Kritika restaurací: Pizzerie Latrán
Rozhodně nejsilnější článek celého menu- originální jablečný koláč s vanilkovou polevou.Lukáš Navara
Novinka! Od této kritiky uvidíte u každého článku fotografii jídla, které mi nejvíce chutnalo. 15. prosince se k vám přiřítí další kritika, kde opět budeme hodnotit pizzerii a bude to opečený masakr.
Ale raději uvedu věci na pravou míru. Nešel jsem totiž (jak sami můžete vidět) přímo do Café Imperial, ale „pouze“ do restaurace, kterou ohodnotil jednou hvězdičkou. Doposud jsem v takto hodnocené restauraci nebyl, ale předpokládám, že to bude nadprůměrná restaurace, která však nebude dokonalá. Uvidíme.
Dorazil jsem mým stařičkým Fordem do pizzerie Latrán. Abych byl přesnější, zaparkoval jsem na parkovišti a zbytek došel pěšky, protože nemám italský sportovní vůz a hromadu kameramanů, takže si nemohu stát, kde se mi zlíbí. Otevřel jsem dveře a hned jsem byl ohromen velmi příjemným přivítáním a usazením ke stolu. Konečně se toho někdo ujal, protože doposud jsem byl svědkem pouze stylu „jakou židli si ulovíš, tam si sedneš“.
Dostávám jídelní lístek a zvědavě si ho prohlížím. Začnu polévkou dle denní nabídky. Naneštěstí zjistit, jaká polévka to vlastně je, se mi z mého místa nepodařilo. Musíte se zeptat servírky, která však byla velice milá a neměl jsem k ní žádné výhrady. Dále jsem si objednal pizzu jménem Rustica (prý vyhlášená po celém okolí) a hele! Copak to nevidím! Kdosi byl natolik troufalý, že na lístek připsal lasagne. Tak jsem si je objednal.
Nyní je čas zhodnotit interiér. Nebudu vám nic nalhávat. Najíte se jistě v příjemném prostředí, avšak musím vyčíst zbytečné serepetičky na zdích, které rušily celkový dojem a také se mi nezamlouval poslech komerčního rádia, plného reklam. Slyšet o plynatosti, zatímco jíte své jídlo, není hezký zážitek. Ještě bych chtěl zmínit to, že když jsem se chtěl přisunout blíže ke stolu, narážel jsem stehny o desku. Já vím, jsou to prkotiny, ale musel jsem to zmínit.
Polévka dorazila včas, odložil jsem tak smutně své stopky a dal se do jídla. Teď mi, prosím, odpusťte mé amatérství, ale nepodařilo se mi přesně rozpoznat, jaká polévka to byla. Tak jako tak byla velice dobrá, ale chybělo jí správné dochucení. Jinými slovy, mozek z hlavy vám nevystřelí.
Dorazila pizza a lasagne. Začal jsem lasagnemi, které… Přesně, jak jsem předpokládal, byly pro mě zklamáním. Byly poměrně bez chuti, lehce vysušené a celkově bez jakékoliv známky snahy. Takhle si vykopat hrob je smutné rozhodnutí, zvlášť po té nadprůměrné polévce. Naopak pizza skvělá. Ne dokonalá, ale skvělá. Těsto bylo správně tenké, pizza byla křupavá, sýr byl použit správný a celkově vzato jí není moc co vytknout, kromě toho, že chutě se navzájem trochu pozabíjely a nebyla tak zvýrazněná osobnost každé ingredience.
Přesuňme se k desertu. Objednal jsem si jablečný koláč s vanilkovou polevou. A konečně se mi dočkalo očekávaného knock-outu! Koláč byl excelentní! Napřed mě překvapilo originální provedení ve stylu mini-pizzi, na které byla jablka se skořicí a kolem spočívala vanilková poleva. Těsto bylo správně jemné, celý desert byl lehký a jablka měla správnou velikost i chuť. Je překvapivé, že právě koláč je to, kvůli čemu bych se do restaurace rád vracel a pozval sem svou přítelkyni.
Nyní cena. Nepočítejte s tím, že se najíte do stokoruny, minimálně 300 korun je nutností. Na české poměry to není nejlevnější, ale jak se často říkává, na dobrém jídle se šetřit nedá (hlavně se vyhněte lasagním).
Závěr: Pan Pohlreich věděl, proč této restauraci dává jednu hvězdičku ze tří možných. Mohla by být dokonalá, ale sráží jí právě menší či větší chyby, což je škoda, protože jsem si jistý, že kdyby ještě trochu zapracovali, budou nejlepší ze všech (už teď jsou ale nejlepší ve městě). Takže 3 hvězdičky, i když opravdu velice, velice těsně. A nezapomeňte si dát jablečný koláč!
Hodnocení- *** (3/5 hvězdiček)
Hodnocená restaurace: Pizzeria Latrán, Latrán 37, Český Krumlov
Lukáš Navara
Recenze: Interstellar
Pan Christopher Nolan je skutečný mistr svého řemesla. Prakticky vzato nenatočil film, který bych hodnotil jako špatný, nebo i jen nadprůměrný. Interstellar nám ukázal, že když se bratři Nolanovi do něčeho pustí, vznikne něco úžasného. Pojďme se na to podívat.
