Kritika restaurací: Papa´s Living Restaurant
Vejdeme dovnitř výše zmíněného království (říkejme mu třeba restaurace). Vnitřek nás neokouzlí, ale ani nezklame. Jedná se o hezkou restauraci, se vkusnou výzdobou a fotkami herců a umělců převážně z let minulých. Po krátkém porozhlédnutí zjistíme, že se zde nachází i terasa s výhledem. Avšak nic nás vyloženě neposadí do jedné z dřevěných židlí, takže dávám 2 * za prostředí. (Navíc zahlédneme i něco, co se podobá hracímu koutku pro děti.)
Posadíme se do výše zmíněné židle a objednáme si jídlo. Ano, to my jsme ti zlí zákazníci, co chtějí jídlo. Peněženka lehce brečí za vyšponované ceny, ale na dobrém jídle se přece šetřit nedá, každopádně se k tomu vyjádřím později. Místní děvečka (říkejme jí obsluha) tedy přijde a čeká nás velice milé překvapení. Obsluha je milá, usměvavá, komunikativní. Neváhá s doporučením dražších jídel a nezapomene připomenout, že jsou jídla téměř domácí výroby. Obsluha 3/3.
Po objednání se odebéřeme na výsernici (dnes toaleta), abychom vykonali menší potřebu a hodnotili hygienu. Co čert nechtěl, vše bylo čisté jako mistr Proper. Hygiena maximální počet hvězdiček.
Tady něco zle páchne. Zatím jsme neobjevili žádné pořádné hrubky, ale nebojte se, ono to přijde.
Po více než čtyřiceti minutách konečně dorazí vytoužené jídlo. Objednal jsem si lasaně a přes ty se já považuji za experta. Takže když si nějaká restaurace troufne dát tak těžké jídlo na jídelní lístek, velmi rád ho ochutnám. Nebudu vám lhát, bylo to dobré, ale rozhodně se nedá říct vynikající, nebo snad dokonalé. Já vím, co bych chtěl za 40 minut, když lasaně trvají klidně i 2 až 3 hodiny nejlepším kuchařům, ale nebyl to můj nápad umístit je do menu. 3*.Další jídlo byl steak s brambory. Dvěma brambory. Byly pořádné, to ano, ale 2? No nic. Toto jídlo bylo skvělé, ale ne dokonalé. Steak byl lehce vysušený a to je chyba. Opět mi nebyl vyražen dech, takže 4*. A nyní ke špagetám. Kdo by kdy věřil, že se na nich dá něco zkazit, že? A víte, že dá? Špagety se nedaly jíst. Skutečně, existuje jen málo jídel, které bych já odmítal, avšak toto patří mezi ně. Nevím, co všechno se tam zkazilo, ale tato kombinace lehce rozvařených špaget a podivného sýra a omáčky k sobě vůbec nepasovaly. 0*. Veliké, veliké zklamání. Celkem za jídlo 2 hvězdičky.
A jakmile se pokazí jídlo, ostatní hodnocení se s tím svezou. Čekat 40 minut na odporné špagety v poloprázdné restauraci? Rychlost 1/3. A poměr kvalita-cena? Kdybych měl hodnotit čistě jen jídlo, pohybovalo by se to kolem 1* (byly použity i přírodní suroviny, avšak chuť to nezlepšilo). Jenže vzhledem k dobrému prostředí, skvělé obsluze a excelentní hygieně dávám 2*.
Shrnutí:
Jídlo 2/5
Hygiena 5/5
Obsluha 3/3
Prostředí 2/3
Rychlost- 1/3
Hrací koutek- 1/1
Cena 2/4
Celkem- 16/24 = 67%
(Dle nového pětihvězdičkového hodnocení- *** (3 hvězdičky))
Věta na závěr: Naše milé království tedy návštěvu zákazníka prohrálo. Ale kdo ví, třeba to někdy příště zase dopadne jinak. Jestli nějaké příště bude.
Hodnocená restaurace: Papa´s Living Restaurant, Latrán 13, Český Krumlov
Lukáš Navara
Recenze: Interstellar
Pan Christopher Nolan je skutečný mistr svého řemesla. Prakticky vzato nenatočil film, který bych hodnotil jako špatný, nebo i jen nadprůměrný. Interstellar nám ukázal, že když se bratři Nolanovi do něčeho pustí, vznikne něco úžasného. Pojďme se na to podívat.
Lukáš Navara
Fejeton: Volit dnes už není v módě
Mnoho lidí sledovalo letošní druhé kolo senátních voleb se strachem, jiní s nadšením a poté se najde masová většina, které byly volby zcela lhostejné. A ne že by to bylo kvůli tomu, že se volby konaly jen v jedné třetině volebních obvodů, nebo že by průměrný Čech neměl zájem o politiku...
