Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kritika restaurací: Al Dente

Toto jídlo si musíte doslova ulovit sami a musíme být ostražití. Je totiž tak výborné, že ostatní lovci- zákazníci vás nenechají vydechnout. Kdo ale trpí nejvíce? Hygiena. Osmá kritika v našem seriálu je zde.

Malá poznámka úvodem- někteří fanoušci mě tlačí do toho, abych psal častěji, než jednou za měsíc, takže se pokusím psát jednou za dva týdny. Další kritika tedy vyjde už 17. listopadu. Jako další novinku začnu přidávat odkazy na webové stránky restaurací (uvidíte vždy na konci recenze).

Je známo, že jak Rakušané rádi nakupují u našich Vietnamců sádrové trpaslíky s nemravnými motivy, tak Češi rádi nakupují v Rakousku především oblečení. A pokud vyrazíte například do Lince, je to většinou na celý den. Odpoledne vás chytne hlad, a kam Čech města neznalý má vyrazit? Do restaurace Al Dente, která se nachází v nákupním centru Plus City.

Zaparkujete snadno a vyrazíte do restaurace samotné. Nachází se celkem blízko od hlavního vchodu v přízemí. První překvapení bude pravděpodobně to, že nemusíte na první pokus sehnat místo. Ano, restaurace bývá plná a nedivme se- Plus City je obrovské nákupní centrum, kudy proudí davy lidí a kdekdo dostane stejný nápad jako vy.

Musíte tedy stát a čekat, dokud se nějaké místo neuvolní. Samozřejmě příliš nepočítejte s tím, že budete takto stát sami. Pár dalších lovců si tam také stoupne. Ale musím ocenit, že v tomto ohledu jsou Rakušané většinou slušní a nekradou si místa tak, jak to děláme my. Proto není lov takovou zábavou, jako u nás. A navíc číšníci dělají vše proto, aby se do restaurace seskládalo co nejvíce lidí, a dokonce vám jídlo přinesou i do vedlejší vinotéky. Celkově je obsluha velmi milá, ale samozřejmě v rámci možností, protože když máte nonstop přeplněnou restauraci, příliš času na vybavování nezbude.

Objednal jsem si jídlo a vsadil na lasagne. Ano, na mé oblíbené. Navíc pasta je specialitou této restaurace (stejně jako víno). Byl jsem naneštěstí velmi šokován, když dorazily příbory a pití. Na vidličce byl zbytek seschlého jídla a na okraji skleničky se na mě usmívaly stopy po něčích rtech. A to nemluvím o zákeřném a záhadném plavajícím obsahu v minerálce. Obsluha sice všechno okamžitě vyměnila (sice bez omluvy, zřejmě z toho důvodu, že v takto přeplněné restauraci se to občas stává a není na takové blbosti čas), ale takový omyl je prostě katastrofální.

Dorazil hlavní chod. Překvapilo mě, kolik omáčky a sýra zde leželo. Byl jsem sice potěšen, ale nepříjemné překvapení záhy následovalo. Mezi vrstvami těstovin totiž nebylo téměř nic. Toto pojetí lasagní je jistě netradiční, ale na chuti se to nijak nepodepsalo. A dokonce jídlo nebylo ani suché, protože kvanta omáčky a pasta al dente spolu vytvořili skvělou chuť okamžitě po rozkrojení. Člověk s páskou přes oči by rozdíl mezi klasikou a tímto nepoznal.

Byl jsem velmi spokojen i co se chuti týče. Veškeré ingredience byly v dokonalé harmonii a vše podtrhlo skvělé dokořenění. A samozřejmě musím ocenit použití pravých surovin a ne náhražek. Vytknul bych snad pouze to, že střed byl lehce nedodělaný, což chuť samotnou nijak výrazně neovlivnilo, ale je to menší teplotní šok, který může být nepříjemný.

Co se týče atmosféry, tak příliš spokojení asi nebudete, protože restaurace je otevřená do pasáže (aby byla vidět uvolněná místa kvůli lovcům) a hluk je tedy značný. Je to škoda, protože nedaleko jsou uzavřené restaurace, kde se jistě najíte ve větším klidu.

