Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kritika restaurací: Lesní hostinec Eisenmann

Válka dvou architektů, lesní hospůdka a odporný bufet. Tyto tři prvky se skloubí do restaurace, která mě nepotěšila. A já jí také nepotěším.

Jubilejní desátá recenze bude skutečně speciální, protože budeme hodnotit restauraci, kterou ohvězdičkoval sám veliký Polreich. Recenze vyjde 1. prosince.

Možná nebudete nadšeni, že opět hodnotím zahraniční restauraci, ale nebojte se. Čechů se okolo potuluje hodně a slyšel jsem, že přímo v restauraci je někdy i český personál. Nacházíme se v Německu, konkrétněji v NP Luzný, kde se mimo jiné nachází nejdelší stezka mezi korunami stromů na světě. Je to určitě skvělý zážitek.

Pravděpodobně dostanete hlad a porozhlédnete se po nějaké restauraci. Je jich zde více, ale mně byl doporučen Lesní hostinec Eisenmann. Restaurace zvenku vypadá celkem stejně, jako ostatní domky v okolí, takže jí poznáte podle venkovního sezení a velkého dětského hřiště, které je hned vedle. Plni očekávání vstoupím do restaurace a můj první pocit byl… zmatený. Rozhodně se nejedná o tak hezkou restauraci, která je vyfocena na oficiálních stránkách (mimochodem jsou i v češtině, což se cení). Jeden stůl je namačkaný na druhém a pocitu prostornosti nedodávalo ani množství hostů.

Což je pravděpodobně i důvod, proč se nejedná o klasickou restauraci, ale spíše o jídelnu, protože si jídlo donesete ke stolu sami. Výhodou alespoň je, že jde výdej celkem rychle a obsluhující kuchaři jsou celkem milí lidé. Je sice možné, že narazíte na dlouhou frontu, ale ta postupuje svižně.

Vybral jsem si vychvalované vepřo knedlo zelo a usadil se ke stolu. Než jsem se mohl pustit do jídla, musel jsem si pozorně prohlédnout ten paskvil, kterému říkají interiér. Je to jakoby se dva architekti neshodli na tom, jak má hostinec vypadat. Rozdělili to tedy napůl. Takže zatímco vrchní půlka je provedená v klasickém „chaloupkovém“ stylu z tmavého dřeva, spodní polovina je vyvedena z moderního světlého dřeva. Navíc se někdy styly prolínají a moderní okno, kterému někdo vnutil babičkovský nádech, vypadá prostě zvláštně.  Nevíte, jak se máte cítit. Je to útulné posezení u babičky, nebo moderní pokroková restaurace?

Teď k jídlu samotnému. A jdeme postupně. Vepřo bylo naprosto skvělé. Sice nebylo okořeněné rovnoměrně, takže někdy je to chuťově velmi výrazné a jindy zase vůbec. I tak se ale jedná pořádný kus skvěle propečeného masa, kterému snad nejde nic jiného upřít. Zelo už takovou slávu nenadělalo. Ačkoliv to bylo zelí, správně kyselé, nebylo správně chutné. Kuchař si asi chuť schoval při vaření pod čepici. Rozhodně v tomto případě nedoporučuji jíst maso se zelím, protože maso pak přijde o tu správnou chuť. Trochu mi vadilo i to, že zelí nebylo skoro vůbec nakrájené a tak se s ním docela špatně manipulovalo. A nyní knedlo. Okamžitě zdůrazním, že se jedná o bavorský knedlík, který není pro český jazyk to pravé ořechové. Ale tohle? Po všech stránkách to vypadalo jako těsto splácané do koule, které někdo na pár vteřin ponořil do vody. Uvnitř byly knedlíky téměř syrové a to je obrovská chyba.

O vysušeném chemickém dortu, který jsem si ke své smůle dal na konci, se nebudu ani zmiňovat.

K hygieně nemám co vytknout, vše bylo relativně čisté.

A nakonec poměr kvalita/cena. Mé VZK stály zhruba 200 korun, což by byla dobrá cena, kdyby bylo všechno ostatní alespoň průměrné. Takhle je to ale děs a bída.