Lukáš Navara
Fejeton: Volit dnes už není v módě
Mnoho lidí sledovalo letošní druhé kolo senátních voleb se strachem, jiní s nadšením a poté se najde masová většina, které byly volby zcela lhostejné. A ne že by to bylo kvůli tomu, že se volby konaly jen v jedné třetině volebních obvodů, nebo že by průměrný Čech neměl zájem o politiku...
Lukáš Navara
Utrpení
Krátká báseň o utrpení, protože ve světě je mnoho zla a proto se nemůžeme vždy smát...
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Švejk restaurant
Někdo, kdo vydělává na dobrém jméně příběhů a nejslavnějším českém vojákovi z dob Rakouska-Uherska. Je to ostuda, nebo si název zaslouží?
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Cikánská jizba
Navštívil jsem restauraci, kde je o zábavu postaráno, překvapivě dobré jídlo a kde rasismus skutečně nemá své místo ani opodstatnění. První kritika roku 2012 čeká na přečtení.
Lukáš Navara
5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích
Zde je můj (trochu opožděný) vánoční dárek pro vás, milí čtenáři! Mám za sebou 11 kritik a spoustu návštěv různých restaurací. Rozhodl jsem se, že stejně jako slavný Gordon Ramsey vám napíšu 5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích ze všeho nejvíce. Napište mi, jakých je vašich TOP 5 a přeji vám šťastný nový rok 2012!
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Prima restaurace
Minulá restaurace byla velmi dobrá, ale tahle je jako ledová sprcha pro můj optimismus. Opečený masakr se právě servíruje na naše stoly v 11. kritice.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Lesní hostinec Eisenmann
Válka dvou architektů, lesní hospůdka a odporný bufet. Tyto tři prvky se skloubí do restaurace, která mě nepotěšila. A já jí také nepotěším.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Al Dente
Toto jídlo si musíte doslova ulovit sami a musíme být ostražití. Je totiž tak výborné, že ostatní lovci- zákazníci vás nenechají vydechnout. Kdo ale trpí nejvíce? Hygiena. Osmá kritika v našem seriálu je zde.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Cafe Retro Pizza & Cocktail
Po delší době tu máme konečně další sousto, do kterého je třeba se pořádně zakousnout! Dnes ochutnáme staročeskou pizzu, kterou nám donese nepříjemná servírka a dokonce poznáme i její rodinu! Ne však, že by šlo o co stát...
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Hospoda u Němečka
Dnes se podíváme na špatnou restauraci ve vesnici Dobrá. A tento protimluv není jediný. Potkáme dědečka hříbečka a neveselé překvapení na talíři. Nasaďte si bryndáky, šestá kritika je zde.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Papa´s Living Restaurant
Představme si, že žijeme v přenádherném království. Vše je čisté, uspořádané a veselé. Lidé jsou plní úsměvů a všichni se mají dobře. Jenže co se nestalo! Jednoho dne zaútočil na království požadavek zákazníka. Chtěl jídlo! Jak dopadne tato dramatická pohádka? Vyhraje dobro, či zlo? Čtěte pátou recenzi a dozvíte se více!
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Restaurace Coca-Cola (Aquapalace Praha)
Minule jsem byl při své recenzi lehce neobjektivní, takže je na čase si zase pořádně zakritizovat. Dnes si dáme hranolky bez hranolků a hamburger bez hamburgeru aneb čtvrtá recenze je tady.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Český mlýn
Ve třetí kritice se podíváme do jižních Čech, kde si dáme pořádný žvanec a rožmberskou rybí polévku v typicky staročeském mlýnu.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Suchan Kaffee
Moje druhá kritika restaurací vstoupí do jedné restaurace v Rakousku, aneb jaké to je, když mezi odpadky najdete hroudu zlata.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Restaurant u Eiffelovky
Má první kritika bude o zajímavé restauraci. Především je zajímavá tím, že není ničím zajímavá. Jak dopadne kritika první restaurace v našem seriálu?
Lukáš Navara
Nový seriál recenzí na blog.idnes.cz
Našel jsem si nového koníčka. Jsem milovník jídla a to především toho dobrého. Zároveň si potrpím na hygienu a příjemné vystupování. Mým novým koníčkem je dělat kritika restaurací, které jsem navštívil. Protože do restaurace člověk nejde jen něco zdlábnout, ale jde si pro celkový zážitek.
Lukáš Navara
Nápad pro reklamy na notebooky Fujitsu
Toto je můj příspěvek do soutěže Fujitsu. Doufám, že se bude líbit. Více na www.soutez-fujitsu.cz.
Lukáš Navara
Láska- nekrásnější a zároveň nejkrutější cit
Co je vůbec láska? Kde se vzala? Je to jen dočasná hormonální porucha, nebo vnitřní opravdovost? Čím to, že láska nás tak na jednu stranu drtí a na druhou povzbuzuje? A proč se člověk zamilovává? Láska. Jedna z nejhezčích věcí na světě. Nebo jedna z nejodpornějších věcí? Já jakožto zamilovaný člověk vím, co to je láska a znám její krutost i radost.
Lukáš Navara
Kněžství vs. rodinný život
Když se mladý člověk rozhodne, že celý svůj život zasvětí Kristu a službě církvi, musí počítat s tím, že přijde o spoustu „výhod" standardního života. Proč dávám slovo „výhod" do uvozovek? Čtěte dál.
předchozí | 1 2 3 | další |
- Počet článků 43
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1618x