Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Kritika restaurací: Prima restaurace

15. 12. 2011 23:40:00
Minulá restaurace byla velmi dobrá, ale tahle je jako ledová sprcha pro můj optimismus. Opečený masakr se právě servíruje na naše stoly v 11. kritice.

Toto je poslední kritika roku 2011, ale nebojte se- další se na vás těší 6. 1. 2012. Navíc pro vás chystám speciální článek k Vánocům, který vyjde 29. prosince. Tuto kritiku jsem se pokusil napsat trochu jinak, než jí píšu obvykle, takže se můžete vyjádřit do komentářů, jestli se vám to líbí více nebo méně než klasika.

Zvenku by vypadala Prima restaurace jako úplně běžná a ničím nezajímavá, kdyby na ní nebyly připevněny velké plakáty táhnoucí nové zákazníky na jídlo zdarma. „Objednejte si pizzu a dostanete druhou zdarma! Akce prodloužena do konce listopadu!“ či „Nové menu!“ jsou nejvýraznějšími. Ve mně to vyvolává dojem, že restaurace má akutní nedostatek zákazníků a tak dělá, co se dá, jen aby někoho přilákala- třeba i na jídlo zdarma. Trochu z toho sálá zoufalství, protože tohle u restaurací není obvyklé.

Vejdeme dovnitř a jsme okouzleni velmi hezkým interiérem. Je vidět, že se tu někdo opravdu snažil. Vše je vyvedeno ve stylově oranžové barvě s moderními lampami a stoly. Hezký interiér nám ale kazí komerční rádio hrající k jídlu a ani plazmová televize na stěně není dle mého nejlepší nápad. Pořady v této televizi mohou nepříjemně přitahovat pozornost doprovodu, či vás samotných, což brání nejen dobré komunikaci, ale i vychutnání si jídla.

Obsluhoval nás mladý číšník, zhruba mého věku. Dalo by se tedy říci, že vystupování „rovný s rovným“ by zde mělo být v pořádku, ale ono to tak dle mého není. Myslím si, že číšník by se měl za všech okolností chovat k zákazníkovi jako k britské královně, takže chování „rovný s rovným“ mi přišlo lehce drzé a nepříjemné.

Dostali jsme pizzy a dali se do jídla. Měli jsme pizzy Family a Klasik. Přičemž Family byla klasická pizza s vejcem a Klasik pizza se žampiony. Myslím si, že dávání takových speciálních názvů není třeba. Třeba Klasik je zavádějící v tom, že těžko můžeme označit nějakou pizzu za klasickou a když už, představil bych si pod tím pojmem spíše margharitu či prosciutto, ale ne žampiony.

Konec hnidopišství, pojďme přímo na kost a to na chuť pizz samotných. A zde je ten masakr. Pizzy neměly téměř žádnou chuť. Chutnaly jako pizzy do mikrovlnky z hypermarketu, až na to, že byly šťavnatější. Rozhodně to nevypadá na to, že by kuchař měl s děláním pizz nějaké velké zkušenosti. Na druhou stranu věřím, že by chuť byla trochu někde jinde, kdyby použili kvalitnější suroviny a ne Tesco Value (na jejich obranu musím podotknout, že kečup, který nám byl pro jistotu přinesen ke stolu, byl z Kauflandu). A to vůbec nemluvím o tom, že eidam na pizzu nepatří. Pizzy bych možná i vrátil, ale moji přátelé se jich zhostili s vervou. Jednomu přišly průměrné, druhému velmi chutnaly. Na druhou stranu tomu druhému chutná snad všechno, takže se to moc nedá brát za bernou minci (a to nemluvím o tom, že si objednal ještě nášup).

A samozřejmě se musí zhodnotit i cena. Všechny pizzy zde stojí stejně- 110 korun. Přijde mi poměrně zvláštní, že suroviny na všech pizzách stojí stejně a navíc ještě tak málo. Ale pokud si s kvalitou hlavu příliš nelámete, je to odpovídající cena.

