(Ne)obyčejný román 2- Emil Pracháč

Máte chuť se zasmát a pobavit? Už máte dost klasických románů a telenovel? Tak to si přečtěte (Ne)obyčejný román- parodii především na telenovely.

 

  Brána věznice se otevřela a pan Losos objal svého syna. ,,Tys to tak dobře vymyslel, synu.", řekl pan Losos a plakal synovi na rameno. ,,Ale, bez autorovi pomoci bych to nezvládl. Stačilo pár soudů a trošku upravit fakta a zvládli jsme to. Asi nejtěžší bylo dokázat to, že Emil Pracháč podplatil soudce.",,No, hlavně, že to máme za sebou.",,Tím bych si nebyl tak jist.", ozval se za nimi člověk, který vypadal jako dokonalý „parchant". ,,Co tu chceš, ty grázle?!", vyjel na něj pan Losos. ,,Ale, ale, ale. Snad bychom se nezlobili, pane Losose? Nebyl jste snad odsouzen právem? To mě mrzí, chudáčci moji. No, mějte se hezky. Jo a ještě něco. Nezapomeňte, že vám velmi snadno seberu vaši firmu Tak to teda ne i Cheese and Milk Copany, kterou máte tak rád Lve a hlavně vaši milovanou ženu Marietu. Tak naschle.", řekl Emil Pracháč, nasedl do svého mercedesu  a ujížděl pryč. Lev Losos byl tak naštvaný, že po autě hodil dlažební kostku, ale minul. Zmítal jím tak velký vztek, který u něho ani jeho vlastní otec nikdy neviděl. Lev se obrátil k jeho otci a řekl mu: ,,Přísahám autoru, že jestli na Marietu jen šáhne, tak ho zaživa zabiji." Nasedli do limuzíny a jeli do Lvovo vily.

  Během cesty Lev vyprávěl, co všechno udělá Emilovi, jestli šáhne na Marietu. ,,...a pak mu budu postupně a pomalu štípat prsty kleštěmi, hezky článek po článku. A až se z toho počůrá, tak ho tu moč donutím vypít a pak mu budu pilou řezat nohy a schválně mu tam budu dávat obvazy, aby vydržel co nejvíc a nakonec ho ukřižuji a na tom kříži ho nechám vyhladovět...", takhle to dopodrobna probíral celou cestu až do vily. Když vystoupili, Lev se hnal za Marietou, která zrovna seděla v pokoji a psala si do svého deníčku. ,,Marieto! Miluješ jen mě? Jsi mi věrná?!" Marieta byla otázkou absolutně šokována a odpověděla:,,Samozřejmě, že ano! Za tebe bych klidně zemřela.",,Jo?! Vážně?! Tak to vyzkoušíme...",,CO?!",,Ne, ne. Promiň, drahá. Hrozně mě vytočil ten hajzl Pracháč.",,Věřím, že to s ním nebude lehké. A vezmeš mě na romantickou večeři, kterou jsi mi slíbil?" Lev už chtěl odmítnout, protože měl hromady vyřizování, ale aby si Marietu udržel, řekl:,,Samozřejmě. Bude to restaurace Zlatá makrela. Je tam nový šéf u kterého mám jistou protekci. A hlavně mi slíbil, že udělá specialitu, kterou mohou ochutnat jen V.I.P..",,Ach. To bude tak romantické.". Marietiny oči doslova zářili a tak byl Lev spokojen.

  Vyšel ven a zamířil do své kanceláře, kde ho překvapil sluha a Juff. ,,Co otravuješ, Juffe?!" Sluha: ,,Promiňte, pane, ale on sem vtrhl násilím..." Juff:,,Máme problém. A oba máme stejný problém. Ten problém...",,...se jmenuje Emil Pracháč.", dopověděl za Juffa Lev. ,,No a co já s tím? Chceš mi s ním snad pomoct?",,No... Podívej, Losose. On je proti nám oběma. Je to slizák, to je jasný. Ale my se taky nemáme rádi. Takže s tebou chci udělat obchod. Já ti pomůžu zbavit se Pracháče a ty mi dáš 2 desetiny procenta akcií firmy Cheese and Milk Company. Platí?" Lev váhal, ale co když se ho zbaví on sám? Pak by prohloupil a proto řekl:,,Ještě si to rozmyslím.",,Dobrá. To nespěchá. Tak se měj, Losose.",,Čau Juffe.", řekl Lev a zavřel za Juffem a sluhou dveře.

  Zapnul si rádio, aby si pustil nějakou příjemnou hudbu, ale než přeladil stanici, zaslechl jméno Pracháč a proto to přeladil zpět, aby poslouchal zprávy o svém největším nepříteli. Reportérka říkala:,,Ano, ano! A pan Emil Pracháč, nejbohatší člověk ve městě nyní přispěl na sirotčinec sestry Kláry celých 50 milionů korun! Hurá! A tady ho máme! Našeho hrdinu.",,No já bych jen chtěl říct, abyste si uvědomili, že takový Juff ani Losos nedali nikdy nic...",,No ovšem!", zařval Lev jako lev, vzal rádio a třísknul s ním o zem. ,,Napřed si získat popularitu u lidí! On je teď ten hodný a já ten zlý!" Jak Lev očekával, za chvíli se do pokoje vyřítila Marieta:,,Jak to, že jsme ještě nepřispěli ani haléř?! A nejhorší na tom je, že chce Emil Pracháč kandidovat na starostu města!",,No jo. Ale víš, co mě napadlo, drahá? Uděláme neziskovou nadaci! Nadaci Mariety Lososové! To je víc, než jeden příspěvek! A budeme bojovat proti Pracháčovi!" Marieta se rozzářila štěstím, políbila svého muže a vyběhla z pokoje.

  Lev si klekl na kolena modlil se:,,Autore, jenž jsi mimo papír, prosím, vysvětli mi, co má všechno tohle znamenat?!" V tu ránu mu přišla dodatečná pošta, kterou poslíček ráno zapomněl roznést. Bylo na ní napsáno:,,Můj milí Lve. Tady autor. Ne, že bych tě neměl rád, ale teď se dostaneš do velkých problémů. Emil Pracháč tě bude často porážet, ale nevzdávej to a možná ti poté pomůžu. Ale dám ti dvě dobré rady: ta první je, aby ses nehnal jen za penězi a svou ženou. Zkus se také podívat mezi obyčejné lidi. A druhá rada zní tak, že bude určitě dobré, když se budeš chodit se svým otcem radit co a jak. Má totiž dlouholeté zkušenosti s vedením firmy a díky tomu se mu podařilo úspěšně rozjet firmu Houstan. Nyní už ode mě nebudeš dostávat žádné dopisy. Možná až v jiných kapitolách příběhu. Hodně zdaru ti přeje autor."

  Tato zpráva Lva ani nepotěšila, ani nenaštvala. Byl totiž šokován tímto nenadálým zvratem. Hlavně mu vrtalo hlavou, jak je vůbec možné, že během jednoho dne se obrátí tak šťastný život absolutně naruby.

  Mezitím Juff dorazil domů a zavolal:,,Supříku!" Nikdo se však neozýval a tak si Juff pomyslel:,,No jo, už zase někde lítá" a zapnul si televizi, kde se potvrdilo, že měl pravdu, když viděl, jak Superman zrovna drží v náručí nějakou blondýnu a letěl s ní směrem k zemi. Tam si dali velkou pusu. Juffa to velice potěšilo, protože věděl, že má dobrý důvod k rozvodu. Když se Superman vrátil, Juff na něj okamžitě vyjel:,,Jak si to jako představuješ?! Necháš toho?! Ty mě podvádíš! Nechám se rozvést!" Superman se rozplakal a brečel ještě 6 dní po rozvodu. Juff celý šťastný, že už nemusí být se Supermanem, se vrátil do své, už zašlé vily a objednal si lehkou dívku.

Autor: Lukáš Navara | čtvrtek 7.8.2008 20:30 | karma článku: 8,98 | přečteno: 945x
  • Další články autora

Lukáš Navara

Recenze: Interstellar

Pan Christopher Nolan je skutečný mistr svého řemesla. Prakticky vzato nenatočil film, který bych hodnotil jako špatný, nebo i jen nadprůměrný. Interstellar nám ukázal, že když se bratři Nolanovi do něčeho pustí, vznikne něco úžasného. Pojďme se na to podívat.

8.11.2014 v 12:01 | Karma: 7,16 | Přečteno: 550x | Diskuse| Kultura

Lukáš Navara

Fejeton: Volit dnes už není v módě

Mnoho lidí sledovalo letošní druhé kolo senátních voleb se strachem, jiní s nadšením a poté se najde masová většina, které byly volby zcela lhostejné. A ne že by to bylo kvůli tomu, že se volby konaly jen v jedné třetině volebních obvodů, nebo že by průměrný Čech neměl zájem o politiku...

21.10.2014 v 10:00 | Karma: 8,32 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Lukáš Navara

Utrpení

Krátká báseň o utrpení, protože ve světě je mnoho zla a proto se nemůžeme vždy smát...

14.2.2012 v 22:17 | Karma: 8,61 | Přečteno: 931x | Diskuse| Poezie a próza

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Švejk restaurant

Někdo, kdo vydělává na dobrém jméně příběhů a nejslavnějším českém vojákovi z dob Rakouska-Uherska. Je to ostuda, nebo si název zaslouží?

20.1.2012 v 0:07 | Karma: 12,59 | Přečteno: 2291x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Cikánská jizba

Navštívil jsem restauraci, kde je o zábavu postaráno, překvapivě dobré jídlo a kde rasismus skutečně nemá své místo ani opodstatnění. První kritika roku 2012 čeká na přečtení.

5.1.2012 v 23:40 | Karma: 12,38 | Přečteno: 4035x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Svobodu se lidovci snažili dostat pryč ze strany, teď kauzu odkládají

24. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  16:13

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších poliků, bývalého šéfa strany a...

Vláda je pro preventivní zadržení zbraně. Podezřelé nákupy se mají hlásit

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  16:10

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

ÓČKO rozšiřuje spolupráci s influencery, odemyká jejich prémiový obsah

24. dubna 2024

ÓČKO prohlubuje spolupráci s předními českými videomakery a podcastery. V novém projektu O UNLOCKED...

Z léčebny za odměnu do fast foodu. Obézních dětí přibývá, i kvůli rodičům

24. dubna 2024

Premium Dětí s obezitou přibývá. „Z naší praxe nic nenasvědčuje tomu, že by se situace měla lepšit, spíše...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč

  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
Křesťan, student, spisovatel, moderátor rádia ICM, amatérský kritik restaurací.

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články