Děkujeme za pochopení.
IfčaX
Asi by to chtělo konkretizovat restaurace.
S restaurací, kde by mi dali kupovanou polévku jsem se fakt ještě nikdy nesetkala. S jídlem nasáknutým tukem taky ne. Knedlíky nevím - jídlo s omáčkou a knedlíkem jsem si asi ještě nikdy v restauraci nedala.
Zeleninové oblohy jsou z mého hlediska fajn - spíš mi chybí, pokud je někde nedávají. Ale chápu, že pokud někdo zeleninu z nějakého záhadného důvodu nejí, tak je to pro něj jen zbytečný kus čehosi na talíři navíc.
Některé ty výhrady mi připadají spíš jakoby zhlédnuté v nějakém bufetu šesté kategorie.
pěnice
Chodím do restaurace poměrně často,
ale ne že bych obíhala takový počet.Zásadně jdu jen tam, kde to mám ověřené.Také mezi restaurace nepočítám kdejakou špeluňku. Protože zrovna dnes máme s manželem výročí, byli jsme s našimi mladými na obědě a dali si biftek . Bylo to skvělé, maso měkoučké, pravda, cena vysoká, ale nic není zadarmo. Ještě bych ráda věděla, kde Vám dají hromadu omáčky.Ty knedlíky snad věřím.
_muffin_
tak teda nevim
Ja pracoval v restauracich cca 15 let a to podotykam, ze v zadnych podradnych.
Vsechno je to o cenach jidla.
Za nekupovane, ale primo v restauraci delane veci si hold priplatite, protoze naklady na rekneme houkovy knedlik vysoce prevysi cenu hotoveho vyrobku nekde v obchode. Takze pokud se chcete stravovat v restauracich, kde se najite levne, nikdy nemuzete cekat domaci jidlo. To proste nejde.
empe6
hm..............
V dnešní době fritéz, kterým ke smažení stačí kapka oleje........??
Můžete specifikovat, co to bylo za jídlo, kde byla hora knedlíků, plno omáčky a obloha.
Sidonie_11
Ad oblohy
Ve většině jídelních lístků máte uvedeno, že jídlo je s oblohou. Pokud to tam uvedeno není, můžete se zeptat. A nic Vám nebrání v tom, abyste obsluze řekl, že to chcete bez oblohy. No problem.
perc
Re: Ad oblohy
V poslední době jsem toto uvedeno na jídelním lístku nikde neviděl.
perc
Oblohy
K bodu 4. Tak jak říká pan Pollreich k zelenině a salátům na talíři - kdo Vás to učil. Chci si dát kus masa a oni na talíři přinesou také zeleninu. V horším případě navíc šťáva z ní vyteče do "šťávičky" z masa. To je zvěrstvo. Pamatuji se, že za toho bývalého zatracovaného režimu bylo v jídelním lístku uvedeno "s oblohou" nebo "bez oblohy". Zeleninový salát či kompot si mohl každý objednat zvlášť.
Když v restauraci řeknu, že nechci žádnou zeleninu, ale jen maso, tak číšník kroutí nevěřícně hlavou.
Jak říká pan Pollreich, kdo je to učí?
Camino.
Re: Oblohy
zelenina je priloha a je bud lehce blanchovana, nebo v pare, aby zustala temer jako cerstva, mirne na masle a dochucuje se , petrzeli, cilantrem, pazitkou a nebo citronem. Oblohy jako calamady, to je ze sosace, nic jineho nebylo po cely rok. Salat ma byt vzdy stranou.
strnadz1
dodatek
A ještě bych dodal většinou otřesnou kvalitu podávaného pečiva. Nemusím moc hospodské přílohy (viz rozblemcané knedlíky z Makra) a raději bych si klasický gulášek dal s chlebem nebo rohlíkem. Bohužel když si to objednám, vidím jen protažené ksichty obsluhy a na stole se pak ocitne cosi okoralého, gumového a nechutného. To nemůžou ty rohlíky dát alespoň rozpéct?
dp11
Ještě k bodu 1
UHO a UBO - prodává se v Makru pod označením Univerzální hnědá a bílá omáčka a bohužel je téměř ve všem. Jakoby nestačil ten výpek, co je v pekáči, popřípadě trocha másla s cibulkou.
Camino.
Dobry zaver na konci 2011!
Souhlasim se vsemi 5 body! Ziju v Kanade, takze se nemusim obavat kupovanych knedliku, ale prestala jsem jiz davno chodit do cinskych restaurantu, kde maji na menu "dim sum", protoze ty dumplings zrejme prileteli z Ciny....a jeden nevi, jaky jed a jak stare "kure" je v tom. Nic, co plavalo ve vroucim oleji nejim. Ani to, co vypada barevne sice hezky, ale mohlo by to byt ve vykladni skrini dalsi 3 mesice nemohu pozrit. To, co se podava u nas jako obloha a bylo v zavarovacich sklenici par mesicu, se nikde jinde nepodava a melo by to zustat v domacnosti dobre hospodyne......takove ty zahustene omacky...to je take nas nesvar, bohuzel A pritom veskere jidlo od mamy a babicky vzdy bylo perfektni! Hlavne se vse ocitlo na stole a mohla jsem se sama obslouzi,t a nemusela jsem pozrit, co nevypadalo dobre pro oci, nebo chutova cidla.
_muffin_
Re: Dobry zaver na konci 2011!
Zijete v Kanade? Tak to by me zajimalo do jakych restauraci tam chodite. Protoze tam si do kvalitni restaurace nemuze zajit jen tak nekdo.
- Počet článků 43
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1618x