Závěrem: Za tento chuťový zážitek zaplatíte v přepočtu zhruba 200 korun, což je dobrá cena, vzhledem k poloze restaurace a k tomu, že se skutečně dobře najíte kvalitního jídla. Hygiena a atmosféra jsou strašné, ale jak říkám, jídlo je skvělé. Obrňte se tedy trpělivostí, hygienickými ubrousky a nechte si chutnat.

 

Hodnocení- ** (2 hvězdičky)

 

Hodnocená restaurace: Al Dente Pluskaufstraße 7, 4061 Pasching, Oberösterreich (areál Plus City) http://www.surace.at/

Autor: Lukáš Navara | čtvrtek 3.11.2011 23:40 | karma článku: 10,28 | přečteno: 1936x
  • Další články autora

Lukáš Navara

Recenze: Interstellar

Pan Christopher Nolan je skutečný mistr svého řemesla. Prakticky vzato nenatočil film, který bych hodnotil jako špatný, nebo i jen nadprůměrný. Interstellar nám ukázal, že když se bratři Nolanovi do něčeho pustí, vznikne něco úžasného. Pojďme se na to podívat.

8.11.2014 v 12:01 | Karma: 7,16 | Přečteno: 550x | Diskuse| Kultura

Lukáš Navara

Fejeton: Volit dnes už není v módě

Mnoho lidí sledovalo letošní druhé kolo senátních voleb se strachem, jiní s nadšením a poté se najde masová většina, které byly volby zcela lhostejné. A ne že by to bylo kvůli tomu, že se volby konaly jen v jedné třetině volebních obvodů, nebo že by průměrný Čech neměl zájem o politiku...

21.10.2014 v 10:00 | Karma: 8,32 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Lukáš Navara

Utrpení

Krátká báseň o utrpení, protože ve světě je mnoho zla a proto se nemůžeme vždy smát...

14.2.2012 v 22:17 | Karma: 8,61 | Přečteno: 931x | Diskuse| Poezie a próza

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Švejk restaurant

Někdo, kdo vydělává na dobrém jméně příběhů a nejslavnějším českém vojákovi z dob Rakouska-Uherska. Je to ostuda, nebo si název zaslouží?

20.1.2012 v 0:07 | Karma: 12,59 | Přečteno: 2291x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Cikánská jizba

Navštívil jsem restauraci, kde je o zábavu postaráno, překvapivě dobré jídlo a kde rasismus skutečně nemá své místo ani opodstatnění. První kritika roku 2012 čeká na přečtení.

5.1.2012 v 23:40 | Karma: 12,38 | Přečteno: 4035x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích

Zde je můj (trochu opožděný) vánoční dárek pro vás, milí čtenáři! Mám za sebou 11 kritik a spoustu návštěv různých restaurací. Rozhodl jsem se, že stejně jako slavný Gordon Ramsey vám napíšu 5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích ze všeho nejvíce. Napište mi, jakých je vašich TOP 5 a přeji vám šťastný nový rok 2012!

30.12.2011 v 1:39 | Karma: 16,72 | Přečteno: 2518x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Prima restaurace

Minulá restaurace byla velmi dobrá, ale tahle je jako ledová sprcha pro můj optimismus. Opečený masakr se právě servíruje na naše stoly v 11. kritice.

15.12.2011 v 23:40 | Karma: 9,94 | Přečteno: 1968x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Pizzerie Latrán

A je to tady! V mé jubilejní desáté kritice proběhne setkání dvou nejtěžších vah české gastronomie- mě a Zdeňka Pohlreicha. Ale nebojte se, příliš kečupu nepoteče.

1.12.2011 v 23:40 | Karma: 12,29 | Přečteno: 2333x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Lesní hostinec Eisenmann

Válka dvou architektů, lesní hospůdka a odporný bufet. Tyto tři prvky se skloubí do restaurace, která mě nepotěšila. A já jí také nepotěším.

17.11.2011 v 23:40 | Karma: 8,73 | Přečteno: 1293x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Cafe Retro Pizza & Cocktail

Po delší době tu máme konečně další sousto, do kterého je třeba se pořádně zakousnout! Dnes ochutnáme staročeskou pizzu, kterou nám donese nepříjemná servírka a dokonce poznáme i její rodinu! Ne však, že by šlo o co stát...

