Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

camomilla

Pane boze

Pane boze,

restauraci, ktera zprzni pizzu na vepro-knedlo a servirka si nedela vrasky s objednavkou dat tri hvezdicky.. Co Vam do toho jidla dali?

+1/0
16.12.2011 7:58

fioman

Díky za komentář

pod mým posledním blogem, Lukáši. :-)

Hezký den. F.F.

0/0
1.11.2011 13:15

rendic

pokračování

nejlepší kuchaře velmi složité takřka nemožné udělat maso šťavnaté a křehké, prostě to nefunguje a co se Vaší Pizzy týče tak mě zaráží fakt že jakožto hodnotitel se nepozastavíte nad tím jak vlastně vznikla v Itálii staročeská pizza ach tak já zapomněl pojďme dělat takzvanou fusion a vznikne nám tento paskvil opravdu šílené a Vaše rozplívání se nad onou pizou mě také překvapuje, mimochodem jsem ji měl také možnost ochutnat píšu ochutnat a byla  naprosto nesmyslná, spíš zbytečná až bych raději napsal komická a obsluha co se Papa´s a Retro a stejně tak i  jídlo které  mimochodem znám je jako porovnávat trabanta s ferrari bohužel ať se Vám to líbí nebo ne tak je to tak, přeji Vám do budoucna lepší a odbornější pohled do niter restaurací a zároveň byť jako amatér fundovanější kritiky, s pozdravem René Vrba

0/0
17.10.2011 10:29

Bujo7

Re: pokračování

Vážený René,

děkuji za váš názor, ale musím se obhájit. Co se týče kritiky Papa´s, ta se mi po stránce stylu psaní skutečně nepovedla, ale to, že jídlo se tam nedalo skoro jíst, za tím si stojím.

Hodnotit jednotlivé restaurace na základě jedné návštěvy mi přijde objektivní a dostatečné. Vy jako zákazník přece nevejdete dvakrát do jedné restaurace, kde se vám nelíbilo a nechutnalo vám. Pokud si ale majitel, či zákazník myslí, že je daná restaurace za normálních okolností lepší, ať to sem napíše jako svůj názor (ostatně proto píši ve formě blogu), ale ne ve formě osobního útoku (což je váš styl)...

0/0
24.10.2011 3:09

rendic

Re: pokračování

Dobrý den Lukáši,

neberte to prosím jako osobní útok, pouze se nesouhlasně vyjadřuji k něčemu co jste napsal a to že to je osobní je dané tím že jste pod tím podepsán a já se vyjadřuji k názoru lidí kteří hodnotí gastronomii, ve které se už taky nějaký ten pátek pohybuji a právě to že host navštíví jak píšete zákazník restauraci jednou a hned ji ohodnotí je chyba a host, který chce psát veřejnou recenci či blog jak tomu je obecně nazýváno by měl k tomu přistupovat tak že restauraci opakovaně navštíví a pak je recenze zcela na místě protože se právě může zaměřit na věci, které mu třeba právě při první návštěvě vadili, ať se Vám to zdá jako zvlášťní je to tak. Vaši nekompromistnost Vám nevičítám ta mi nevadí a je na místě je ovšem také na místě zvolit jistou míru objektivnosti a nadhledu a především rozhledu nad danným tematem.

0/0
26.10.2011 18:34

Bujo7

Re: pokračování

Vyčítáte mi i nevzdělanost v chodu restaurace a přípravy jídel. Vezměte ale v úvahu, že zákazník taky nemávne nad hnusným jídlem rukou a neřekne si: „No, moc mi to nechutná, ale vím, že je těžké to udělat, tak si to sem přijdu dát znovu a třeba budu mít štěstí.“ Ti trpělivější to možná skutečně udělají, ale já jsem v tomto ohledu nekompromisní. Je mi jedno, jak těžké je vést restauraci. Mě záleží na tom, co dostanu na talíř, jaká je atmosféra a příjemnost obsluhy. Čili přesně na tom, na čem záleží zákazníkovi. A pokud neumím udělat steak, nedávám ho do jídelníčku.

