Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kritika restaurací: Prima restaurace

Minulá restaurace byla velmi dobrá, ale tahle je jako ledová sprcha pro můj optimismus. Opečený masakr se právě servíruje na naše stoly v 11. kritice.

Toto je poslední kritika roku 2011, ale nebojte se- další se na vás těší 6. 1. 2012. Navíc pro vás chystám speciální článek k Vánocům, který vyjde 29. prosince. Tuto kritiku jsem se pokusil napsat trochu jinak, než jí píšu obvykle, takže se můžete vyjádřit do komentářů, jestli se vám to líbí více nebo méně než klasika.

Zvenku by vypadala Prima restaurace jako úplně běžná a ničím nezajímavá, kdyby na ní nebyly připevněny velké plakáty táhnoucí nové zákazníky na jídlo zdarma. „Objednejte si pizzu a dostanete druhou zdarma! Akce prodloužena do konce listopadu!“ či „Nové menu!“ jsou nejvýraznějšími. Ve mně to vyvolává dojem, že restaurace má akutní nedostatek zákazníků a tak dělá, co se dá, jen aby někoho přilákala- třeba i na jídlo zdarma. Trochu z toho sálá zoufalství, protože tohle u restaurací není obvyklé.

Vejdeme dovnitř a jsme okouzleni velmi hezkým interiérem. Je vidět, že se tu někdo opravdu snažil. Vše je vyvedeno ve stylově oranžové barvě s moderními lampami a stoly. Hezký interiér nám ale kazí komerční rádio hrající k jídlu a ani plazmová televize na stěně není dle mého nejlepší nápad. Pořady v této televizi mohou nepříjemně přitahovat pozornost doprovodu, či vás samotných, což brání nejen dobré komunikaci, ale i vychutnání si jídla.

Obsluhoval nás mladý číšník, zhruba mého věku. Dalo by se tedy říci, že vystupování „rovný s rovným“ by zde mělo být v pořádku, ale ono to tak dle mého není. Myslím si, že číšník by se měl za všech okolností chovat k zákazníkovi jako k britské královně, takže chování „rovný s rovným“ mi přišlo lehce drzé a nepříjemné.

Dostali jsme pizzy a dali se do jídla. Měli jsme pizzy Family a Klasik. Přičemž Family byla klasická pizza s vejcem a Klasik pizza se žampiony. Myslím si, že dávání takových speciálních názvů není třeba. Třeba Klasik je zavádějící v tom, že těžko můžeme označit nějakou pizzu za klasickou a když už, představil bych si pod tím pojmem spíše margharitu či prosciutto, ale ne žampiony.

Konec hnidopišství, pojďme přímo na kost a to na chuť pizz samotných. A zde je ten masakr. Pizzy neměly téměř žádnou chuť. Chutnaly jako pizzy do mikrovlnky z hypermarketu, až na to, že byly šťavnatější. Rozhodně to nevypadá na to, že by kuchař měl s děláním pizz nějaké velké zkušenosti. Na druhou stranu věřím, že by chuť byla trochu někde jinde, kdyby použili kvalitnější suroviny a ne Tesco Value (na jejich obranu musím podotknout, že kečup, který nám byl pro jistotu přinesen ke stolu, byl z Kauflandu). A to vůbec nemluvím o tom, že eidam na pizzu nepatří. Pizzy bych možná i vrátil, ale moji přátelé se jich zhostili s vervou. Jednomu přišly průměrné, druhému velmi chutnaly. Na druhou stranu tomu druhému chutná snad všechno, takže se to moc nedá brát za bernou minci (a to nemluvím o tom, že si objednal ještě nášup).

A samozřejmě se musí zhodnotit i cena. Všechny pizzy zde stojí stejně- 110 korun. Přijde mi poměrně zvláštní, že suroviny na všech pizzách stojí stejně a navíc ještě tak málo. Ale pokud si s kvalitou hlavu příliš nelámete, je to odpovídající cena.

Závěr: Dobrá volba pro zákazníky, kteří se spokojí s málem za malé ceny. Rozhodně to však není místo, které bych doporučil svým známým.

