Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích

30. 12. 2011 1:39:50
Zde je můj (trochu opožděný) vánoční dárek pro vás, milí čtenáři! Mám za sebou 11 kritik a spoustu návštěv různých restaurací. Rozhodl jsem se, že stejně jako slavný Gordon Ramsey vám napíšu 5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích ze všeho nejvíce. Napište mi, jakých je vašich TOP 5 a přeji vám šťastný nový rok 2012!

1. Kupované jídlo

Bramborové placky, knedlíky, polévky. To jsou asi tři nejčastější jídla, která dostávám v restauraci přímo ze samoobsluhy, jen ohřátá. Přece nebudu chodit do restaurace kvůli něčemu, co si mohu úplně stejně dobře udělat sám doma a za polovinu ceny. Myslím si, že předpřipravit si svoje vlastní není zase takový problém. Možná se to trochu podepíše na ceně jídla, ale na druhou stranu ho to pozvedne minimálně o třídu výše. Ostatně v mé příští kritice (vychází 5. 1. 2012) se dočtete, jak právě takové jídlo srazilo celkové hodnocení o jednu hvězdičku.

2. Mastné jídlo

V dnešní době fritéz, kterým ke smažení stačí kapka oleje, by mělo být příliš mastné jídlo spíše raritou, ale ne vždy to tak je. Nejodpornější pohled na talíř se mi naskytl při pohledu na řízek tak nasáklý olejem, že jeho obal téměř tekl po talíři. V kombinaci s odporným bramborovým salátem, který vypadal jako něčí zvratky, mě pak strašil v několika nočních můrách.

3. Jídlo bez chuti

Všechno vypadá dokonale, ale jakmile se zakousnete, chuť uteče z vaší pusy tak rychle, jak je to jen možné. Ostatně toto je asi nejčastější problém, se kterým se v restauracích setkávám. Z jídla je pak vlastně jen barevná hmota na zaplnění žaludku. A přitom kolikrát k dochucení stačí jen nasypat koření během vaření.

4. Oblohy

Zeleň a zahrádky na českých talířích stále zůstávají i přes řádění pořadu Ano, šéfe! Na jednu stranu chápu motivaci- talíř je pak hezčí, ale na druhou stranu salát si nikdo neobjednal, nemusí být kolikrát čerstvý a hlavně- každé jídlo je krásné, když se dobře naservíruje. Vzhled se pak nemusí dohánět oblohou.

5. Přeplácanost

Oceňuji velké porce, ale pokud dostanu talíř s hromadou knedlíků a cestu k masu si musím probít skrze ně, nejsem příliš nadšený. Stejně tak když je příliš omáčky, kdy se bojíte, že sotva zaboříte příbor, hned se něco vylije na stranu. U takových jídel musím obdivovat číšníky, že nerozlili ani kapku. Toto se dá snadno vyřešit právě tím, že vynecháme oblohu.

Autor: Lukáš Navara | pátek 30.12.2011 1:39 | karma článku: 15.91 | přečteno: 2460x

Další články blogera

Lukáš Navara

Recenze: Interstellar

Pan Christopher Nolan je skutečný mistr svého řemesla. Prakticky vzato nenatočil film, který bych hodnotil jako špatný, nebo i jen nadprůměrný. Interstellar nám ukázal, že když se bratři Nolanovi do něčeho pustí, vznikne něco úžasného. Pojďme se na to podívat.

8.11.2014 v 12:01 | Karma článku: 6.57 | Přečteno: 530 | Diskuse

Lukáš Navara

Fejeton: Volit dnes už není v módě

Mnoho lidí sledovalo letošní druhé kolo senátních voleb se strachem, jiní s nadšením a poté se najde masová většina, které byly volby zcela lhostejné. A ne že by to bylo kvůli tomu, že se volby konaly jen v jedné třetině volebních obvodů, nebo že by průměrný Čech neměl zájem o politiku...

21.10.2014 v 10:00 | Karma článku: 6.59 | Přečteno: 326 | Diskuse

Další články z rubriky Cestování

Ladislav Větvička

Byl to komuňista. Ale umirněny. Tradyce v Koločavě byla obnovena.

Koločava, to je hrozna ďura v krasnem udoli Podkarpatske Rusi. Žije se tam blbě, bo všude daleko, dostat se tam da blbě, bo cesty pamatuju Masaryka a je tam nuda, bo zhyčkany turista tam nema co robit a raději vali do Chorvacka.

27.6.2017 v 11:11 | Karma článku: 43.55 | Přečteno: 3757 | Diskuse

Jan Tomášek

Oběd po indicku

Někde v indickém státe Radžastán – na úpatí nevysokých hor leží malá vesnice kam byli na oběd pozváni dva Češi. Jedním z nich jsem byl i já – psal se rok 1996.

27.6.2017 v 9:02 | Karma článku: 10.71 | Přečteno: 336 | Diskuse

Miroslav Hruška

Jak jsem vypnul aneb reportáž z druhé víkendovky v Jeseníkách

Jedna víkendovka mi nestačila. Respektive nebude stačit. S tímto pocitem jsem se přihlásil na obě jarní víkendovky Zeměchval. Takže sotva jsem se vzpamatoval z jedné víkendovky, vyrážím v pátek 5. května do Jeseníku znovu.

27.6.2017 v 7:30 | Karma článku: 7.03 | Přečteno: 198 | Diskuse

Jan Tomášek

Halič a severní Slovensko 1997

Tenkrát bylo Polsko taková země neprobádaná – už nevím přesně kdo s nápadem na cestu sem přišel – ale každopádně jsme jeli čtyři. Jedna dívka a tři pánové.

26.6.2017 v 23:21 | Karma článku: 9.48 | Přečteno: 380 | Diskuse

Lukáš Swoboda

Když církev zdědí dům v němž žijete. Aneb: "My jsme církev, my neděláme chyby" (dopsáno)

To se povedlo i mě. Zaklepali na dveře a něco chtěli. Jsem přívětivý. Svědky kohokoliv klidně vyslechnu ať rozšířím nejen obzory. Jenže!:-) Oni chtějí rozšířit jen jedno. Tvoji peněženku. Nebo tě prostě jen tak z legrace vyho...

26.6.2017 v 23:16 | Karma článku: 25.75 | Přečteno: 1484 | Diskuse
Počet článků 43 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1552
Křesťan, student, spisovatel, moderátor rádia ICM, amatérský kritik restaurací.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.