Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kritika restaurací: Restaurant u Eiffelovky

Má první kritika bude o zajímavé restauraci. Především je zajímavá tím, že není ničím zajímavá. Jak dopadne kritika první restaurace v našem seriálu?

Restaurant u Eiffelovky se nachází vedle výstavy miniatur světových památek v Ostravě, čímž je příhodné si do něho zajít. Ze zahrádky je navíc na památky výhled, takže na první pohled skvělé místo k odpočinku. Zvenku to však příliš valně nevypadá. Budova restaurace vypadá jako ideální pro další nechutnou hospodu. Ale nesuďme knihu podle obalu a vejděme dovnitř.

„Páni“, napadlo mě hned. Zevnitř to na první pohled vypadalo na moc dobrou restauraci. Stoly i židle jsou nové, vše je přehledně uspořádáno a vyvedeno v dřevě. A jak už bylo zmíněno, ze zahrádky je moc hezký výhled. I po bližším prozkoumání se mi styl moc líbil, takže ten ohodnotím jako první. Dávám plný počet hvězdiček a tedy 3. Jediné, co by se dalo vytknout je, že nehrála u jídla živá kapela. :)

Takže příjemné překvapení. Naneštěstí teď nás čekají už jen překvapení nepříjemná. Restaurace se dle svého popisu zaměřuje hlavně na slavnosti, což ale neomlouvá nízký počet hostů- mě a rodinu. A vzpomínám si, že kdosi seděl na zahrádce a pracoval na přenosném počítači. To je vše. Což je ale kolikrát i plus, protože při jídle vás nikdo neruší a ještě k tomu jste velice rychle obsloužení. Ale to je jen poznámka na okraj.

Je na čase objednat si jídlo a tudíž přichází test obsluhy. Paní servírka se netvářila příliš nadšeně, že jsme narušili její pravidelné polehávání, ale poté byla celkem příjemná. Co mě však zamrzelo je, že nebylo vyslyšeno mé přání vyměnit v předem připraveném menu bramborovou polévku za jinou, přitom obě jsou za stejnou cenu. A to jsme tam seděli jen my. Takže za první citronový obličej a za nesmyslnost s polévkou ubírám dvě * ze tří. Jedna hvězdička zůstala za hezké popřání dobré chuti a za pohotovost.

Jídlo je objednáno- jde se testovat hygiena. A to jako první vždy mířím na záchod. Příjemné překvapení- záchody byly hezky čisté a vše bylo funkční, což ale prý neplatilo na záchodech dámských, kde chyběly ručníky a mýdlo. A kde není mýdlo, nejsou čisté ruce. Po vyjití ze záchodu jsem zpozoroval skupinu pavučin na stropě. Ale ne jen tak ledajakých. Starých, potrhaných a černých pavučin. Jíst s vědomím, že vám něco takového létá nad hlavou je nepříjemné. Dále jsem viděl zvenku restaurace velké otevřené okno do kuchyně, kam v letních měsících může nalétat spoustu nepříjemného hmyzu. A nádobí též nebylo čisté jako křišťál, takže dám 1 * z pěti za záchodky a čisté stoly. Jen jedna je proto, že udržet dobrý stav hygieny je při tak malém počtu zákazníků jednoduché.

A za velice krátký čas přichází k nám jídlo (3 *). Začínáme bramborovou polévkou. Jediné, co jsem pořádně cítil, je pepř a brambor tam bylo také poskrovnu. Toto byl spíše bramborový vývar. Hlavní chod byl pro mě salát. Oceňuji celkem dobrou čerstvost surovin, ale objednán byl salát s dresinkem. Jeho valná část se asi ztratila v jiné dimenzi, protože jsem tam našel jen pár nic neříkajících kapek. Navíc salát byl špatně opláchnutý a na okrajích trochu seschlý. Jiný, šunkový salát se čtyřmi druhy sýrů, byl pro jistotu bez šunky, což později servírka vysvětlila tím, že je to špatně napsané na jídelním lístku. Objednané palačinky nikomu dech nevyrazily, ale špatné nebyly. Jídlo za moc nestálo, ale jedl jsem horší. 1 * za snahu.

A nyní se vyjadřuji k ceně. Cena je průměrná, jako v jiných restauracích, ale v poměru kvalita/cena je to tak za 1 * ze 4.

