Kritika restaurací: Al Dente
Malá poznámka úvodem- někteří fanoušci mě tlačí do toho, abych psal častěji, než jednou za měsíc, takže se pokusím psát jednou za dva týdny. Další kritika tedy vyjde už 17. listopadu. Jako další novinku začnu přidávat odkazy na webové stránky restaurací (uvidíte vždy na konci recenze).
Je známo, že jak Rakušané rádi nakupují u našich Vietnamců sádrové trpaslíky s nemravnými motivy, tak Češi rádi nakupují v Rakousku především oblečení. A pokud vyrazíte například do Lince, je to většinou na celý den. Odpoledne vás chytne hlad, a kam Čech města neznalý má vyrazit? Do restaurace Al Dente, která se nachází v nákupním centru Plus City.
Zaparkujete snadno a vyrazíte do restaurace samotné. Nachází se celkem blízko od hlavního vchodu v přízemí. První překvapení bude pravděpodobně to, že nemusíte na první pokus sehnat místo. Ano, restaurace bývá plná a nedivme se- Plus City je obrovské nákupní centrum, kudy proudí davy lidí a kdekdo dostane stejný nápad jako vy.
Musíte tedy stát a čekat, dokud se nějaké místo neuvolní. Samozřejmě příliš nepočítejte s tím, že budete takto stát sami. Pár dalších lovců si tam také stoupne. Ale musím ocenit, že v tomto ohledu jsou Rakušané většinou slušní a nekradou si místa tak, jak to děláme my. Proto není lov takovou zábavou, jako u nás. A navíc číšníci dělají vše proto, aby se do restaurace seskládalo co nejvíce lidí, a dokonce vám jídlo přinesou i do vedlejší vinotéky. Celkově je obsluha velmi milá, ale samozřejmě v rámci možností, protože když máte nonstop přeplněnou restauraci, příliš času na vybavování nezbude.
Objednal jsem si jídlo a vsadil na lasagne. Ano, na mé oblíbené. Navíc pasta je specialitou této restaurace (stejně jako víno). Byl jsem naneštěstí velmi šokován, když dorazily příbory a pití. Na vidličce byl zbytek seschlého jídla a na okraji skleničky se na mě usmívaly stopy po něčích rtech. A to nemluvím o zákeřném a záhadném plavajícím obsahu v minerálce. Obsluha sice všechno okamžitě vyměnila (sice bez omluvy, zřejmě z toho důvodu, že v takto přeplněné restauraci se to občas stává a není na takové blbosti čas), ale takový omyl je prostě katastrofální.
Dorazil hlavní chod. Překvapilo mě, kolik omáčky a sýra zde leželo. Byl jsem sice potěšen, ale nepříjemné překvapení záhy následovalo. Mezi vrstvami těstovin totiž nebylo téměř nic. Toto pojetí lasagní je jistě netradiční, ale na chuti se to nijak nepodepsalo. A dokonce jídlo nebylo ani suché, protože kvanta omáčky a pasta al dente spolu vytvořili skvělou chuť okamžitě po rozkrojení. Člověk s páskou přes oči by rozdíl mezi klasikou a tímto nepoznal.
Byl jsem velmi spokojen i co se chuti týče. Veškeré ingredience byly v dokonalé harmonii a vše podtrhlo skvělé dokořenění. A samozřejmě musím ocenit použití pravých surovin a ne náhražek. Vytknul bych snad pouze to, že střed byl lehce nedodělaný, což chuť samotnou nijak výrazně neovlivnilo, ale je to menší teplotní šok, který může být nepříjemný.
Co se týče atmosféry, tak příliš spokojení asi nebudete, protože restaurace je otevřená do pasáže (aby byla vidět uvolněná místa kvůli lovcům) a hluk je tedy značný. Je to škoda, protože nedaleko jsou uzavřené restaurace, kde se jistě najíte ve větším klidu.
Závěrem: Za tento chuťový zážitek zaplatíte v přepočtu zhruba 200 korun, což je dobrá cena, vzhledem k poloze restaurace a k tomu, že se skutečně dobře najíte kvalitního jídla. Hygiena a atmosféra jsou strašné, ale jak říkám, jídlo je skvělé. Obrňte se tedy trpělivostí, hygienickými ubrousky a nechte si chutnat.
Hodnocení- ** (2 hvězdičky)
Hodnocená restaurace: Al Dente Pluskaufstraße 7, 4061 Pasching, Oberösterreich (areál Plus City) http://www.surace.at/
Lukáš Navara
Recenze: Interstellar
Pan Christopher Nolan je skutečný mistr svého řemesla. Prakticky vzato nenatočil film, který bych hodnotil jako špatný, nebo i jen nadprůměrný. Interstellar nám ukázal, že když se bratři Nolanovi do něčeho pustí, vznikne něco úžasného. Pojďme se na to podívat.
Lukáš Navara
Fejeton: Volit dnes už není v módě
Mnoho lidí sledovalo letošní druhé kolo senátních voleb se strachem, jiní s nadšením a poté se najde masová většina, které byly volby zcela lhostejné. A ne že by to bylo kvůli tomu, že se volby konaly jen v jedné třetině volebních obvodů, nebo že by průměrný Čech neměl zájem o politiku...
