Kritika restaurací: Prima restaurace

Minulá restaurace byla velmi dobrá, ale tahle je jako ledová sprcha pro můj optimismus. Opečený masakr se právě servíruje na naše stoly v 11. kritice.

Toto je poslední kritika roku 2011, ale nebojte se- další se na vás těší 6. 1. 2012. Navíc pro vás chystám speciální článek k Vánocům, který vyjde 29. prosince. Tuto kritiku jsem se pokusil napsat trochu jinak, než jí píšu obvykle, takže se můžete vyjádřit do komentářů, jestli se vám to líbí více nebo méně než klasika.

Zvenku by vypadala Prima restaurace jako úplně běžná a ničím nezajímavá, kdyby na ní nebyly připevněny velké plakáty táhnoucí nové zákazníky na jídlo zdarma. „Objednejte si pizzu a dostanete druhou zdarma! Akce prodloužena do konce listopadu!“ či „Nové menu!“ jsou nejvýraznějšími. Ve mně to vyvolává dojem, že restaurace má akutní nedostatek zákazníků a tak dělá, co se dá, jen aby někoho přilákala- třeba i na jídlo zdarma. Trochu z toho sálá zoufalství, protože tohle u restaurací není obvyklé.

Vejdeme dovnitř a jsme okouzleni velmi hezkým interiérem. Je vidět, že se tu někdo opravdu snažil. Vše je vyvedeno ve stylově oranžové barvě s moderními lampami a stoly. Hezký interiér nám ale kazí komerční rádio hrající k jídlu a ani plazmová televize na stěně není dle mého nejlepší nápad. Pořady v této televizi mohou nepříjemně přitahovat pozornost doprovodu, či vás samotných, což brání nejen dobré komunikaci, ale i vychutnání si jídla.

Obsluhoval nás mladý číšník, zhruba mého věku. Dalo by se tedy říci, že vystupování „rovný s rovným“ by zde mělo být v pořádku, ale ono to tak dle mého není. Myslím si, že číšník by se měl za všech okolností chovat k zákazníkovi jako k britské královně, takže chování „rovný s rovným“ mi přišlo lehce drzé a nepříjemné.

Dostali jsme pizzy a dali se do jídla. Měli jsme pizzy Family a Klasik. Přičemž Family byla klasická pizza s vejcem a Klasik pizza se žampiony. Myslím si, že dávání takových speciálních názvů není třeba. Třeba Klasik je zavádějící v tom, že těžko můžeme označit nějakou pizzu za klasickou a když už, představil bych si pod tím pojmem spíše margharitu či prosciutto, ale ne žampiony.

Konec hnidopišství, pojďme přímo na kost a to na chuť pizz samotných. A zde je ten masakr. Pizzy neměly téměř žádnou chuť. Chutnaly jako pizzy do mikrovlnky z hypermarketu, až na to, že byly šťavnatější. Rozhodně to nevypadá na to, že by kuchař měl s děláním pizz nějaké velké zkušenosti. Na druhou stranu věřím, že by chuť byla trochu někde jinde, kdyby použili kvalitnější suroviny a ne Tesco Value (na jejich obranu musím podotknout, že kečup, který nám byl pro jistotu přinesen ke stolu, byl z Kauflandu). A to vůbec nemluvím o tom, že eidam na pizzu nepatří. Pizzy bych možná i vrátil, ale moji přátelé se jich zhostili s vervou. Jednomu přišly průměrné, druhému velmi chutnaly. Na druhou stranu tomu druhému chutná snad všechno, takže se to moc nedá brát za bernou minci (a to nemluvím o tom, že si objednal ještě nášup).

A samozřejmě se musí zhodnotit i cena. Všechny pizzy zde stojí stejně- 110 korun. Přijde mi poměrně zvláštní, že suroviny na všech pizzách stojí stejně a navíc ještě tak málo. Ale pokud si s kvalitou hlavu příliš nelámete, je to odpovídající cena.

Závěr: Dobrá volba pro zákazníky, kteří se spokojí s málem za malé ceny. Rozhodně to však není místo, které bych doporučil svým známým.

 

Hodnocení- * (1/5 hvězdiček)

 

Hodnocená restaurace: Prima restaurace, Špičák 133, Český Krumlov http://www.primarestaurace.cz

Autor: Lukáš Navara | čtvrtek 15.12.2011 23:40 | karma článku: 9,94 | přečteno: 1968x
  • Další články autora

Lukáš Navara

Recenze: Interstellar

8.11.2014 v 12:01 | Karma: 7,16

Lukáš Navara

Utrpení

14.2.2012 v 22:17 | Karma: 8,61