Poslední hvězdičky se dají přidělit za umístění na internetu, což bylo splněno a ještě za atrakce pro děti. Též splněno, takže 2 * k dobru.

 

Shrnutí:

Jídlo 1/5

Hygiena 1/5

Obsluha- 1/3

Prostředí- 3/3

Rychlost- 3/3

Internet- 1/1

Hrací koutek- 1/1

Cena- 1/4

Celkem- 12/25 = 48%

(Dle nového pětihvězdičkového hodnocení- * (1 hvězdička))

Věta na závěr- Chcete-li něco rychle do pusy v hezkém prostředí a do nedalekého McDonald’s se vám nechce, zajděte sem. Těším se příště a dobrou chuť!

Hodnocená restaurace: Restaurant u Eiffelovky, Černá louka 3260, Ostrava

Autor: Lukáš Navara | čtvrtek 26.8.2010 23:40 | karma článku: 12,03 | přečteno: 3122x
  • Další články autora

Lukáš Navara

Recenze: Interstellar

Pan Christopher Nolan je skutečný mistr svého řemesla. Prakticky vzato nenatočil film, který bych hodnotil jako špatný, nebo i jen nadprůměrný. Interstellar nám ukázal, že když se bratři Nolanovi do něčeho pustí, vznikne něco úžasného. Pojďme se na to podívat.

8.11.2014 v 12:01 | Karma: 7,16 | Přečteno: 550x | Diskuse| Kultura

Lukáš Navara

Fejeton: Volit dnes už není v módě

Mnoho lidí sledovalo letošní druhé kolo senátních voleb se strachem, jiní s nadšením a poté se najde masová většina, které byly volby zcela lhostejné. A ne že by to bylo kvůli tomu, že se volby konaly jen v jedné třetině volebních obvodů, nebo že by průměrný Čech neměl zájem o politiku...

21.10.2014 v 10:00 | Karma: 8,32 | Přečteno: 340x | Diskuse| Politika

Lukáš Navara

Utrpení

Krátká báseň o utrpení, protože ve světě je mnoho zla a proto se nemůžeme vždy smát...

14.2.2012 v 22:17 | Karma: 8,61 | Přečteno: 931x | Diskuse| Poezie a próza

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Švejk restaurant

Někdo, kdo vydělává na dobrém jméně příběhů a nejslavnějším českém vojákovi z dob Rakouska-Uherska. Je to ostuda, nebo si název zaslouží?

20.1.2012 v 0:07 | Karma: 12,59 | Přečteno: 2291x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Cikánská jizba

Navštívil jsem restauraci, kde je o zábavu postaráno, překvapivě dobré jídlo a kde rasismus skutečně nemá své místo ani opodstatnění. První kritika roku 2012 čeká na přečtení.

5.1.2012 v 23:40 | Karma: 12,38 | Přečteno: 4035x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích

Zde je můj (trochu opožděný) vánoční dárek pro vás, milí čtenáři! Mám za sebou 11 kritik a spoustu návštěv různých restaurací. Rozhodl jsem se, že stejně jako slavný Gordon Ramsey vám napíšu 5 věcí, které nesnáším na jídle v restauracích ze všeho nejvíce. Napište mi, jakých je vašich TOP 5 a přeji vám šťastný nový rok 2012!

30.12.2011 v 1:39 | Karma: 16,72 | Přečteno: 2518x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Prima restaurace

Minulá restaurace byla velmi dobrá, ale tahle je jako ledová sprcha pro můj optimismus. Opečený masakr se právě servíruje na naše stoly v 11. kritice.

15.12.2011 v 23:40 | Karma: 9,94 | Přečteno: 1968x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Pizzerie Latrán

A je to tady! V mé jubilejní desáté kritice proběhne setkání dvou nejtěžších vah české gastronomie- mě a Zdeňka Pohlreicha. Ale nebojte se, příliš kečupu nepoteče.

1.12.2011 v 23:40 | Karma: 12,29 | Přečteno: 2333x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Lesní hostinec Eisenmann

Válka dvou architektů, lesní hospůdka a odporný bufet. Tyto tři prvky se skloubí do restaurace, která mě nepotěšila. A já jí také nepotěším.

