Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

IfčaX

Asi by to chtělo konkretizovat restaurace.

S restaurací, kde by mi dali kupovanou polévku jsem se fakt ještě nikdy nesetkala. S jídlem nasáknutým tukem taky ne.  Knedlíky nevím - jídlo s omáčkou a knedlíkem jsem si  asi ještě nikdy v restauraci nedala.

Zeleninové oblohy jsou z mého hlediska fajn - spíš mi chybí, pokud je někde nedávají. Ale chápu, že pokud někdo zeleninu z nějakého záhadného důvodu nejí, tak je to pro něj jen zbytečný kus čehosi na talíři navíc.

Některé ty výhrady mi připadají spíš jakoby zhlédnuté v nějakém bufetu šesté kategorie.

0/0
31.12.2011 7:50

pěnice

Chodím do restaurace poměrně často,

ale ne že bych obíhala takový počet.Zásadně jdu jen tam, kde to mám ověřené.Také mezi restaurace nepočítám kdejakou špeluňku. Protože zrovna dnes máme s manželem výročí, byli jsme s našimi mladými na obědě a dali si biftek . Bylo to skvělé, maso měkoučké, pravda, cena vysoká, ale nic není zadarmo. Ještě bych ráda věděla, kde Vám dají hromadu omáčky.Ty knedlíky snad věřím.

0/0
30.12.2011 15:37

_muffin_

tak teda nevim

Ja pracoval v restauracich cca 15 let a to podotykam, ze v zadnych podradnych.

Vsechno je to o cenach jidla. !

Za nekupovane, ale primo v restauraci delane veci si hold priplatite, protoze naklady na rekneme houkovy knedlik vysoce prevysi cenu hotoveho vyrobku nekde v obchode. Takze pokud se chcete stravovat v restauracich, kde se najite levne, nikdy nemuzete cekat domaci jidlo. To proste nejde.

0/0
30.12.2011 13:14

empe6

hm..............

V dnešní době fritéz, kterým ke smažení stačí kapka oleje........??8-o

Můžete specifikovat, co to bylo za jídlo, kde byla hora knedlíků, plno omáčky a obloha. 8-o

0/0
30.12.2011 12:56

VN63

Hlad na tebe

0/0
30.12.2011 12:38

Sidonie_11

Ad oblohy

Ve většině jídelních lístků máte uvedeno, že jídlo je s oblohou. Pokud to tam uvedeno není, můžete se zeptat. A nic Vám nebrání v tom, abyste obsluze řekl, že to chcete bez oblohy. No problem.

0/0
30.12.2011 10:46

perc

Re: Ad oblohy

V poslední době jsem toto uvedeno na jídelním lístku nikde neviděl.

+1/0
30.12.2011 10:59

perc

Oblohy

K bodu 4. Tak jak říká pan Pollreich k zelenině a salátům na talíři - kdo Vás to učil. Chci si dát kus masa a oni na talíři přinesou také zeleninu. V horším případě navíc šťáva z ní vyteče do "šťávičky" z masa. To je zvěrstvo. Pamatuji se, že za toho bývalého zatracovaného režimu bylo v jídelním lístku uvedeno "s oblohou" nebo "bez oblohy". Zeleninový salát či kompot si mohl každý objednat zvlášť.

Když v restauraci řeknu, že nechci žádnou zeleninu, ale jen maso, tak číšník kroutí nevěřícně hlavou.

Jak říká pan Pollreich, kdo je to učí?

+2/0
30.12.2011 8:49

Camino.

Re: Oblohy

zelenina je priloha a je bud lehce blanchovana, nebo v pare, aby zustala temer jako cerstva, mirne na masle a dochucuje se , petrzeli, cilantrem, pazitkou a nebo citronem. Oblohy jako calamady, to je ze sosace, nic jineho nebylo po cely rok. Salat ma byt vzdy stranou.:-)

0/0
30.12.2011 18:43

strnadz1

dodatek

A ještě bych dodal většinou otřesnou kvalitu podávaného pečiva. Nemusím moc hospodské přílohy (viz rozblemcané knedlíky z Makra) a raději bych si klasický gulášek dal s chlebem nebo rohlíkem. Bohužel když si to objednám, vidím jen protažené ksichty obsluhy a na stole se pak ocitne cosi okoralého, gumového a nechutného. To nemůžou ty rohlíky dát alespoň rozpéct?

0/0
30.12.2011 8:46

dp11

Ještě k bodu 1

UHO a UBO - prodává se v Makru pod označením Univerzální hnědá a bílá omáčka a bohužel je téměř ve všem. Jakoby nestačil ten výpek, co je v pekáči, popřípadě trocha másla s cibulkou.

+1/0
30.12.2011 8:25

Camino.

Dobry zaver na konci 2011!

Souhlasim se vsemi 5 body! Ziju v Kanade, takze se nemusim obavat kupovanych knedliku, ale prestala jsem jiz davno chodit do cinskych restaurantu, kde maji na menu "dim sum", protoze ty dumplings zrejme prileteli z Ciny....a jeden nevi, jaky jed a jak stare "kure" je v tom. Nic, co plavalo ve vroucim oleji nejim. Ani to, co vypada barevne sice hezky, ale mohlo by to byt ve vykladni skrini dalsi 3 mesice nemohu pozrit. To, co se podava u nas jako obloha a bylo v zavarovacich sklenici par mesicu, se nikde jinde nepodava a melo by to zustat v domacnosti dobre hospodyne......takove ty zahustene omacky...to je take nas nesvar, bohuzel A pritom veskere jidlo od mamy a babicky vzdy bylo perfektni! Hlavne se vse ocitlo na stole a mohla jsem se sama obslouzi,t a nemusela jsem pozrit, co nevypadalo dobre pro oci, nebo chutova cidla.

0/0
30.12.2011 3:17

_muffin_

Re: Dobry zaver na konci 2011!

Zijete v Kanade? Tak to by me zajimalo do jakych restauraci tam chodite. Protoze tam si do kvalitni restaurace nemuze zajit jen tak nekdo.

0/0
30.12.2011 13:16

Camino.

Re: Dobry zaver na konci 2011!

Proc ne? Vetsinou se to da i s lahvi nebo karafou vina udelat na osobu tak za $ 60.-- u Cinana i za 20.--, ale tam uz dlouho nechodim, sem tam Thai a nebo Korea. www.nauticalnelliesrestaurant.com/

www.hellobc.com/Victoria-BC-Canada    v posledni dobe prevazne japonske restauranty, je jich spousta a muzete sedet a divat se, jak Vam to pripravuje.   Bezdomovci maji pravidelne teple jidlo v poledne a vecer homelessnation.org/node/341

0/0
30.12.2011 18:52

captain cook

Re: Dobry zaver na konci 2011!

zalezi na tom, zda je domaci kupni jmena koruna nebo kanadsky dolar. Pro navstevnika z Cech to vyjde draz, pro kanadskeho obcana ne.

0/0
31.12.2011 6:48

captain cook

Re: Dobry zaver na konci 2011!

domaci kupni mena, samozrejme!

0/0
31.12.2011 8:21



Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.