Závěr: Dobrá volba pro zákazníky, kteří se spokojí s málem za malé ceny. Rozhodně to však není místo, které bych doporučil svým známým.

Hodnocení- * (1/5 hvězdiček)

Hodnocená restaurace: Prima restaurace, Špičák 133, Český Krumlov http://www.primarestaurace.cz

Autor: Lukáš Navara | čtvrtek 15.12.2011 23:40 | karma článku: 7.59 | přečteno: 1899x

Další články blogera

Lukáš Navara

Recenze: Interstellar

Pan Christopher Nolan je skutečný mistr svého řemesla. Prakticky vzato nenatočil film, který bych hodnotil jako špatný, nebo i jen nadprůměrný. Interstellar nám ukázal, že když se bratři Nolanovi do něčeho pustí, vznikne něco úžasného. Pojďme se na to podívat.

8.11.2014 v 12:01 | Karma článku: 6.57 | Přečteno: 530 | Diskuse

Lukáš Navara

Fejeton: Volit dnes už není v módě

Mnoho lidí sledovalo letošní druhé kolo senátních voleb se strachem, jiní s nadšením a poté se najde masová většina, které byly volby zcela lhostejné. A ne že by to bylo kvůli tomu, že se volby konaly jen v jedné třetině volebních obvodů, nebo že by průměrný Čech neměl zájem o politiku...

21.10.2014 v 10:00 | Karma článku: 6.59 | Přečteno: 326 | Diskuse

Další články z rubriky Cestování

Ladislav Větvička

Byl to komuňista. Ale umirněny. Tradyce v Koločavě byla obnovena.

Koločava, to je hrozna ďura v krasnem udoli Podkarpatske Rusi. Žije se tam blbě, bo všude daleko, dostat se tam da blbě, bo cesty pamatuju Masaryka a je tam nuda, bo zhyčkany turista tam nema co robit a raději vali do Chorvacka.

27.6.2017 v 11:11 | Karma článku: 43.55 | Přečteno: 3757 | Diskuse

Jan Tomášek

Oběd po indicku

Někde v indickém státe Radžastán – na úpatí nevysokých hor leží malá vesnice kam byli na oběd pozváni dva Češi. Jedním z nich jsem byl i já – psal se rok 1996.

27.6.2017 v 9:02 | Karma článku: 10.71 | Přečteno: 336 | Diskuse

Miroslav Hruška

Jak jsem vypnul aneb reportáž z druhé víkendovky v Jeseníkách

Jedna víkendovka mi nestačila. Respektive nebude stačit. S tímto pocitem jsem se přihlásil na obě jarní víkendovky Zeměchval. Takže sotva jsem se vzpamatoval z jedné víkendovky, vyrážím v pátek 5. května do Jeseníku znovu.

27.6.2017 v 7:30 | Karma článku: 7.03 | Přečteno: 198 | Diskuse

Jan Tomášek

Halič a severní Slovensko 1997

Tenkrát bylo Polsko taková země neprobádaná – už nevím přesně kdo s nápadem na cestu sem přišel – ale každopádně jsme jeli čtyři. Jedna dívka a tři pánové.

26.6.2017 v 23:21 | Karma článku: 9.48 | Přečteno: 380 | Diskuse

Lukáš Swoboda

Když církev zdědí dům v němž žijete. Aneb: "My jsme církev, my neděláme chyby" (dopsáno)

To se povedlo i mě. Zaklepali na dveře a něco chtěli. Jsem přívětivý. Svědky kohokoliv klidně vyslechnu ať rozšířím nejen obzory. Jenže!:-) Oni chtějí rozšířit jen jedno. Tvoji peněženku. Nebo tě prostě jen tak z legrace vyho...

26.6.2017 v 23:16 | Karma článku: 25.75 | Přečteno: 1484 | Diskuse
Počet článků 43 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1552
Křesťan, student, spisovatel, moderátor rádia ICM, amatérský kritik restaurací.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.