17.11.2011 v 23:40 | Karma: 8,73 | Přečteno: 1293x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Al Dente

Toto jídlo si musíte doslova ulovit sami a musíme být ostražití. Je totiž tak výborné, že ostatní lovci- zákazníci vás nenechají vydechnout. Kdo ale trpí nejvíce? Hygiena. Osmá kritika v našem seriálu je zde.

3.11.2011 v 23:40 | Karma: 10,28 | Přečteno: 1936x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Cafe Retro Pizza & Cocktail

Po delší době tu máme konečně další sousto, do kterého je třeba se pořádně zakousnout! Dnes ochutnáme staročeskou pizzu, kterou nám donese nepříjemná servírka a dokonce poznáme i její rodinu! Ne však, že by šlo o co stát...

6.10.2011 v 23:40 | Karma: 10,56 | Přečteno: 1533x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Hospoda u Němečka

Dnes se podíváme na špatnou restauraci ve vesnici Dobrá. A tento protimluv není jediný. Potkáme dědečka hříbečka a neveselé překvapení na talíři. Nasaďte si bryndáky, šestá kritika je zde.

7.7.2011 v 23:40 | Karma: 13,53 | Přečteno: 2735x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Papa´s Living Restaurant

Představme si, že žijeme v přenádherném království. Vše je čisté, uspořádané a veselé. Lidé jsou plní úsměvů a všichni se mají dobře. Jenže co se nestalo! Jednoho dne zaútočil na království požadavek zákazníka. Chtěl jídlo! Jak dopadne tato dramatická pohádka? Vyhraje dobro, či zlo? Čtěte pátou recenzi a dozvíte se více!

2.6.2011 v 23:40 | Karma: 8,86 | Přečteno: 2113x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Restaurace Coca-Cola (Aquapalace Praha)

Minule jsem byl při své recenzi lehce neobjektivní, takže je na čase si zase pořádně zakritizovat. Dnes si dáme hranolky bez hranolků a hamburger bez hamburgeru aneb čtvrtá recenze je tady.

7.4.2011 v 23:40 | Karma: 17,72 | Přečteno: 3462x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Český mlýn

Ve třetí kritice se podíváme do jižních Čech, kde si dáme pořádný žvanec a rožmberskou rybí polévku v typicky staročeském mlýnu.

30.12.2010 v 23:40 | Karma: 12,34 | Přečteno: 3281x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Suchan Kaffee

Moje druhá kritika restaurací vstoupí do jedné restaurace v Rakousku, aneb jaké to je, když mezi odpadky najdete hroudu zlata.

9.9.2010 v 23:40 | Karma: 9,19 | Přečteno: 1780x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Nový seriál recenzí na blog.idnes.cz

Našel jsem si nového koníčka. Jsem milovník jídla a to především toho dobrého. Zároveň si potrpím na hygienu a příjemné vystupování. Mým novým koníčkem je dělat kritika restaurací, které jsem navštívil. Protože do restaurace člověk nejde jen něco zdlábnout, ale jde si pro celkový zážitek.

25.8.2010 v 23:40 | Karma: 8,78 | Přečteno: 1487x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Nápad pro reklamy na notebooky Fujitsu

Toto je můj příspěvek do soutěže Fujitsu. Doufám, že se bude líbit. Více na www.soutez-fujitsu.cz.

7.2.2010 v 22:34 | Karma: 6,17 | Přečteno: 788x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Navara

Láska- nekrásnější a zároveň nejkrutější cit

Co je vůbec láska? Kde se vzala? Je to jen dočasná hormonální porucha, nebo vnitřní opravdovost? Čím to, že láska nás tak na jednu stranu drtí a na druhou povzbuzuje? A proč se člověk zamilovává? Láska. Jedna z nejhezčích věcí na světě. Nebo jedna z nejodpornějších věcí? Já jakožto zamilovaný člověk vím, co to je láska a znám její krutost i radost.

8.11.2009 v 18:00 | Karma: 12,21 | Přečteno: 1603x | Diskuse| Společnost

Lukáš Navara

Kněžství vs. rodinný život

Když se mladý člověk rozhodne, že celý svůj život zasvětí Kristu a službě církvi, musí počítat s tím, že přijde o spoustu „výhod" standardního života. Proč dávám slovo „výhod" do uvozovek? Čtěte dál.

1.11.2009 v 18:00 | Karma: 16,17 | Přečteno: 1942x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
Křesťan, student, spisovatel, moderátor rádia ICM, amatérský kritik restaurací.

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články