Závěrem: Zdejší jídlo raději nechtějte ani zadarmo, tedy pokud nehodláte své děti uklidit na vedlejší hřiště a sami třeba jen popít kávu, která je snad jako jediná velmi kvalitní. A dejte si jí venku, vevnitř by vás mohla přejít chuť.

 

Hodnocení- 0 (0/5 hvězdiček)

 

Hodnocená restaurace: Lesní hostinec Eisenmann, Böhmstraße 37, Neuschönau  http://www.nationalpark-bayerischer-wald.de/tschechisch/besuchereinrichungen/infozentrum_heh/waldwirtschaft.htm

Autor: Lukáš Navara | čtvrtek 17.11.2011 23:40 | karma článku: 8,73 | přečteno: 1293x
  • Další články autora

Lukáš Navara

Recenze: Interstellar

Pan Christopher Nolan je skutečný mistr svého řemesla. Prakticky vzato nenatočil film, který bych hodnotil jako špatný, nebo i jen nadprůměrný. Interstellar nám ukázal, že když se bratři Nolanovi do něčeho pustí, vznikne něco úžasného. Pojďme se na to podívat.

8.11.2014 v 12:01 | Karma: 7,16 | Přečteno: 550x | Diskuse| Kultura

Lukáš Navara

Fejeton: Volit dnes už není v módě

Mnoho lidí sledovalo letošní druhé kolo senátních voleb se strachem, jiní s nadšením a poté se najde masová většina, které byly volby zcela lhostejné. A ne že by to bylo kvůli tomu, že se volby konaly jen v jedné třetině volebních obvodů, nebo že by průměrný Čech neměl zájem o politiku...

21.10.2014 v 10:00 | Karma: 8,32 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Lukáš Navara

Utrpení

Krátká báseň o utrpení, protože ve světě je mnoho zla a proto se nemůžeme vždy smát...

14.2.2012 v 22:17 | Karma: 8,61 | Přečteno: 931x | Diskuse| Poezie a próza

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Švejk restaurant

Někdo, kdo vydělává na dobrém jméně příběhů a nejslavnějším českém vojákovi z dob Rakouska-Uherska. Je to ostuda, nebo si název zaslouží?

20.1.2012 v 0:07 | Karma: 12,59 | Přečteno: 2291x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Cikánská jizba

Navštívil jsem restauraci, kde je o zábavu postaráno, překvapivě dobré jídlo a kde rasismus skutečně nemá své místo ani opodstatnění. První kritika roku 2012 čeká na přečtení.

5.1.2012 v 23:40 | Karma: 12,38 | Přečteno: 4035x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích

Zde je můj (trochu opožděný) vánoční dárek pro vás, milí čtenáři! Mám za sebou 11 kritik a spoustu návštěv různých restaurací. Rozhodl jsem se, že stejně jako slavný Gordon Ramsey vám napíšu 5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích ze všeho nejvíce. Napište mi, jakých je vašich TOP 5 a přeji vám šťastný nový rok 2012!

30.12.2011 v 1:39 | Karma: 16,72 | Přečteno: 2518x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Prima restaurace

Minulá restaurace byla velmi dobrá, ale tahle je jako ledová sprcha pro můj optimismus. Opečený masakr se právě servíruje na naše stoly v 11. kritice.

15.12.2011 v 23:40 | Karma: 9,94 | Přečteno: 1968x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Pizzerie Latrán

A je to tady! V mé jubilejní desáté kritice proběhne setkání dvou nejtěžších vah české gastronomie- mě a Zdeňka Pohlreicha. Ale nebojte se, příliš kečupu nepoteče.

1.12.2011 v 23:40 | Karma: 12,29 | Přečteno: 2333x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Al Dente

Toto jídlo si musíte doslova ulovit sami a musíme být ostražití. Je totiž tak výborné, že ostatní lovci- zákazníci vás nenechají vydechnout. Kdo ale trpí nejvíce? Hygiena. Osmá kritika v našem seriálu je zde.

3.11.2011 v 23:40 | Karma: 10,28 | Přečteno: 1936x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Cafe Retro Pizza & Cocktail

Po delší době tu máme konečně další sousto, do kterého je třeba se pořádně zakousnout! Dnes ochutnáme staročeskou pizzu, kterou nám donese nepříjemná servírka a dokonce poznáme i její rodinu! Ne však, že by šlo o co stát...

