5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích

30. 12. 2011 1:39:50
Zde je můj (trochu opožděný) vánoční dárek pro vás, milí čtenáři! Mám za sebou 11 kritik a spoustu návštěv různých restaurací. Rozhodl jsem se, že stejně jako slavný Gordon Ramsey vám napíšu 5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích ze všeho nejvíce. Napište mi, jakých je vašich TOP 5 a přeji vám šťastný nový rok 2012!

1. Kupované jídlo

Bramborové placky, knedlíky, polévky. To jsou asi tři nejčastější jídla, která dostávám v restauraci přímo ze samoobsluhy, jen ohřátá. Přece nebudu chodit do restaurace kvůli něčemu, co si mohu úplně stejně dobře udělat sám doma a za polovinu ceny. Myslím si, že předpřipravit si svoje vlastní není zase takový problém. Možná se to trochu podepíše na ceně jídla, ale na druhou stranu ho to pozvedne minimálně o třídu výše. Ostatně v mé příští kritice (vychází 5. 1. 2012) se dočtete, jak právě takové jídlo srazilo celkové hodnocení o jednu hvězdičku.

2. Mastné jídlo

V dnešní době fritéz, kterým ke smažení stačí kapka oleje, by mělo být příliš mastné jídlo spíše raritou, ale ne vždy to tak je. Nejodpornější pohled na talíř se mi naskytl při pohledu na řízek tak nasáklý olejem, že jeho obal téměř tekl po talíři. V kombinaci s odporným bramborovým salátem, který vypadal jako něčí zvratky, mě pak strašil v několika nočních můrách.

3. Jídlo bez chuti

Všechno vypadá dokonale, ale jakmile se zakousnete, chuť uteče z vaší pusy tak rychle, jak je to jen možné. Ostatně toto je asi nejčastější problém, se kterým se v restauracích setkávám. Z jídla je pak vlastně jen barevná hmota na zaplnění žaludku. A přitom kolikrát k dochucení stačí jen nasypat koření během vaření.

4. Oblohy

Zeleň a zahrádky na českých talířích stále zůstávají i přes řádění pořadu Ano, šéfe! Na jednu stranu chápu motivaci- talíř je pak hezčí, ale na druhou stranu salát si nikdo neobjednal, nemusí být kolikrát čerstvý a hlavně- každé jídlo je krásné, když se dobře naservíruje. Vzhled se pak nemusí dohánět oblohou.

5. Přeplácanost

Oceňuji velké porce, ale pokud dostanu talíř s hromadou knedlíků a cestu k masu si musím probít skrze ně, nejsem příliš nadšený. Stejně tak když je příliš omáčky, kdy se bojíte, že sotva zaboříte příbor, hned se něco vylije na stranu. U takových jídel musím obdivovat číšníky, že nerozlili ani kapku. Toto se dá snadno vyřešit právě tím, že vynecháme oblohu.

Autor: Lukáš Navara | pátek 30.12.2011 1:39 | karma článku: 16.72 | přečteno: 2517x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Cestování

Jan Vaverka

Bolívie - 7. díl: Na skok do Bolivijské Amazonie

Sto kilometrů vzdušnou čarou a jste z La Pazu v Amazonii. Ti odvážnější rovnou po silnici smrti. Je to kousek, ale zase takový fofr to není.

29.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 80 | Diskuse

Martin Faltýn

Letos jako před rokem - Malajsie a navíc Thajsko

Rok se s rokem shledal a nikdy bych nevěřil, že prakticky po roce se znovu podívám do Malajsie a letos také, prvně v životě, do Thajska. A protože dvakrát do stejné řeky opravdu nevstoupíte, věřte mi - bude o čem psát.

29.3.2024 v 8:08 | Karma článku: 6.50 | Přečteno: 100 | Diskuse

Klára Žejdlová

Italské Velikonoce? V mých vzpomínkách to jsou přátelé, rodina…a obžerství

I když to obžerství bylo prokládané dlouhými procházkami. Aby nám vytrávilo. A abychom nasbírali ingredience pro další vaření...

27.3.2024 v 14:48 | Karma článku: 20.13 | Přečteno: 502 | Diskuse

Miroslav Semecký

Nacházíte ve Španělsku? Používáte aplikaci Telegram? Zpozorněte!

Oblíbená komunikační aplikace ve Španělsku končí. Bude vypnuta (zablokován přístup) v řádu několika následujících hodin. Soudce Národního soudu Santiago Pedraz vydal rozhodnutí, ve kterém nařizuje mob..

23.3.2024 v 17:51 | Karma článku: 17.13 | Přečteno: 585 | Diskuse

Jan Vaverka

Bolívie - 6. díl: Den v La Pazu

La Paz je město jako žádné jiné. Dvoumilionová aglomerace sahající až nad 4000 metrů nad moře, ulice jsou strmé, propojené lanovkami, a kolem obrovská kulturní a sociální diverzita.

22.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 16.60 | Přečteno: 237 | Diskuse
Počet článků 43 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1618
Křesťan, student, spisovatel, moderátor rádia ICM, amatérský kritik restaurací.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...