Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

IfčaX

31. 12. 2011 7:50
Asi by to chtělo konkretizovat restaurace.

S restaurací, kde by mi dali kupovanou polévku jsem se fakt ještě nikdy nesetkala. S jídlem nasáknutým tukem taky ne.  Knedlíky nevím - jídlo s omáčkou a knedlíkem jsem si  asi ještě nikdy v restauraci nedala.

Zeleninové oblohy jsou z mého hlediska fajn - spíš mi chybí, pokud je někde nedávají. Ale chápu, že pokud někdo zeleninu z nějakého záhadného důvodu nejí, tak je to pro něj jen zbytečný kus čehosi na talíři navíc.

Některé ty výhrady mi připadají spíš jakoby zhlédnuté v nějakém bufetu šesté kategorie.

0 0
možnosti

pěnice

30. 12. 2011 15:37
Chodím do restaurace poměrně často,

ale ne že bych obíhala takový počet.Zásadně jdu jen tam, kde to mám ověřené.Také mezi restaurace nepočítám kdejakou špeluňku. Protože zrovna dnes máme s manželem výročí, byli jsme s našimi mladými na obědě a dali si biftek . Bylo to skvělé, maso měkoučké, pravda, cena vysoká, ale nic není zadarmo. Ještě bych ráda věděla, kde Vám dají hromadu omáčky.Ty knedlíky snad věřím.

0 0
možnosti

_muffin_

30. 12. 2011 13:14
tak teda nevim

Ja pracoval v restauracich cca 15 let a to podotykam, ze v zadnych podradnych.

Vsechno je to o cenach jidla. !

Za nekupovane, ale primo v restauraci delane veci si hold priplatite, protoze naklady na rekneme houkovy knedlik vysoce prevysi cenu hotoveho vyrobku nekde v obchode. Takze pokud se chcete stravovat v restauracich, kde se najite levne, nikdy nemuzete cekat domaci jidlo. To proste nejde.

0 0
možnosti

empe6

30. 12. 2011 12:56
hm..............

V dnešní době fritéz, kterým ke smažení stačí kapka oleje........??8-o

Můžete specifikovat, co to bylo za jídlo, kde byla hora knedlíků, plno omáčky a obloha. 8-o

0 0
možnosti

VN63

30. 12. 2011 12:38
Hlad na tebe

0 0
možnosti

Sidonie_11

30. 12. 2011 10:46
Ad oblohy

Ve většině jídelních lístků máte uvedeno, že jídlo je s oblohou. Pokud to tam uvedeno není, můžete se zeptat. A nic Vám nebrání v tom, abyste obsluze řekl, že to chcete bez oblohy. No problem.

0 0
možnosti

perc

30. 12. 2011 10:59
Re: Ad oblohy

V poslední době jsem toto uvedeno na jídelním lístku nikde neviděl.

1 0
možnosti

perc

30. 12. 2011 8:49
Oblohy

K bodu 4. Tak jak říká pan Pollreich k zelenině a salátům na talíři - kdo Vás to učil. Chci si dát kus masa a oni na talíři přinesou také zeleninu. V horším případě navíc šťáva z ní vyteče do "šťávičky" z masa. To je zvěrstvo. Pamatuji se, že za toho bývalého zatracovaného režimu bylo v jídelním lístku uvedeno "s oblohou" nebo "bez oblohy". Zeleninový salát či kompot si mohl každý objednat zvlášť.

Když v restauraci řeknu, že nechci žádnou zeleninu, ale jen maso, tak číšník kroutí nevěřícně hlavou.

Jak říká pan Pollreich, kdo je to učí?

2 0
možnosti

Camino.

30. 12. 2011 18:43
Re: Oblohy

zelenina je priloha a je bud lehce blanchovana, nebo v pare, aby zustala temer jako cerstva, mirne na masle a dochucuje se , petrzeli, cilantrem, pazitkou a nebo citronem. Oblohy jako calamady, to je ze sosace, nic jineho nebylo po cely rok. Salat ma byt vzdy stranou.:-)

0 0
možnosti

strnadz1

30. 12. 2011 8:46
dodatek

A ještě bych dodal většinou otřesnou kvalitu podávaného pečiva. Nemusím moc hospodské přílohy (viz rozblemcané knedlíky z Makra) a raději bych si klasický gulášek dal s chlebem nebo rohlíkem. Bohužel když si to objednám, vidím jen protažené ksichty obsluhy a na stole se pak ocitne cosi okoralého, gumového a nechutného. To nemůžou ty rohlíky dát alespoň rozpéct?

0 0
možnosti

dp11

30. 12. 2011 8:25
Ještě k bodu 1

UHO a UBO - prodává se v Makru pod označením Univerzální hnědá a bílá omáčka a bohužel je téměř ve všem. Jakoby nestačil ten výpek, co je v pekáči, popřípadě trocha másla s cibulkou.

1 0
možnosti

Camino.

30. 12. 2011 3:17
Dobry zaver na konci 2011!

Souhlasim se vsemi 5 body! Ziju v Kanade, takze se nemusim obavat kupovanych knedliku, ale prestala jsem jiz davno chodit do cinskych restaurantu, kde maji na menu "dim sum", protoze ty dumplings zrejme prileteli z Ciny....a jeden nevi, jaky jed a jak stare "kure" je v tom. Nic, co plavalo ve vroucim oleji nejim. Ani to, co vypada barevne sice hezky, ale mohlo by to byt ve vykladni skrini dalsi 3 mesice nemohu pozrit. To, co se podava u nas jako obloha a bylo v zavarovacich sklenici par mesicu, se nikde jinde nepodava a melo by to zustat v domacnosti dobre hospodyne......takove ty zahustene omacky...to je take nas nesvar, bohuzel A pritom veskere jidlo od mamy a babicky vzdy bylo perfektni! Hlavne se vse ocitlo na stole a mohla jsem se sama obslouzi,t a nemusela jsem pozrit, co nevypadalo dobre pro oci, nebo chutova cidla.

0 0
možnosti

_muffin_

30. 12. 2011 13:16
Re: Dobry zaver na konci 2011!

Zijete v Kanade? Tak to by me zajimalo do jakych restauraci tam chodite. Protoze tam si do kvalitni restaurace nemuze zajit jen tak nekdo.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS