Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Kritika restaurací: Pizzerie Latrán

1. 12. 2011 23:40:00
A je to tady! V mé jubilejní desáté kritice proběhne setkání dvou nejtěžších vah české gastronomie- mě a Zdeňka Pohlreicha. Ale nebojte se, příliš kečupu nepoteče.
Rozhodně nejsilnější článek celého menu- originální jablečný koláč s vanilkovou polevou.Rozhodně nejsilnější článek celého menu- originální jablečný koláč s vanilkovou polevou.Lukáš Navara

Novinka! Od této kritiky uvidíte u každého článku fotografii jídla, které mi nejvíce chutnalo. 15. prosince se k vám přiřítí další kritika, kde opět budeme hodnotit pizzerii a bude to opečený masakr.

Ale raději uvedu věci na pravou míru. Nešel jsem totiž (jak sami můžete vidět) přímo do Café Imperial, ale „pouze“ do restaurace, kterou ohodnotil jednou hvězdičkou. Doposud jsem v takto hodnocené restauraci nebyl, ale předpokládám, že to bude nadprůměrná restaurace, která však nebude dokonalá. Uvidíme.

Dorazil jsem mým stařičkým Fordem do pizzerie Latrán. Abych byl přesnější, zaparkoval jsem na parkovišti a zbytek došel pěšky, protože nemám italský sportovní vůz a hromadu kameramanů, takže si nemohu stát, kde se mi zlíbí. Otevřel jsem dveře a hned jsem byl ohromen velmi příjemným přivítáním a usazením ke stolu. Konečně se toho někdo ujal, protože doposud jsem byl svědkem pouze stylu „jakou židli si ulovíš, tam si sedneš“.

Dostávám jídelní lístek a zvědavě si ho prohlížím. Začnu polévkou dle denní nabídky. Naneštěstí zjistit, jaká polévka to vlastně je, se mi z mého místa nepodařilo. Musíte se zeptat servírky, která však byla velice milá a neměl jsem k ní žádné výhrady. Dále jsem si objednal pizzu jménem Rustica (prý vyhlášená po celém okolí) a hele! Copak to nevidím! Kdosi byl natolik troufalý, že na lístek připsal lasagne. Tak jsem si je objednal.

Nyní je čas zhodnotit interiér. Nebudu vám nic nalhávat. Najíte se jistě v příjemném prostředí, avšak musím vyčíst zbytečné serepetičky na zdích, které rušily celkový dojem a také se mi nezamlouval poslech komerčního rádia, plného reklam. Slyšet o plynatosti, zatímco jíte své jídlo, není hezký zážitek. Ještě bych chtěl zmínit to, že když jsem se chtěl přisunout blíže ke stolu, narážel jsem stehny o desku. Já vím, jsou to prkotiny, ale musel jsem to zmínit.

Polévka dorazila včas, odložil jsem tak smutně své stopky a dal se do jídla. Teď mi, prosím, odpusťte mé amatérství, ale nepodařilo se mi přesně rozpoznat, jaká polévka to byla. Tak jako tak byla velice dobrá, ale chybělo jí správné dochucení. Jinými slovy, mozek z hlavy vám nevystřelí.

Dorazila pizza a lasagne. Začal jsem lasagnemi, které... Přesně, jak jsem předpokládal, byly pro mě zklamáním. Byly poměrně bez chuti, lehce vysušené a celkově bez jakékoliv známky snahy. Takhle si vykopat hrob je smutné rozhodnutí, zvlášť po té nadprůměrné polévce. Naopak pizza skvělá. Ne dokonalá, ale skvělá. Těsto bylo správně tenké, pizza byla křupavá, sýr byl použit správný a celkově vzato jí není moc co vytknout, kromě toho, že chutě se navzájem trochu pozabíjely a nebyla tak zvýrazněná osobnost každé ingredience.

Přesuňme se k desertu. Objednal jsem si jablečný koláč s vanilkovou polevou. A konečně se mi dočkalo očekávaného knock-outu! Koláč byl excelentní! Napřed mě překvapilo originální provedení ve stylu mini-pizzi, na které byla jablka se skořicí a kolem spočívala vanilková poleva. Těsto bylo správně jemné, celý desert byl lehký a jablka měla správnou velikost i chuť. Je překvapivé, že právě koláč je to, kvůli čemu bych se do restaurace rád vracel a pozval sem svou přítelkyni.

