Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

fioman

Ten koláč na fotografii,

ten vypadá vskutku excelentně, Lukáši. R^ Ten bych si dal hned! F.F.

0/0
12.1.2012 12:51

dimple

Pro Camino a autora

umí neumí, chuť má každý jinou... Hodnocení autora mi připadá tak

subjektivní, že bych si na základě jeho doporučení nedopřál ani párátko

na stole. Je to jen a pouze subjektivní pocit jedné osoby, pár restaurací z milionu a možná neochota personálu v ČK byla způsobena něčím jiným než partou známých u vedlejšího stolu ( to je vsuvka pro Camino, že čtu i předešlá hodnocení). BTW autore, kolik jste toho uvařil, že tak přesně víte co a jak má chutnat a kolik spokojených přátel s

vaším výtvorem máte?

Já, např., po zkušenostech z Itálie si v obyčejné restauraci v ČR nedám italskou specialitu ať jsou to pasta, antipasta(to ani vetšinou neznají), či obyčejný spritz, protože vím, že je vařeno a děláno z lokálních surovin a tudíž to stojí za h....

0/0
3.12.2011 10:44

dimple

Re: Pro Camino a autora

Tím pádem nemám potřebu sdělovat, že v Kotěhůlkách na fusilli nechoďte, protože je logické, že to neumí.

0/0
3.12.2011 10:46

Bujo7

Re: Pro Camino a autora

Je logické, že je to více subjektivní, než profesionální kritiky komerčních kritiků, kteří vystudovali mnoho kuchařský škol na celém světě. Neustále mě kritizujete za neprofesionálnost, ale musíte pochopit, že já profesionál nejsem. To, že jsem zatím zhodnotil málo restaurací je tím, že teprve začínám. Nemůžu sem za jeden rok přidat 100 restaurací.

Spokojených přátel znám dost a myslím si, že počet spokojených přátel není podstatný (naopak je mi od nich vyčítáno, že jsem až příliš tvrdý).

Pravděpodobně jsem toho nenavařil více, než Vy, ale to, co píšu, jsem vykoukal z různých pořadů a knih o vaření. A jídel jsem neochutnal málo.

Jinak je jasné, že v Česku pravé Italské jídlo naleznete těžko, ale od toho navštěvuji restauraci, protože věřím, že dříve a později právě najdu skvost a ten právě vyzdvihnu nad ostatní.

0/0
3.12.2011 22:30

dimple

Omlouvám se za možná trochu prudší reakci,

před 14 dny jsem doma navařil halászlé a téměř nikomu jsem nedal ochutnat, jak bylo dobré... ;-DTři dny jsem ho baštil. V Maďarsku a na Slovensku jsem ho měl tolikrát a na tolika místech, že si troufám říct, že si ho upravím a dochutím tak, aby chutnalo téměř stejně, jako tam. Teď se chystám na TomYum ( vánoce se blíží, rybí pokrmy.... i když TY bude z konzervy a mražených krevet) a myslím, že i když jsem tu polévku v Asii jednal mnohokrát, tentokrát se oné chuti nedokážu přiblížit... Ale já vím, jak má chutnat a možná se přemluvím, že je stejná jako tam... ;-)

Možná by to chtělo z vaší strany méně škrobený a neodporující si styl.

Po vzoru Camina, budu číst dál a čekat na ten skvost...

0/0
5.12.2011 19:19

AlesPresler

Polévka byla velice dobrá,

ale chybělo jí správné dochucení, píše autor. Tak byla dobrá, nebo ji dochutil pepřem, solí, kečupem? Jen je mi trochu divné, že mladý muž, student, bloumá osaměle po hospodách a pak o tom píše blogy. To opravdu nemá žádné kamarády či kamarádky kromě těch virtuálních, kteří s ním ex post jím vyvolenou putyku navštíví?

+1/0
2.12.2011 3:23

CarolusMagnus2

Re: Polévka byla velice dobrá,

Od toho je na stole solnička, pepřenka, a jiné, aby si člověk dochutil podle svého. Každý má jinou chuť a kuchař nemůže chytit všechny najednou.

+1/0
2.12.2011 9:01

Bujo7

Re: Polévka byla velice dobrá,

Solnička a pepřenka nemají na stolech co dělat. Je právě na kuchaři, aby jídlo správně uvařil. Pokud to ale zkazí a odbude mě slovy: ,,Tak si to osolte, pane.", tak nemůže očekávat, že se tam někdy vrátím.

+1/0
2.12.2011 18:30

Camino.