Blábol, že lasagne jsou drahé, si psát mohu a to ze dvou důvodů. Zaprvé- už jsem měl mnohem lepší, za polovinu ceny s podobnou kvalitou surovin. A zadruhé- Sociální složení hostů mi může být také ukradené. Nebudu přeci platit tisíce za jídlo jen proto, že jím v lepší společnosti.

0/0
24.10.2011 3:10

rendic

Re: pokračování

A lasagne za poloviční cenu z podobných surovin, prosím Vás pěkně napište mi kde a já na ně budu s obrovskou chutí jezdit či chodit, jinak mi prosím vysvětlete jak může vypadat pokrm za 75,- Kč a nazývat se lasagnema, v Itálii jsem byl již několikrát jedl jsem je za podstatně vyšší cenu než je 154 Kč dokonce jsem měl tu čest a připravoval je s takovými PÁNY kuchaři jako jsou Riccardo Lucque a Andrea Accordi a rozhodně 75,- Kč nestály, nicméně nebyly ani za tisíce o kterých se tady, nevím proč, zmiňujete !!!! Vy nemusíte platit tisíce za jídlo to přece nikdo netvrdí ale vidím že zde stále přetrvává čecháčský syndrom z toho jak je něco v restauraci drahé a do auta, nákupu elektroniky a jiného spotřebního zboží aniž bychom si to pořádně uvědomovali investujeme leckdy mnohem víc peněz a nikdo se nad tím pořádně nepozastaví, to mi přijde moc líto vy to svým poznatkem o cenách v Papa´s jenom potvrzujete, přitom dát za housku s masem až 80Kč  nikomu nevadí a za pizzu 140 Kč také ne.

0/0
26.10.2011 18:58

Bujo7

Re: pokračování

A nyní k té pizze. V Itálii skutečně žádná staročeská pizza nevznikla, ale nám tady nejde o italskou kuchyni, to bychom si zašli do italské restaurace. Celosvětově uznávaní kuchaři běžně míchají kuchyně mezi sebou, tak proč ne českou a italskou? Pizzu jsem si objednal právě z toho důvodu, že jsem byl nedůvěřivý, ale právě tato pizza mě přesvědčila, že se člověk nesmí bránit novým nápadům, jinak by přišel o mnoho chuťových zážitků.

Až toto v Papa´s pochopíte, určitě napíšu lepší hodnocení. S pozdravem,

Lukáš Navara

0/0
24.10.2011 3:10

rendic

Re: pokračování

A nyní k té pizze, nám by především mělo jít o to abychom ctili gastronomické kultury a hlavně se drželi tradic které nám tu zanechali naši předkové a Vy jste zmínil jedno důležité slovíčko celosvětově uznávaní kuchaři a hlavně  PÁNI kuchaři jako je Adria,Pappin,Radzepi,Blumenthal,Ramsay,Molica,Paulus,Horký a další a další jsou především lidi na místě, které mohou využít k tomu aby mohli kuchyně jednotlivých kultur míchat a ne takový to rádoby inovátoři jako jsou někteří kcuhaři v Čechách, protože přesně pak dochází k tomu že vznikají spíše paskvily a za to my platíme a nejhorší je to když to ještě vynášíme do nebes, smutné. Člověk se samozřejmě nesmí bránit novým nápadům to souhlasím avšak je nápad a nápad ale to si přeberte podle svého, nejkrásnější na vaření je ta dokonale složitá jednoduchost a to se v případě Vaší pizzy říct nedá a proto jsem se pozastavil nad Vaším hodnocením a reagoval. A co se chápání v Papa´s týče,tak to nebudu ani komentovat s pozdravem René Vrba

