Kritika restaurací: Cafe Retro Pizza & Cocktail

Po delší době tu máme konečně další sousto, do kterého je třeba se pořádně zakousnout! Dnes ochutnáme staročeskou pizzu, kterou nám donese nepříjemná servírka a dokonce poznáme i její rodinu! Ne však, že by šlo o co stát…

Český Krumlov je mé oblíbené město. Nejen díky tomu, že je v něm mnoho památek a atrakcí, ale hlavně kvůli tomu, že je v něm mnoho restaurací. Skutečně těžko naleznete město s takovým poměrem počet obyvatel/restaurace. Není se čemu divit, je to turistické centrum zanesené do seznamu UNESCO.

Ale k věci- jste v centru, máte hlad a do Papa´s se vám zrovna moc nechce (viz má předchozí recenze). Zajdete si tedy do Cafe Retro Pizza & Cocktail, které je poblíž a navíc u řeky a velkého hřiště (bystrý čtenář začne tušit, co budu chválit). Rád bych se napřed pozastavil u samotného názvu. Cafe má vyjadřovat kavárnu, avšak kavárnu to nepřipomíná. Je to restaurace. Retro není úplně přesné, restaurace se všeobecně považuje spíše za moderní v novodobém vzhledu. Pizza & Cocktail- toto sedí přesně. Naneštěstí je název dost matoucí, takže nevíte, zdali si zde vypláchnout mozek alkoholem, zdlábnout pizzu, či posedět nad kafíčkem s kamarády. Je to asi takové all-in-one mezi restauracemi.

Vejdeme a posadíme se na terasu, odkud je krásný výhled na dětské hřiště a můžete tak kontrolovat své ratolesti, či opilé kamarády. Pokud vás omrzí hřiště, můžete se kochat pohledem na poslední dochovaný kus hradby Krumlovského opevnění. Co se týče prostředí, tak venku je to ideální, uvnitř už tolik ne, ale není to špatné. Co bych vytknul terase je to, že každý krok lze nejen slyšet, ale i cítit a to díky dřevěnému materiálu. Jíst při mírném zemětřesení je pro nás Čechy jistě zvláštní, ale předpokládám, že třeba pro takové Japonce (kterých je v Krumlově hodně) to není problém.

Objednal jsem si jídlo u servírky, která nebyla svou prací příliš nadšená. Nechci jí to však vyčítat, protože ten den bylo horko, hostů také nebylo málo a navíc u vedlejšího stolu seděli její známí, kteří mou objednávku zhodnotili velmi ironickým pohledem. Přitom to nebylo nic tak strašného. Obyčejná pizza, zvaná Staročeská a sklenice Coca-Coly.

A teď si nejsem úplně jistý, jestli jsem neměl dočasnou ztrátu vnímání, každopádně si servírka po mé objednávce (aniž by ji šla oznámit do kuchyně) šla sednout k výše zmíněným známým a povídala si s nimi. Je evidentní, že zákazník je až na druhém místě. Můj optimismus mi však podsouvá, že třeba věděla, že je teď stejně hodně objednávek a že je tak vlastně jedno, jestli to řekne teď, nebo až za pět minut.

Jídlo dorazilo normální rychlostí. Staročeská pizza mě potěšila a chuťové buňky vyhlásily ohňostroj. Sice se možná zdá kombinace zelí, salámu a šunky (plus další přísady) na pizzu zvláštní, ale ta chuť prostě funguje. Pizza byla správně udělaná, tlustá tak akorát a křupavá jedna báseň. Chuťově to ale nebyla tak úplně pizza, jako spíše knedlozelo.

A samozřejmě jako správný Čech jsem byl potěšen i objemem pokrmu. Na jeden oběd vám stačí kolem 120ti Korun, což je na pizzerii all-in-one u centra města velké plus. Poměr kvalita/cena také dobrý.

Závěrem: Pokud si zvyknete na malá zemětřesení a skousnete ironické pohledy známých servírky a je slunečný den, vaše volba by měla padnout právě sem. A i přes menší nedostatky zde můžete strávit příjemné odpoledne.

 

Hodnocení- *** (3 hvězdičky)

 

Hodnocená restaurace: Cafe Retro Pizza & Cocktail, Kájovská 60, Český Krumlov

Autor: Lukáš Navara | čtvrtek 6.10.2011 23:40 | karma článku: 10,56 | přečteno: 1533x
  • Další články autora

Lukáš Navara

Recenze: Interstellar

8.11.2014 v 12:01 | Karma: 7,16

Lukáš Navara

Utrpení

14.2.2012 v 22:17 | Karma: 8,61

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Al Dente

3.11.2011 v 23:40 | Karma: 10,28

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Český mlýn

30.12.2010 v 23:40 | Karma: 12,34

Lukáš Navara

Kněžství vs. rodinný život

1.11.2009 v 18:00 | Karma: 16,17
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
Křesťan, student, spisovatel, moderátor rádia ICM, amatérský kritik restaurací.

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články