Nyní cena. Nepočítejte s tím, že se najíte do stokoruny, minimálně 300 korun je nutností. Na české poměry to není nejlevnější, ale jak se často říkává, na dobrém jídle se šetřit nedá (hlavně se vyhněte lasagním).

Závěr: Pan Pohlreich věděl, proč této restauraci dává jednu hvězdičku ze tří možných. Mohla by být dokonalá, ale sráží jí právě menší či větší chyby, což je škoda, protože jsem si jistý, že kdyby ještě trochu zapracovali, budou nejlepší ze všech (už teď jsou ale nejlepší ve městě). Takže 3 hvězdičky, i když opravdu velice, velice těsně. A nezapomeňte si dát jablečný koláč!

Hodnocení- *** (3/5 hvězdiček)

Hodnocená restaurace: Pizzeria Latrán, Latrán 37, Český Krumlov

http://www.pizzerielatran.cz

Autor: Lukáš Navara | čtvrtek 1.12.2011 23:40 | karma článku: 10.65 | přečteno: 2161x

Další články blogera

Lukáš Navara

Recenze: Interstellar

Pan Christopher Nolan je skutečný mistr svého řemesla. Prakticky vzato nenatočil film, který bych hodnotil jako špatný, nebo i jen nadprůměrný. Interstellar nám ukázal, že když se bratři Nolanovi do něčeho pustí, vznikne něco úžasného. Pojďme se na to podívat.

8.11.2014 v 12:01 | Karma článku: 6.57 | Přečteno: 530 | Diskuse

Lukáš Navara

Fejeton: Volit dnes už není v módě

Mnoho lidí sledovalo letošní druhé kolo senátních voleb se strachem, jiní s nadšením a poté se najde masová většina, které byly volby zcela lhostejné. A ne že by to bylo kvůli tomu, že se volby konaly jen v jedné třetině volebních obvodů, nebo že by průměrný Čech neměl zájem o politiku...

21.10.2014 v 10:00 | Karma článku: 6.59 | Přečteno: 326 | Diskuse

Další články z rubriky Cestování

Ladislav Větvička

Byl to komuňista. Ale umirněny. Tradyce v Koločavě byla obnovena.

Koločava, to je hrozna ďura v krasnem udoli Podkarpatske Rusi. Žije se tam blbě, bo všude daleko, dostat se tam da blbě, bo cesty pamatuju Masaryka a je tam nuda, bo zhyčkany turista tam nema co robit a raději vali do Chorvacka.

27.6.2017 v 11:11 | Karma článku: 43.55 | Přečteno: 3757 | Diskuse

Jan Tomášek

Oběd po indicku

Někde v indickém státe Radžastán – na úpatí nevysokých hor leží malá vesnice kam byli na oběd pozváni dva Češi. Jedním z nich jsem byl i já – psal se rok 1996.

27.6.2017 v 9:02 | Karma článku: 10.71 | Přečteno: 336 | Diskuse

Miroslav Hruška

Jak jsem vypnul aneb reportáž z druhé víkendovky v Jeseníkách

Jedna víkendovka mi nestačila. Respektive nebude stačit. S tímto pocitem jsem se přihlásil na obě jarní víkendovky Zeměchval. Takže sotva jsem se vzpamatoval z jedné víkendovky, vyrážím v pátek 5. května do Jeseníku znovu.

27.6.2017 v 7:30 | Karma článku: 7.03 | Přečteno: 198 | Diskuse

Jan Tomášek

Halič a severní Slovensko 1997

Tenkrát bylo Polsko taková země neprobádaná – už nevím přesně kdo s nápadem na cestu sem přišel – ale každopádně jsme jeli čtyři. Jedna dívka a tři pánové.

26.6.2017 v 23:21 | Karma článku: 9.48 | Přečteno: 380 | Diskuse

Lukáš Swoboda

Když církev zdědí dům v němž žijete. Aneb: "My jsme církev, my neděláme chyby" (dopsáno)

To se povedlo i mě. Zaklepali na dveře a něco chtěli. Jsem přívětivý. Svědky kohokoliv klidně vyslechnu ať rozšířím nejen obzory. Jenže!:-) Oni chtějí rozšířit jen jedno. Tvoji peněženku. Nebo tě prostě jen tak z legrace vyho...

26.6.2017 v 23:16 | Karma článku: 25.75 | Přečteno: 1484 | Diskuse
Počet článků 43 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1552
Křesťan, student, spisovatel, moderátor rádia ICM, amatérský kritik restaurací.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.