- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
S restaurací, kde by mi dali kupovanou polévku jsem se fakt ještě nikdy nesetkala. S jídlem nasáknutým tukem taky ne. Knedlíky nevím - jídlo s omáčkou a knedlíkem jsem si asi ještě nikdy v restauraci nedala.
Zeleninové oblohy jsou z mého hlediska fajn - spíš mi chybí, pokud je někde nedávají. Ale chápu, že pokud někdo zeleninu z nějakého záhadného důvodu nejí, tak je to pro něj jen zbytečný kus čehosi na talíři navíc.
Některé ty výhrady mi připadají spíš jakoby zhlédnuté v nějakém bufetu šesté kategorie.
ale ne že bych obíhala takový počet.Zásadně jdu jen tam, kde to mám ověřené.Také mezi restaurace nepočítám kdejakou špeluňku. Protože zrovna dnes máme s manželem výročí, byli jsme s našimi mladými na obědě a dali si biftek . Bylo to skvělé, maso měkoučké, pravda, cena vysoká, ale nic není zadarmo. Ještě bych ráda věděla, kde Vám dají hromadu omáčky.Ty knedlíky snad věřím.
Ja pracoval v restauracich cca 15 let a to podotykam, ze v zadnych podradnych.
Vsechno je to o cenach jidla.
Za nekupovane, ale primo v restauraci delane veci si hold priplatite, protoze naklady na rekneme houkovy knedlik vysoce prevysi cenu hotoveho vyrobku nekde v obchode. Takze pokud se chcete stravovat v restauracich, kde se najite levne, nikdy nemuzete cekat domaci jidlo. To proste nejde.
V dnešní době fritéz, kterým ke smažení stačí kapka oleje........??
Můžete specifikovat, co to bylo za jídlo, kde byla hora knedlíků, plno omáčky a obloha.
Ve většině jídelních lístků máte uvedeno, že jídlo je s oblohou. Pokud to tam uvedeno není, můžete se zeptat. A nic Vám nebrání v tom, abyste obsluze řekl, že to chcete bez oblohy. No problem.
V poslední době jsem toto uvedeno na jídelním lístku nikde neviděl.
K bodu 4. Tak jak říká pan Pollreich k zelenině a salátům na talíři - kdo Vás to učil. Chci si dát kus masa a oni na talíři přinesou také zeleninu. V horším případě navíc šťáva z ní vyteče do "šťávičky" z masa. To je zvěrstvo. Pamatuji se, že za toho bývalého zatracovaného režimu bylo v jídelním lístku uvedeno "s oblohou" nebo "bez oblohy". Zeleninový salát či kompot si mohl každý objednat zvlášť.
Když v restauraci řeknu, že nechci žádnou zeleninu, ale jen maso, tak číšník kroutí nevěřícně hlavou.
Jak říká pan Pollreich, kdo je to učí?
zelenina je priloha a je bud lehce blanchovana, nebo v pare, aby zustala temer jako cerstva, mirne na masle a dochucuje se , petrzeli, cilantrem, pazitkou a nebo citronem. Oblohy jako calamady, to je ze sosace, nic jineho nebylo po cely rok. Salat ma byt vzdy stranou.
A ještě bych dodal většinou otřesnou kvalitu podávaného pečiva. Nemusím moc hospodské přílohy (viz rozblemcané knedlíky z Makra) a raději bych si klasický gulášek dal s chlebem nebo rohlíkem. Bohužel když si to objednám, vidím jen protažené ksichty obsluhy a na stole se pak ocitne cosi okoralého, gumového a nechutného. To nemůžou ty rohlíky dát alespoň rozpéct?
UHO a UBO - prodává se v Makru pod označením Univerzální hnědá a bílá omáčka a bohužel je téměř ve všem. Jakoby nestačil ten výpek, co je v pekáči, popřípadě trocha másla s cibulkou.
Souhlasim se vsemi 5 body! Ziju v Kanade, takze se nemusim obavat kupovanych knedliku, ale prestala jsem jiz davno chodit do cinskych restaurantu, kde maji na menu "dim sum", protoze ty dumplings zrejme prileteli z Ciny....a jeden nevi, jaky jed a jak stare "kure" je v tom. Nic, co plavalo ve vroucim oleji nejim. Ani to, co vypada barevne sice hezky, ale mohlo by to byt ve vykladni skrini dalsi 3 mesice nemohu pozrit. To, co se podava u nas jako obloha a bylo v zavarovacich sklenici par mesicu, se nikde jinde nepodava a melo by to zustat v domacnosti dobre hospodyne......takove ty zahustene omacky...to je take nas nesvar, bohuzel A pritom veskere jidlo od mamy a babicky vzdy bylo perfektni! Hlavne se vse ocitlo na stole a mohla jsem se sama obslouzi,t a nemusela jsem pozrit, co nevypadalo dobre pro oci, nebo chutova cidla.
Zijete v Kanade? Tak to by me zajimalo do jakych restauraci tam chodite. Protoze tam si do kvalitni restaurace nemuze zajit jen tak nekdo.