Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích

30. 12. 2011 1:39:50
Zde je můj (trochu opožděný) vánoční dárek pro vás, milí čtenáři! Mám za sebou 11 kritik a spoustu návštěv různých restaurací. Rozhodl jsem se, že stejně jako slavný Gordon Ramsey vám napíšu 5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích ze všeho nejvíce. Napište mi, jakých je vašich TOP 5 a přeji vám šťastný nový rok 2012!

1. Kupované jídlo

Bramborové placky, knedlíky, polévky. To jsou asi tři nejčastější jídla, která dostávám v restauraci přímo ze samoobsluhy, jen ohřátá. Přece nebudu chodit do restaurace kvůli něčemu, co si mohu úplně stejně dobře udělat sám doma a za polovinu ceny. Myslím si, že předpřipravit si svoje vlastní není zase takový problém. Možná se to trochu podepíše na ceně jídla, ale na druhou stranu ho to pozvedne minimálně o třídu výše. Ostatně v mé příští kritice (vychází 5. 1. 2012) se dočtete, jak právě takové jídlo srazilo celkové hodnocení o jednu hvězdičku.

2. Mastné jídlo

V dnešní době fritéz, kterým ke smažení stačí kapka oleje, by mělo být příliš mastné jídlo spíše raritou, ale ne vždy to tak je. Nejodpornější pohled na talíř se mi naskytl při pohledu na řízek tak nasáklý olejem, že jeho obal téměř tekl po talíři. V kombinaci s odporným bramborovým salátem, který vypadal jako něčí zvratky, mě pak strašil v několika nočních můrách.

3. Jídlo bez chuti

Všechno vypadá dokonale, ale jakmile se zakousnete, chuť uteče z vaší pusy tak rychle, jak je to jen možné. Ostatně toto je asi nejčastější problém, se kterým se v restauracích setkávám. Z jídla je pak vlastně jen barevná hmota na zaplnění žaludku. A přitom kolikrát k dochucení stačí jen nasypat koření během vaření.

4. Oblohy

Zeleň a zahrádky na českých talířích stále zůstávají i přes řádění pořadu Ano, šéfe! Na jednu stranu chápu motivaci- talíř je pak hezčí, ale na druhou stranu salát si nikdo neobjednal, nemusí být kolikrát čerstvý a hlavně- každé jídlo je krásné, když se dobře naservíruje. Vzhled se pak nemusí dohánět oblohou.

5. Přeplácanost

Oceňuji velké porce, ale pokud dostanu talíř s hromadou knedlíků a cestu k masu si musím probít skrze ně, nejsem příliš nadšený. Stejně tak když je příliš omáčky, kdy se bojíte, že sotva zaboříte příbor, hned se něco vylije na stranu. U takových jídel musím obdivovat číšníky, že nerozlili ani kapku. Toto se dá snadno vyřešit právě tím, že vynecháme oblohu.

Autor: Lukáš Navara | pátek 30.12.2011 1:39 | karma článku: 16.22 | přečteno: 2467x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Cestování

Jan Ziegler

Chcete užít parádní dovolenou, Horní Planá s krásným okolím je ideální volbou

Mimořádně pestrá nabídka pro návštěvníky, kteří se tady rozhodně nemusí nudit. To je Horní Planá v letních měsících. Toto šumavské město navíc leží v relativní blízkosti dalších návštěvnických magnetů.

17.8.2017 v 7:08 | Karma článku: 8.00 | Přečteno: 242 | Diskuse

Ervín Dostálek

Místo báječné k narození - 201: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Ano, čtete správně název obce na ostrově Anglesey ve Walesu, známé jen pro své dlouhé jméno, což v překladu zní asi takto: Kostel Panny Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela sv Tysilia u červené jeskyně...

16.8.2017 v 20:48 | Karma článku: 5.59 | Přečteno: 164 | Diskuse

Lubomír Stejskal

Korálový miniatlas (II). Pomec – císařský, nebo královský?

V úvodním díle (15/8/2017) tohoto nepravidelného cyklu o korálových rybách v Rudém moři jsme se zastavili u klipek. Řekli jsme si, že jeden a týž druh může mít (a také má) víc názvů. Dnes je na řadě pomec.

16.8.2017 v 8:00 | Karma článku: 8.40 | Přečteno: 135 | Diskuse

Milan Zajíc

Cestou k mrakům .... výlet na Brandlscharte

V 4.45 mi zvoní budík, hbitě vstávám a začínám "balit" propriety na dnešní výlet. Dnes se vydávám na jeden z místních kopců Brandlscharte 2371 m.

15.8.2017 v 16:52 | Karma článku: 9.71 | Přečteno: 174 | Diskuse

Vladimír Hauk

Tajemství čínské kuchyně

Hlavně dávej pozor na to, co tam budeš jíst...aby ses z toho nepotento..., kdo ví co ti tam všechno strčí pod nos. V tropech buď zvlášť opatrný. Pozor na psy, krysy, brouky, hady a vůbec na všechnu tu havěť, co tam jedí.

15.8.2017 v 8:15 | Karma článku: 22.07 | Přečteno: 661 | Diskuse
Počet článků 43 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1556
Křesťan, student, spisovatel, moderátor rádia ICM, amatérský kritik restaurací.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.