Lukáš Navara
Utrpení
Krátká báseň o utrpení, protože ve světě je mnoho zla a proto se nemůžeme vždy smát...
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Švejk restaurant
Někdo, kdo vydělává na dobrém jméně příběhů a nejslavnějším českém vojákovi z dob Rakouska-Uherska. Je to ostuda, nebo si název zaslouží?
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Cikánská jizba
Navštívil jsem restauraci, kde je o zábavu postaráno, překvapivě dobré jídlo a kde rasismus skutečně nemá své místo ani opodstatnění. První kritika roku 2012 čeká na přečtení.
Lukáš Navara
5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích
Zde je můj (trochu opožděný) vánoční dárek pro vás, milí čtenáři! Mám za sebou 11 kritik a spoustu návštěv různých restaurací. Rozhodl jsem se, že stejně jako slavný Gordon Ramsey vám napíšu 5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích ze všeho nejvíce. Napište mi, jakých je vašich TOP 5 a přeji vám šťastný nový rok 2012!
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Prima restaurace
Minulá restaurace byla velmi dobrá, ale tahle je jako ledová sprcha pro můj optimismus. Opečený masakr se právě servíruje na naše stoly v 11. kritice.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Pizzerie Latrán
A je to tady! V mé jubilejní desáté kritice proběhne setkání dvou nejtěžších vah české gastronomie- mě a Zdeňka Pohlreicha. Ale nebojte se, příliš kečupu nepoteče.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Lesní hostinec Eisenmann
Válka dvou architektů, lesní hospůdka a odporný bufet. Tyto tři prvky se skloubí do restaurace, která mě nepotěšila. A já jí také nepotěším.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Cafe Retro Pizza & Cocktail
Po delší době tu máme konečně další sousto, do kterého je třeba se pořádně zakousnout! Dnes ochutnáme staročeskou pizzu, kterou nám donese nepříjemná servírka a dokonce poznáme i její rodinu! Ne však, že by šlo o co stát...
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Hospoda u Němečka
Dnes se podíváme na špatnou restauraci ve vesnici Dobrá. A tento protimluv není jediný. Potkáme dědečka hříbečka a neveselé překvapení na talíři. Nasaďte si bryndáky, šestá kritika je zde.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Papa´s Living Restaurant
Představme si, že žijeme v přenádherném království. Vše je čisté, uspořádané a veselé. Lidé jsou plní úsměvů a všichni se mají dobře. Jenže co se nestalo! Jednoho dne zaútočil na království požadavek zákazníka. Chtěl jídlo! Jak dopadne tato dramatická pohádka? Vyhraje dobro, či zlo? Čtěte pátou recenzi a dozvíte se více!
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Restaurace Coca-Cola (Aquapalace Praha)
Minule jsem byl při své recenzi lehce neobjektivní, takže je na čase si zase pořádně zakritizovat. Dnes si dáme hranolky bez hranolků a hamburger bez hamburgeru aneb čtvrtá recenze je tady.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Český mlýn
Ve třetí kritice se podíváme do jižních Čech, kde si dáme pořádný žvanec a rožmberskou rybí polévku v typicky staročeském mlýnu.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Suchan Kaffee
Moje druhá kritika restaurací vstoupí do jedné restaurace v Rakousku, aneb jaké to je, když mezi odpadky najdete hroudu zlata.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Restaurant u Eiffelovky
Má první kritika bude o zajímavé restauraci. Především je zajímavá tím, že není ničím zajímavá. Jak dopadne kritika první restaurace v našem seriálu?
Lukáš Navara
Nový seriál recenzí na blog.idnes.cz
Našel jsem si nového koníčka. Jsem milovník jídla a to především toho dobrého. Zároveň si potrpím na hygienu a příjemné vystupování. Mým novým koníčkem je dělat kritika restaurací, které jsem navštívil. Protože do restaurace člověk nejde jen něco zdlábnout, ale jde si pro celkový zážitek.
Lukáš Navara
Nápad pro reklamy na notebooky Fujitsu
Toto je můj příspěvek do soutěže Fujitsu. Doufám, že se bude líbit. Více na www.soutez-fujitsu.cz.
Lukáš Navara
Láska- nekrásnější a zároveň nejkrutější cit
Co je vůbec láska? Kde se vzala? Je to jen dočasná hormonální porucha, nebo vnitřní opravdovost? Čím to, že láska nás tak na jednu stranu drtí a na druhou povzbuzuje? A proč se člověk zamilovává? Láska. Jedna z nejhezčích věcí na světě. Nebo jedna z nejodpornějších věcí? Já jakožto zamilovaný člověk vím, co to je láska a znám její krutost i radost.
Lukáš Navara
Kněžství vs. rodinný život
Když se mladý člověk rozhodne, že celý svůj život zasvětí Kristu a službě církvi, musí počítat s tím, že přijde o spoustu „výhod" standardního života. Proč dávám slovo „výhod" do uvozovek? Čtěte dál.
předchozí | 1 2 3 | další |
- Počet článků 43
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1618x