0/0
26.10.2011 19:13

Bujo7

Re: pokračování

Dobrý den René,

znovu opakuji, že nepůjdu dvakrát do jedné restaurace, kde se mi nelíbilo, a kdybyste se porozhlédl po pracích jiných kritiků, tak zjistíte, že chodí do jedné restaurace pouze jednou. Protože ani kritika ani hosta nezajímá, jak to tam běžně vypadá, ale zajímá ho, jak to tam vypadá, když tam přijde. Byl jste v nějaké restauraci, kde se vám nelíbilo, vícekrát? Pokud ano, vzdávám holt vaší trpělivosti. A jak říkám, dělám to ve formě blogu, takže pokud má někdo jiný názor, než já a předloží mi pádné argumenty, rád navštívím danou restauraci ještě jednou.

Co se týče těch cen, vezmu to trochu obecněji. Ve své kritice jsem nenapsal, že dát 140 Kč za lasagne je drahé. Naopak si klidně připlatím i více. Já se ale zmiňoval o poměru cena/kvalita. A za 140 korun bych si představoval něco lepšího (tedy co se týče chutě).

0/0
27.10.2011 1:13

Bujo7

Re: pokračování

Navíc až vyjde má další recenze, kde jsem měl také lasagne (mimochodem za 200 korun), zjistíte, že pokud je to jídlo dobré, rád si připlatím. Přímo do té kritiky jsem napsal, že na „dobrém jídle se šetřit nedá“.

K tomu, že nebudu platit tisíce za jídlo, se vyjádřím pouze tak, že to bylo samozřejmě v nadsázce.

A nakonec k té prokleté pizze. Kořeny jsou jistě důležité, ale nemůžeme nějaké jídlo odsoudit jen proto, že ho ještě nikdo před námi nevařil. Samozřejmě, někomu se to jistě může zdát jako paskvil a on to svým způsobem takový divný mix je, to přiznávám. Ale pokud je to chuťově i esteticky příjemné, nemám s tím problém. A je jedno, jestli je to jídlo jednoduché, nebo není. Někdy i v jednoduché jednoduchosti může být krása.

Každopádně mockrát děkuji za vaše reakce a za váš úhel pohledu.

S přáním hezkého dne, Lukáš Navara.

0/0
27.10.2011 1:14

rendic

kritik a recenzent českých restaurací

Vážený Lukáši,

po přečtení Vašich dvou příspěvků zabívajících se hodnocením restaurace a to Papa´s a Retro jsem opravdu zůstal nevěřícně koukat na monitor a nechtělo se mi věřit, že je někdo vůbec schopen považovat se za hodnotitele či kritika restaurací a pak napsat takové to články, pravda je že oceňuji Vaši snahu psát ale raději se prosím Vás do recenzí restaurací nepouštějte, myslím že by měl člověk hodnotit podnik tak že ho navštíví opakovaně v jendotlivých obdobích min 3 a pak učinit analýzu toho co se mu "stalo" a ne se zaměřit na jednu návštěvu, dále si myslím že by měl člověk znát veškeré faktory ovlivnující dění a chod restaurace jako například cenovou politiku podniku tak sociální složení hostů a nepsat takový blábol že lasagne jsou drahé a jídlo je drahé když na to nemám tak do restaurace nechodím a za těstoviny dát cca 160 Kč mi opravdu nepřijde hodně to se na mě nezlobte co se Vašeho steaku týče on když si host přeje zprominutím maso usmrcené čili well done je i pro...

0/0
17.10.2011 10:18

vlasan_acs

Re: kritik a recenzent českých restaurací

zabÍvajících ? ;-D

0/0
8.11.2011 9:37

Camino.

Lukasi, karma.

Stavate se dobrym kritikem!  en.wikipedia.org/wiki/Food_critic -  ale to zrejme znate. Mate pristup k casopisu Gourmet?

0/0
7.10.2011 1:16

Bujo7

Re: Lukasi, karma.

Mockrát děkuji. K časopisu Gourmet naneštěstí přístup nemám, i když jsem o něm již slyšel. Občas si ale přečtu český Apetit.

0/0
7.10.2011 15:08



Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.