Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Kubri ml.

Jako celkem koukám..

Já utratím v restauracích celkem dost, ale zase takhle jsem nikdy jídlo nebodoval. Už jen to hodnocení.. Pokud si hraješ na kritika a rádoby počítáš, tak si musíš udělat jednotné hodnocení. Jednou na procenta, pak to počítáš na známky a ve finále ti má vyjít průměr? Ten průměr je pak zkreslený. Musíš mít jedno hodnocení, ne několik, pak je finální průměr lživý.

Jinak dobrý.. Každý někde začíná a pokud tě baví kritizovat podniky.. Jen k tomu řeknu to, že většinou jsou kritici ti, kteří mají s hospodou zkušenosti, protože jsou z oboru. Člověk sám od sebe hodnotit nemůže, protože klade úplně jiné nároky a vystačí mu pak "jen" ta toaleta..

0/0
3.6.2011 13:40

Bujo7

Re: Jako celkem koukám..

Hodnocení je jednotné. Je to na hvězdičky, známky tam vůbec nejsou. Ve finále se akorát počet hvězdiček přepočítá na procenta. Ale chápu, že když napíšu například ,,za 3", dá se to vyložit jako známka. Příště to napíšu jednoznačněji, takže děkuji za upozornění.

Jinak s Vámi souhlasím, že kritici by měli mít zkušenosti z oboru, každopádně to nedělám profesionálně a navíc se na restaurace dívám pohledem ,,obyčejného člověka". Někdy totiž kritici toho spoustu navykládají, ale běžný čtenář z toho nic nemá.

0/0
7.6.2011 12:11

s(h)arka

a oprav si to nezkalme

na nezklame ;-)

0/0
3.6.2011 8:18

Libor M

pěkný, ale....

hodnocení bez fotek je jaksi nuda....

0/0
3.6.2011 7:19

ondrej.varoscak

Několik poznámek ... dobře míněných

Nechci si hrát na chytrou horákyni ale: 1/ vyvaroval bych se střídání normální řeči a rádoby anachronismů, ztrácí se konzistence. 2/ nevím co je na lasagních těžkého. Jedná se o jednoduchou klasiku, těžké mohou být na zažívání, když se to přežene s tučným sýrem. Jejich příprava (v restauraci mají většinou předpřipraveno" nemá zabrat více ja 20-25 minut. 2-3 hodiny bych dělal domácí včetně těsta a salsy. 3/ pokud je steak s bramborem a steak je vysušený, tak jen stěží lze napsat, že "Toto jídlo bylo skvělé." To je protimluv. Pokud je steak vysušený tak je to hnus a basta. Takže suma sumárum lasaně tak nějak, ale po 40 minutách, hnusný steak a odporné špagety. To nezachrání ani záchod ze zlata. Takže kdyby to bylo na mě, tak 25% a již nikdy více.

0/0
3.6.2011 1:22

Bujo7

Re: Několik poznámek ... dobře míněných

Rád bych reagoval na Vaše body:

1) Přestanu to dělat, dám si příště pozor.

2) Jednoduchá klasika to jistě je, pokud děláte lasaně typu špagety naležato.

3) Měl jsem napsat lehce vysušený. Hned to opravím. Jinak k těm záchodům- to je součást hodnocení hygieny, ale pravděpodobně příliš zdůrazňuji jen ty toalety, v příští kritice to napíšu jinak.

A děkuji za Vám za rady. Pomohou mi zlepšovat má hodnocení.

0/0
7.6.2011 12:18



AUDIOZÁZNAM

Petice

Zmeškali jste přenos čtení Davida Vlka? Poslechněte si ho tady.



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.