6.10.2011 v 23:40 | Karma: 10,56 | Přečteno: 1533x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Hospoda u Němečka

Dnes se podíváme na špatnou restauraci ve vesnici Dobrá. A tento protimluv není jediný. Potkáme dědečka hříbečka a neveselé překvapení na talíři. Nasaďte si bryndáky, šestá kritika je zde.

7.7.2011 v 23:40 | Karma: 13,53 | Přečteno: 2735x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Papa´s Living Restaurant

Představme si, že žijeme v přenádherném království. Vše je čisté, uspořádané a veselé. Lidé jsou plní úsměvů a všichni se mají dobře. Jenže co se nestalo! Jednoho dne zaútočil na království požadavek zákazníka. Chtěl jídlo! Jak dopadne tato dramatická pohádka? Vyhraje dobro, či zlo? Čtěte pátou recenzi a dozvíte se více!

2.6.2011 v 23:40 | Karma: 8,86 | Přečteno: 2113x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Restaurace Coca-Cola (Aquapalace Praha)

Minule jsem byl při své recenzi lehce neobjektivní, takže je na čase si zase pořádně zakritizovat. Dnes si dáme hranolky bez hranolků a hamburger bez hamburgeru aneb čtvrtá recenze je tady.

7.4.2011 v 23:40 | Karma: 17,72 | Přečteno: 3462x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Český mlýn

Ve třetí kritice se podíváme do jižních Čech, kde si dáme pořádný žvanec a rožmberskou rybí polévku v typicky staročeském mlýnu.

30.12.2010 v 23:40 | Karma: 12,34 | Přečteno: 3281x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Suchan Kaffee

Moje druhá kritika restaurací vstoupí do jedné restaurace v Rakousku, aneb jaké to je, když mezi odpadky najdete hroudu zlata.

9.9.2010 v 23:40 | Karma: 9,19 | Přečteno: 1780x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Restaurant u Eiffelovky

Má první kritika bude o zajímavé restauraci. Především je zajímavá tím, že není ničím zajímavá. Jak dopadne kritika první restaurace v našem seriálu?

26.8.2010 v 23:40 | Karma: 12,03 | Přečteno: 3122x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Nový seriál recenzí na blog.idnes.cz

Našel jsem si nového koníčka. Jsem milovník jídla a to především toho dobrého. Zároveň si potrpím na hygienu a příjemné vystupování. Mým novým koníčkem je dělat kritika restaurací, které jsem navštívil. Protože do restaurace člověk nejde jen něco zdlábnout, ale jde si pro celkový zážitek.

25.8.2010 v 23:40 | Karma: 8,78 | Přečteno: 1487x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Nápad pro reklamy na notebooky Fujitsu

Toto je můj příspěvek do soutěže Fujitsu. Doufám, že se bude líbit. Více na www.soutez-fujitsu.cz.

7.2.2010 v 22:34 | Karma: 6,17 | Přečteno: 788x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Navara

Láska- nekrásnější a zároveň nejkrutější cit

Co je vůbec láska? Kde se vzala? Je to jen dočasná hormonální porucha, nebo vnitřní opravdovost? Čím to, že láska nás tak na jednu stranu drtí a na druhou povzbuzuje? A proč se člověk zamilovává? Láska. Jedna z nejhezčích věcí na světě. Nebo jedna z nejodpornějších věcí? Já jakožto zamilovaný člověk vím, co to je láska a znám její krutost i radost.

8.11.2009 v 18:00 | Karma: 12,21 | Přečteno: 1603x | Diskuse| Společnost

Lukáš Navara

Kněžství vs. rodinný život

Když se mladý člověk rozhodne, že celý svůj život zasvětí Kristu a službě církvi, musí počítat s tím, že přijde o spoustu „výhod" standardního života. Proč dávám slovo „výhod" do uvozovek? Čtěte dál.

1.11.2009 v 18:00 | Karma: 16,17 | Přečteno: 1942x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
Křesťan, student, spisovatel, moderátor rádia ICM, amatérský kritik restaurací.

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články