Kritika restaurací: Al Dente

Toto jídlo si musíte doslova ulovit sami a musíme být ostražití. Je totiž tak výborné, že ostatní lovci- zákazníci vás nenechají vydechnout. Kdo ale trpí nejvíce? Hygiena. Osmá kritika v našem seriálu je zde.

Malá poznámka úvodem- někteří fanoušci mě tlačí do toho, abych psal častěji, než jednou za měsíc, takže se pokusím psát jednou za dva týdny. Další kritika tedy vyjde už 17. listopadu. Jako další novinku začnu přidávat odkazy na webové stránky restaurací (uvidíte vždy na konci recenze).

Je známo, že jak Rakušané rádi nakupují u našich Vietnamců sádrové trpaslíky s nemravnými motivy, tak Češi rádi nakupují v Rakousku především oblečení. A pokud vyrazíte například do Lince, je to většinou na celý den. Odpoledne vás chytne hlad, a kam Čech města neznalý má vyrazit? Do restaurace Al Dente, která se nachází v nákupním centru Plus City.

Zaparkujete snadno a vyrazíte do restaurace samotné. Nachází se celkem blízko od hlavního vchodu v přízemí. První překvapení bude pravděpodobně to, že nemusíte na první pokus sehnat místo. Ano, restaurace bývá plná a nedivme se- Plus City je obrovské nákupní centrum, kudy proudí davy lidí a kdekdo dostane stejný nápad jako vy.

Musíte tedy stát a čekat, dokud se nějaké místo neuvolní. Samozřejmě příliš nepočítejte s tím, že budete takto stát sami. Pár dalších lovců si tam také stoupne. Ale musím ocenit, že v tomto ohledu jsou Rakušané většinou slušní a nekradou si místa tak, jak to děláme my. Proto není lov takovou zábavou, jako u nás. A navíc číšníci dělají vše proto, aby se do restaurace seskládalo co nejvíce lidí, a dokonce vám jídlo přinesou i do vedlejší vinotéky. Celkově je obsluha velmi milá, ale samozřejmě v rámci možností, protože když máte nonstop přeplněnou restauraci, příliš času na vybavování nezbude.

Objednal jsem si jídlo a vsadil na lasagne. Ano, na mé oblíbené. Navíc pasta je specialitou této restaurace (stejně jako víno). Byl jsem naneštěstí velmi šokován, když dorazily příbory a pití. Na vidličce byl zbytek seschlého jídla a na okraji skleničky se na mě usmívaly stopy po něčích rtech. A to nemluvím o zákeřném a záhadném plavajícím obsahu v minerálce. Obsluha sice všechno okamžitě vyměnila (sice bez omluvy, zřejmě z toho důvodu, že v takto přeplněné restauraci se to občas stává a není na takové blbosti čas), ale takový omyl je prostě katastrofální.

Dorazil hlavní chod. Překvapilo mě, kolik omáčky a sýra zde leželo. Byl jsem sice potěšen, ale nepříjemné překvapení záhy následovalo. Mezi vrstvami těstovin totiž nebylo téměř nic. Toto pojetí lasagní je jistě netradiční, ale na chuti se to nijak nepodepsalo. A dokonce jídlo nebylo ani suché, protože kvanta omáčky a pasta al dente spolu vytvořili skvělou chuť okamžitě po rozkrojení. Člověk s páskou přes oči by rozdíl mezi klasikou a tímto nepoznal.

Byl jsem velmi spokojen i co se chuti týče. Veškeré ingredience byly v dokonalé harmonii a vše podtrhlo skvělé dokořenění. A samozřejmě musím ocenit použití pravých surovin a ne náhražek. Vytknul bych snad pouze to, že střed byl lehce nedodělaný, což chuť samotnou nijak výrazně neovlivnilo, ale je to menší teplotní šok, který může být nepříjemný.

Co se týče atmosféry, tak příliš spokojení asi nebudete, protože restaurace je otevřená do pasáže (aby byla vidět uvolněná místa kvůli lovcům) a hluk je tedy značný. Je to škoda, protože nedaleko jsou uzavřené restaurace, kde se jistě najíte ve větším klidu.

Závěrem: Za tento chuťový zážitek zaplatíte v přepočtu zhruba 200 korun, což je dobrá cena, vzhledem k poloze restaurace a k tomu, že se skutečně dobře najíte kvalitního jídla. Hygiena a atmosféra jsou strašné, ale jak říkám, jídlo je skvělé. Obrňte se tedy trpělivostí, hygienickými ubrousky a nechte si chutnat.

 

Hodnocení- ** (2 hvězdičky)

 

Hodnocená restaurace: Al Dente Pluskaufstraße 7, 4061 Pasching, Oberösterreich (areál Plus City) http://www.surace.at/

Autor: Lukáš Navara | čtvrtek 3.11.2011 23:40 | karma článku: 10,28 | přečteno: 1936x
  • Další články autora

Lukáš Navara

Recenze: Interstellar

8.11.2014 v 12:01 | Karma: 7,16

Lukáš Navara

Utrpení

14.2.2012 v 22:17 | Karma: 8,61

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Český mlýn

30.12.2010 v 23:40 | Karma: 12,34

Lukáš Navara

Kněžství vs. rodinný život

1.11.2009 v 18:00 | Karma: 16,17
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
Křesťan, student, spisovatel, moderátor rádia ICM, amatérský kritik restaurací.

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články