Re: Polévka byla velice dobrá,

Ehm, solnicka ma co delat na stole, v normalnich restaurantech posleze prijde obsluha a zepta se vas, jestli chcete  cerstve namlety pepr:-)

0/0
2.12.2011 18:39

Bujo7

Re: Polévka byla velice dobrá,

Můžu se ohnat tímto článkem: http://hobby.idnes.cz/v-nejlepsi-ceske-hospode-slanku-nenajdete-ochucuje-jen-kuchar-pun-/hobby-domov.aspx?c=A111201_1693699_hobby-domov_bma

0/0
2.12.2011 20:29

Camino.

Re: Polévka byla velice dobrá,

Nezlobte se na mne, ale to je na hlavu postavene...v celem svete, krome nejakych ulicnich prodacu v Azii na stole sul je, v Italii take jeste nekdy ocet a olej. Jak by k tomu prisli lide, kteri soli mene?

0/0
3.12.2011 7:00

Bujo7

Re: Polévka byla velice dobrá,

Ano, to jistě. Tak jako tak sůl to jídlo nezachrání, může ho vylepšit, ale rozhodně to nezachrání špatného kuchaře ani nijak nezvedne celkovou kvalitu jídla.

0/0
3.12.2011 22:37

dimple

Re: Polévka byla velice dobrá,

Aúúúúú

0/0
3.12.2011 17:09

Bujo7

Re: Polévka byla velice dobrá,

Správným dochucením myslím to, že jídlo bylo dobré, ale ne natolik, abyste se kvůli němu vracel. V restauraci jsem byl s přáteli, ale tento fakt mi nepřijde pro kritiku důležitý a proto jsem ho vynechal. Přijde mi směšné takto odsuzovat člověka na základě jednoho textu. Přečtěte si jiné mé kritiky a dost možná v některé z nich o mých společnících píši, i když je to celkem ztráta času, že. Toto není žádný příběh plný hlavních a vedlejších postav, s dějem a zápletkou. Je to kritika restaurací.

+1/0
2.12.2011 18:28

Camino.

Re: Polévka byla velice dobrá,

Vidim Vas zde poprve, pane Preslere, on urcite vi, jak dochutit a zrejme i ve svem mladem veku vice o kuchyni, nez Vy. Nekritizujte ho, neberte mu vitr z plachet....sleduji autora od zacatku a verim, ze se z nej stane odborny kulinarsky kritik a jednoho dne bude psat pro caspis Gourmet:-)R^

en.wikipedia.org/wiki/Gourmet_(magazine)

0/0
2.12.2011 18:37

Bujo7

Re: Polévka byla velice dobrá,

Mockrát děkuji za podporu a budu se snažit vás nezklamat. :)

0/0
2.12.2011 20:23

Camino.

Re: Polévka byla velice dobrá,

Nez jste zacal s kritikou, pane Preslere, mel jste si precist par autorovych blogu, na sve mladi umi! Mate se od nej co ucit!!

0/0
3.12.2011 7:02

MirekE

Nějak mi dělá problém tomu uvěřit...

Možná neobratnost slohu, možná příliš mnoho rozporů v jednom odstavci, možná nedostatek autority autora...

Hodnota takové recenze je po pravdě nulová. Jako reportážní pokusy je to fajn, ale dával bych si pozor na kontinuitu příběhu a faktů....

+2/0
2.12.2011 1:22

Bujo7

Re: Nějak mi dělá problém tomu uvěřit...

Děkuji za rady, ale neočekávejte ode mě kritiku plnou vědeckých poznatků a všelijakých rozumů. Jsem pouze amatérský kritik a ne člověk s mnoha lety praxe v oboru. píši tak, jak to vidím, jako obyčejný zákazník. Co se týče rozporů a neobratnosti slohu, mohl byste být konkrétnější? Abych se mohl takovým chybám v budoucnu vyvarovat.

0/0
2.12.2011 18:36

AlBunda

před dvěma lety

jsem tam byl a nebylo to moc poživatelné a salát už vůbec

0/0
1.12.2011 23:52

Bujo7

Re: před dvěma lety

Vida, tak je vidět, že se o dost zlepšily.

0/0
2.12.2011 0:07

Bujo7

Re: před dvěma lety

*zlepšili

0/0
2.12.2011 0:08

Camino.

Re: před dvěma lety

Nenech se odradit!!

0/0
2.12.2011 18:40



Bohyně v teplácích od Armaniho

Petice

Na co je hrdá ta, která má tepláky pro všechny příležitosti? Přečtěte si rozhovor se Zuzanou Hubeňákovou.

Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.