choval, čímž si zajistil slušné dýžko.

Objednal jsem záhadnou masovou směs, která byla v extrémně stručném jídelním lístku připsána propiskou. Extrémně stručným myslím uvedení názvu a ceny. Například u řízku s bramborem není problém rozpoznat, co dostanete na talíř, ale u masové směsi to problém je. Co je to za maso? Co bude za přílohu? Bude to grilované, nebo něco na způsob číny? Kdo ví. Nevyčítejte mi, že si objednávám něco, o čem nemám tušení, co to bude. Za to může má dobrodružná povaha.

Je na čase si nasadit rukavici a smést prach na parapetu. Je to tak! Jde se hodnotit hygiena! A zde přichází první velké zklamání. Nakouknul jsem do kuchyně a tam to rozhodně kdovíjak nevypadalo, ale rozhodně se to dalo zařadit jako průměrné. To samé toalety, či vnitřní prostor celkově. Už jsem si chtěl zapsat dobré hodnocení, když jsem spatřil největší hřích českých hospod- vymývání půllitrů ve stojaté vodě bez dalšího opláchnutí. Saponáty a bakterie- šup do mé pusy! (EDIT: Byl jsem však informován, že se zde nalézá Spulboy- automatická myčka sklenic)

O několik doušků piva později ke mně dorazilo jídlo. Za 120 korun přišlo veliké zklamání. Nejen, že masovou směsí bylo myšleno trochu vepřového a hodně zeleniny (především papriky a rajčat- ošklivé překvapení pro alergiky), ale to samé se dá koupit v obchodě za mnohem nižší cenu. Brambory byly dokonale zkažené a bez chuti. Chyběla tam minimálně sůl. Já sním prakticky všechno a prakticky všechno mi i chutná, ale tohle jídlo bylo vyložené zklamání. Úplně se mi dere do úst věta nejmenovaného pedagoga: „To bylo tak chabé, že jedna pětka je málo. Tady máš tři a jdi si sednout!“

Závěrem: Pokud nejste citlivky a nehodláte zde jíst, je to excelentní místo na pokec s kamarády či samostatné popíjení. Ale běda vám, jak si troufnete dát jídlo. A když už, vsaďte raději na ten řízek.

Hodnocení- * (1 hvězdička)

Hodnocená restaurace: Hospoda u Němečka, Dobrá na Šumavě 7, Volary

Autor: Lukáš Navara | čtvrtek 7.7.2011 23:40 | karma článku: 12.63 | přečteno: 2606x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Cestování

Jan Ziegler

Chcete užít parádní dovolenou, Horní Planá s krásným okolím je ideální volbou

Mimořádně pestrá nabídka pro návštěvníky, kteří se tady rozhodně nemusí nudit. To je Horní Planá v letních měsících. Toto šumavské město navíc leží v relativní blízkosti dalších návštěvnických magnetů.

17.8.2017 v 7:08 | Karma článku: 8.00 | Přečteno: 242 | Diskuse

Ervín Dostálek

Místo báječné k narození - 201: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Ano, čtete správně název obce na ostrově Anglesey ve Walesu, známé jen pro své dlouhé jméno, což v překladu zní asi takto: Kostel Panny Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela sv Tysilia u červené jeskyně...

16.8.2017 v 20:48 | Karma článku: 5.59 | Přečteno: 164 | Diskuse

Lubomír Stejskal

Korálový miniatlas (II). Pomec – císařský, nebo královský?

V úvodním díle (15/8/2017) tohoto nepravidelného cyklu o korálových rybách v Rudém moři jsme se zastavili u klipek. Řekli jsme si, že jeden a týž druh může mít (a také má) víc názvů. Dnes je na řadě pomec.

16.8.2017 v 8:00 | Karma článku: 8.40 | Přečteno: 135 | Diskuse

Milan Zajíc

Cestou k mrakům .... výlet na Brandlscharte

V 4.45 mi zvoní budík, hbitě vstávám a začínám "balit" propriety na dnešní výlet. Dnes se vydávám na jeden z místních kopců Brandlscharte 2371 m.

15.8.2017 v 16:52 | Karma článku: 9.71 | Přečteno: 174 | Diskuse

Vladimír Hauk

Tajemství čínské kuchyně

Hlavně dávej pozor na to, co tam budeš jíst...aby ses z toho nepotento..., kdo ví co ti tam všechno strčí pod nos. V tropech buď zvlášť opatrný. Pozor na psy, krysy, brouky, hady a vůbec na všechnu tu havěť, co tam jedí.

15.8.2017 v 8:15 | Karma článku: 22.07 | Přečteno: 661 | Diskuse
Počet článků 43 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1556
Křesťan, student, spisovatel, moderátor rádia ICM, amatérský kritik restaurací.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.