Lukáš Navara
Utrpení
Krátká báseň o utrpení, protože ve světě je mnoho zla a proto se nemůžeme vždy smát...
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Švejk restaurant
Někdo, kdo vydělává na dobrém jméně příběhů a nejslavnějším českém vojákovi z dob Rakouska-Uherska. Je to ostuda, nebo si název zaslouží?
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Cikánská jizba
Navštívil jsem restauraci, kde je o zábavu postaráno, překvapivě dobré jídlo a kde rasismus skutečně nemá své místo ani opodstatnění. První kritika roku 2012 čeká na přečtení.
Lukáš Navara
5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích
Zde je můj (trochu opožděný) vánoční dárek pro vás, milí čtenáři! Mám za sebou 11 kritik a spoustu návštěv různých restaurací. Rozhodl jsem se, že stejně jako slavný Gordon Ramsey vám napíšu 5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích ze všeho nejvíce. Napište mi, jakých je vašich TOP 5 a přeji vám šťastný nový rok 2012!
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Prima restaurace
Minulá restaurace byla velmi dobrá, ale tahle je jako ledová sprcha pro můj optimismus. Opečený masakr se právě servíruje na naše stoly v 11. kritice.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Pizzerie Latrán
A je to tady! V mé jubilejní desáté kritice proběhne setkání dvou nejtěžších vah české gastronomie- mě a Zdeňka Pohlreicha. Ale nebojte se, příliš kečupu nepoteče.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Lesní hostinec Eisenmann
Válka dvou architektů, lesní hospůdka a odporný bufet. Tyto tři prvky se skloubí do restaurace, která mě nepotěšila. A já jí také nepotěším.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Al Dente
Toto jídlo si musíte doslova ulovit sami a musíme být ostražití. Je totiž tak výborné, že ostatní lovci- zákazníci vás nenechají vydechnout. Kdo ale trpí nejvíce? Hygiena. Osmá kritika v našem seriálu je zde.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Cafe Retro Pizza & Cocktail
Po delší době tu máme konečně další sousto, do kterého je třeba se pořádně zakousnout! Dnes ochutnáme staročeskou pizzu, kterou nám donese nepříjemná servírka a dokonce poznáme i její rodinu! Ne však, že by šlo o co stát...
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Hospoda u Němečka
Dnes se podíváme na špatnou restauraci ve vesnici Dobrá. A tento protimluv není jediný. Potkáme dědečka hříbečka a neveselé překvapení na talíři. Nasaďte si bryndáky, šestá kritika je zde.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Restaurace Coca-Cola (Aquapalace Praha)
Minule jsem byl při své recenzi lehce neobjektivní, takže je na čase si zase pořádně zakritizovat. Dnes si dáme hranolky bez hranolků a hamburger bez hamburgeru aneb čtvrtá recenze je tady.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Český mlýn
Ve třetí kritice se podíváme do jižních Čech, kde si dáme pořádný žvanec a rožmberskou rybí polévku v typicky staročeském mlýnu.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Suchan Kaffee
Moje druhá kritika restaurací vstoupí do jedné restaurace v Rakousku, aneb jaké to je, když mezi odpadky najdete hroudu zlata.
Lukáš Navara
Kritika restaurací: Restaurant u Eiffelovky
Má první kritika bude o zajímavé restauraci. Především je zajímavá tím, že není ničím zajímavá. Jak dopadne kritika první restaurace v našem seriálu?
Lukáš Navara
Nový seriál recenzí na blog.idnes.cz
Našel jsem si nového koníčka. Jsem milovník jídla a to především toho dobrého. Zároveň si potrpím na hygienu a příjemné vystupování. Mým novým koníčkem je dělat kritika restaurací, které jsem navštívil. Protože do restaurace člověk nejde jen něco zdlábnout, ale jde si pro celkový zážitek.
Lukáš Navara
Nápad pro reklamy na notebooky Fujitsu
Toto je můj příspěvek do soutěže Fujitsu. Doufám, že se bude líbit. Více na www.soutez-fujitsu.cz.
Lukáš Navara
Láska- nekrásnější a zároveň nejkrutější cit
Co je vůbec láska? Kde se vzala? Je to jen dočasná hormonální porucha, nebo vnitřní opravdovost? Čím to, že láska nás tak na jednu stranu drtí a na druhou povzbuzuje? A proč se člověk zamilovává? Láska. Jedna z nejhezčích věcí na světě. Nebo jedna z nejodpornějších věcí? Já jakožto zamilovaný člověk vím, co to je láska a znám její krutost i radost.
Lukáš Navara
Kněžství vs. rodinný život
Když se mladý člověk rozhodne, že celý svůj život zasvětí Kristu a službě církvi, musí počítat s tím, že přijde o spoustu „výhod" standardního života. Proč dávám slovo „výhod" do uvozovek? Čtěte dál.
předchozí | 1 2 3 | další |
- Počet článků 43
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1618x