 

Hodnocení- * (1/5 hvězdiček)

 

Hodnocená restaurace: Prima restaurace, Špičák 133, Český Krumlov http://www.primarestaurace.cz

Autor: Lukáš Navara | čtvrtek 15.12.2011 23:40 | karma článku: 9,94 | přečteno: 1968x
  • Další články autora

Lukáš Navara

Recenze: Interstellar

Pan Christopher Nolan je skutečný mistr svého řemesla. Prakticky vzato nenatočil film, který bych hodnotil jako špatný, nebo i jen nadprůměrný. Interstellar nám ukázal, že když se bratři Nolanovi do něčeho pustí, vznikne něco úžasného. Pojďme se na to podívat.

8.11.2014 v 12:01 | Karma: 7,16 | Přečteno: 550x | Diskuse| Kultura

Lukáš Navara

Fejeton: Volit dnes už není v módě

Mnoho lidí sledovalo letošní druhé kolo senátních voleb se strachem, jiní s nadšením a poté se najde masová většina, které byly volby zcela lhostejné. A ne že by to bylo kvůli tomu, že se volby konaly jen v jedné třetině volebních obvodů, nebo že by průměrný Čech neměl zájem o politiku...

21.10.2014 v 10:00 | Karma: 8,32 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Lukáš Navara

Utrpení

Krátká báseň o utrpení, protože ve světě je mnoho zla a proto se nemůžeme vždy smát...

14.2.2012 v 22:17 | Karma: 8,61 | Přečteno: 931x | Diskuse| Poezie a próza

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Švejk restaurant

Někdo, kdo vydělává na dobrém jméně příběhů a nejslavnějším českém vojákovi z dob Rakouska-Uherska. Je to ostuda, nebo si název zaslouží?

20.1.2012 v 0:07 | Karma: 12,59 | Přečteno: 2291x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Cikánská jizba

Navštívil jsem restauraci, kde je o zábavu postaráno, překvapivě dobré jídlo a kde rasismus skutečně nemá své místo ani opodstatnění. První kritika roku 2012 čeká na přečtení.

5.1.2012 v 23:40 | Karma: 12,38 | Přečteno: 4035x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích

Zde je můj (trochu opožděný) vánoční dárek pro vás, milí čtenáři! Mám za sebou 11 kritik a spoustu návštěv různých restaurací. Rozhodl jsem se, že stejně jako slavný Gordon Ramsey vám napíšu 5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích ze všeho nejvíce. Napište mi, jakých je vašich TOP 5 a přeji vám šťastný nový rok 2012!

30.12.2011 v 1:39 | Karma: 16,72 | Přečteno: 2518x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Pizzerie Latrán

A je to tady! V mé jubilejní desáté kritice proběhne setkání dvou nejtěžších vah české gastronomie- mě a Zdeňka Pohlreicha. Ale nebojte se, příliš kečupu nepoteče.

1.12.2011 v 23:40 | Karma: 12,29 | Přečteno: 2333x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Lesní hostinec Eisenmann

Válka dvou architektů, lesní hospůdka a odporný bufet. Tyto tři prvky se skloubí do restaurace, která mě nepotěšila. A já jí také nepotěším.

17.11.2011 v 23:40 | Karma: 8,73 | Přečteno: 1293x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Al Dente

Toto jídlo si musíte doslova ulovit sami a musíme být ostražití. Je totiž tak výborné, že ostatní lovci- zákazníci vás nenechají vydechnout. Kdo ale trpí nejvíce? Hygiena. Osmá kritika v našem seriálu je zde.

3.11.2011 v 23:40 | Karma: 10,28 | Přečteno: 1936x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Cafe Retro Pizza & Cocktail

Po delší době tu máme konečně další sousto, do kterého je třeba se pořádně zakousnout! Dnes ochutnáme staročeskou pizzu, kterou nám donese nepříjemná servírka a dokonce poznáme i její rodinu! Ne však, že by šlo o co stát...