6.10.2011 v 23:40 | Karma: 10,56 | Přečteno: 1533x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Hospoda u Němečka

Dnes se podíváme na špatnou restauraci ve vesnici Dobrá. A tento protimluv není jediný. Potkáme dědečka hříbečka a neveselé překvapení na talíři. Nasaďte si bryndáky, šestá kritika je zde.

7.7.2011 v 23:40 | Karma: 13,53 | Přečteno: 2735x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Papa´s Living Restaurant

Představme si, že žijeme v přenádherném království. Vše je čisté, uspořádané a veselé. Lidé jsou plní úsměvů a všichni se mají dobře. Jenže co se nestalo! Jednoho dne zaútočil na království požadavek zákazníka. Chtěl jídlo! Jak dopadne tato dramatická pohádka? Vyhraje dobro, či zlo? Čtěte pátou recenzi a dozvíte se více!

2.6.2011 v 23:40 | Karma: 8,86 | Přečteno: 2113x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Restaurace Coca-Cola (Aquapalace Praha)

Minule jsem byl při své recenzi lehce neobjektivní, takže je na čase si zase pořádně zakritizovat. Dnes si dáme hranolky bez hranolků a hamburger bez hamburgeru aneb čtvrtá recenze je tady.

7.4.2011 v 23:40 | Karma: 17,72 | Přečteno: 3462x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Český mlýn

Ve třetí kritice se podíváme do jižních Čech, kde si dáme pořádný žvanec a rožmberskou rybí polévku v typicky staročeském mlýnu.

30.12.2010 v 23:40 | Karma: 12,34 | Přečteno: 3281x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Suchan Kaffee

Moje druhá kritika restaurací vstoupí do jedné restaurace v Rakousku, aneb jaké to je, když mezi odpadky najdete hroudu zlata.

9.9.2010 v 23:40 | Karma: 9,19 | Přečteno: 1780x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Restaurant u Eiffelovky

Má první kritika bude o zajímavé restauraci. Především je zajímavá tím, že není ničím zajímavá. Jak dopadne kritika první restaurace v našem seriálu?

26.8.2010 v 23:40 | Karma: 12,03 | Přečteno: 3122x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Nový seriál recenzí na blog.idnes.cz

Našel jsem si nového koníčka. Jsem milovník jídla a to především toho dobrého. Zároveň si potrpím na hygienu a příjemné vystupování. Mým novým koníčkem je dělat kritika restaurací, které jsem navštívil. Protože do restaurace člověk nejde jen něco zdlábnout, ale jde si pro celkový zážitek.

25.8.2010 v 23:40 | Karma: 8,78 | Přečteno: 1487x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Nápad pro reklamy na notebooky Fujitsu

Toto je můj příspěvek do soutěže Fujitsu. Doufám, že se bude líbit. Více na www.soutez-fujitsu.cz.

7.2.2010 v 22:34 | Karma: 6,17 | Přečteno: 788x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Navara

Láska- nekrásnější a zároveň nejkrutější cit

Co je vůbec láska? Kde se vzala? Je to jen dočasná hormonální porucha, nebo vnitřní opravdovost? Čím to, že láska nás tak na jednu stranu drtí a na druhou povzbuzuje? A proč se člověk zamilovává? Láska. Jedna z nejhezčích věcí na světě. Nebo jedna z nejodpornějších věcí? Já jakožto zamilovaný člověk vím, co to je láska a znám její krutost i radost.

8.11.2009 v 18:00 | Karma: 12,21 | Přečteno: 1603x | Diskuse| Společnost

Lukáš Navara

Kněžství vs. rodinný život

Když se mladý člověk rozhodne, že celý svůj život zasvětí Kristu a službě církvi, musí počítat s tím, že přijde o spoustu „výhod" standardního života. Proč dávám slovo „výhod" do uvozovek? Čtěte dál.

1.11.2009 v 18:00 | Karma: 16,17 | Přečteno: 1942x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
Křesťan, student, spisovatel, moderátor rádia ICM, amatérský kritik restaurací.

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články