6.10.2011 v 23:40 | Karma: 10,56 | Přečteno: 1533x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Hospoda u Němečka

Dnes se podíváme na špatnou restauraci ve vesnici Dobrá. A tento protimluv není jediný. Potkáme dědečka hříbečka a neveselé překvapení na talíři. Nasaďte si bryndáky, šestá kritika je zde.

7.7.2011 v 23:40 | Karma: 13,53 | Přečteno: 2735x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Papa´s Living Restaurant

Představme si, že žijeme v přenádherném království. Vše je čisté, uspořádané a veselé. Lidé jsou plní úsměvů a všichni se mají dobře. Jenže co se nestalo! Jednoho dne zaútočil na království požadavek zákazníka. Chtěl jídlo! Jak dopadne tato dramatická pohádka? Vyhraje dobro, či zlo? Čtěte pátou recenzi a dozvíte se více!

2.6.2011 v 23:40 | Karma: 8,86 | Přečteno: 2113x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Restaurace Coca-Cola (Aquapalace Praha)

Minule jsem byl při své recenzi lehce neobjektivní, takže je na čase si zase pořádně zakritizovat. Dnes si dáme hranolky bez hranolků a hamburger bez hamburgeru aneb čtvrtá recenze je tady.

7.4.2011 v 23:40 | Karma: 17,72 | Přečteno: 3462x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Český mlýn

Ve třetí kritice se podíváme do jižních Čech, kde si dáme pořádný žvanec a rožmberskou rybí polévku v typicky staročeském mlýnu.

30.12.2010 v 23:40 | Karma: 12,34 | Přečteno: 3281x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Suchan Kaffee

Moje druhá kritika restaurací vstoupí do jedné restaurace v Rakousku, aneb jaké to je, když mezi odpadky najdete hroudu zlata.

9.9.2010 v 23:40 | Karma: 9,19 | Přečteno: 1780x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Restaurant u Eiffelovky

Má první kritika bude o zajímavé restauraci. Především je zajímavá tím, že není ničím zajímavá. Jak dopadne kritika první restaurace v našem seriálu?

26.8.2010 v 23:40 | Karma: 12,03 | Přečteno: 3122x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Nový seriál recenzí na blog.idnes.cz

Našel jsem si nového koníčka. Jsem milovník jídla a to především toho dobrého. Zároveň si potrpím na hygienu a příjemné vystupování. Mým novým koníčkem je dělat kritika restaurací, které jsem navštívil. Protože do restaurace člověk nejde jen něco zdlábnout, ale jde si pro celkový zážitek.

25.8.2010 v 23:40 | Karma: 8,78 | Přečteno: 1487x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Nápad pro reklamy na notebooky Fujitsu

Toto je můj příspěvek do soutěže Fujitsu. Doufám, že se bude líbit. Více na www.soutez-fujitsu.cz.

7.2.2010 v 22:34 | Karma: 6,17 | Přečteno: 788x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Navara

Láska- nekrásnější a zároveň nejkrutější cit

Co je vůbec láska? Kde se vzala? Je to jen dočasná hormonální porucha, nebo vnitřní opravdovost? Čím to, že láska nás tak na jednu stranu drtí a na druhou povzbuzuje? A proč se člověk zamilovává? Láska. Jedna z nejhezčích věcí na světě. Nebo jedna z nejodpornějších věcí? Já jakožto zamilovaný člověk vím, co to je láska a znám její krutost i radost.

8.11.2009 v 18:00 | Karma: 12,21 | Přečteno: 1603x | Diskuse| Společnost

Lukáš Navara

Kněžství vs. rodinný život

Když se mladý člověk rozhodne, že celý svůj život zasvětí Kristu a službě církvi, musí počítat s tím, že přijde o spoustu „výhod" standardního života. Proč dávám slovo „výhod" do uvozovek? Čtěte dál.

1.11.2009 v 18:00 | Karma: 16,17 | Přečteno: 1942x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
Křesťan, student, spisovatel, moderátor rádia ICM, amatérský kritik restaurací.

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články